Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
KrToT напиша:
Ц Ц Ц Ц Ц Како ви успева бе луѓе....не ми се верува ни на крај памет не помислив дека ќе стекнам вакво пријателство од кајгана...не ми се верува успевте да ми докажете многу работи....ФАЛА СЕРПИКО,**The Beauty**,Fortune,RealGirL,Crazy P0Y0L,Almighty Nane, ФАЛА ВИ НА СИТЕ СЕ НАДЕВАМ ЌЕ СЕ ВИДИМЕ И ЌЕ МОЖАМ ДА ВЕ ПОЧАСТАМ ПИЕЊЕ НА МОЈА СМЕТКА ......НЕ СУМ ПИЧКА АКО ПЛАЧАМ СЕГА НЕЛИ?!

Не си братко. Сите сме понекогаш емотивни :)

А сега, трк во кревет друже. Сонцево само шо не изгреало... треба да станеш свеж и одморен.

Се читаме, ок?:smir:

KrToT напиша:
Ц Ц Ц Ц Ц Како ви успева бе луѓе....не ми се верува ни на крај памет не помислив дека ќе стекнам вакво пријателство од кајгана...не ми се верува успевте да ми докажете многу работи....ФАЛА СЕРПИКО,**The Beauty**,Fortune,RealGirL,Crazy P0Y0L,Almighty Nane, ФАЛА ВИ НА СИТЕ СЕ НАДЕВАМ ЌЕ СЕ ВИДИМЕ И ЌЕ МОЖАМ ДА ВЕ ПОЧАСТАМ ПИЕЊЕ НА МОЈА СМЕТКА ......НЕ СУМ ПИЧКА АКО ПЛАЧАМ СЕГА НЕЛИ?!
Секако дека не:kiss3:
И од среќа се плаче, гарантирам дека тоа е причина за солзите сега. Тоа не те прави пичка. Ќе те наречев така ако направеше глупост.
Човек си, слободно исплачи се колку ти душа сака.

Ајде сега на спиење. Нов ден одличен за нов почеток:)

ФАЛА УШТЕ ЕДНАШ НА СЕ НЕМА ДА ЗАБОРАВАМ УШТЕ ВАС ДА ВЕ ИЗГУБАМ.....НЕМА ДА ГО ДОЗВОЛАМ ТОА....СЕГА ЌЕ ЛЕГНАМ И ЌЕ ОДМОРАМ УТРЕ ПОЛАГАМ МОРА ДА СЕ СОБЕРАМ...САМО САКАМ ЕДНА УСЛУГА АКО МОЖЕ?! ОД ТЕБЕ СЕРПИКО БАРАМ ДАЈ КАЖИ МИ КАКО ДА СТАВАМ МОЈА СЛИКА ДА МЕ ВИДАТ СИТЕ КОЈ ВСУШНОСТ СУМ! ќе може ли!?

Јееееееее, ќе го видам Кртот на наредната собиранка:vozbud::vozbud::vozbud:

**The Beauty** напиша:
Јееееееее, ќе го видам Кртот на наредната собиранка:vozbud::vozbud::vozbud:

ii jas ,,iii jas:))) :smir: :rituy
krtot...molo mi e za tebe sto se premisli za celava rabota.poz

KrToT напиша:
ФАЛА ВИ НА СИТЕ СЕ НАДЕВАМ ЌЕ СЕ ВИДИМЕ И ЌЕ МОЖАМ ДА ВЕ ПОЧАСТАМ ПИЕЊЕ НА МОЈА СМЕТКА ......НЕ СУМ ПИЧКА АКО ПЛАЧАМ СЕГА НЕЛИ?!
Не си и ја се разлигавив!:smir:
Мило ми е за тебе!
Види..надвор има сонце!
Гледаш дека не е се така црно?!Проблемите ни се дел од животот,некогаш ни го кинат срцето али сепак не прават посилни!
Имај верба во себе,како што имавме ние во тебе и уживај во се она што ти го нуди животот!
Сабајле бацни ја и гушни ја мајка ти,кажи и колку ја сакаш...колку да сватиш што имаш покрај себе,колку да сватиш дека не си сам!
Ја имаш и кајгана,колку да знаеш дека секогаш ќе имаш подршка и разбирање!

Биди ми поздравен и се читаме на тема...Во врска со љубовта сакам да кажам..:wink:

Значи народе, секоја чест на сите. До еден.

Ако некој и понатака во иднина има да каже нешто за самоубиство, нека повели. Се надевам дека многу повеќе ќе се читаме на други теми :)

Кртов е :zver:

Крт, не прочитав се`, ама искрено ме интересира дали повлече некој потег да се убиеш или само кукаше? Знаеш зашто те прашувам... не се лути веднаш. Јас исто како тебе повеќе пати сакав да “си одам“, ама бев кукавица и се` што знаев е да кукам... да се жалам, да пискам да вриштам. Велат, ако вадиш пиштол пукај, ако не, не го ни вади. Во превод, ако кукаш убиј се... ако не се убиваш ќути.:nenene: Попаметно е... :nesum:
Е сега да не мислиш те терам да се убиеш... јас кој пто го пројдов тоа, знам дека ќе се заебев. Бидејќи подоцна станав шампион, заработив многу пари, пеев македонска химна во моја чест и се тоа подоцна можев да го прераскажам со гордост... а тоа кога си мртов не можеш нели? :wink:

Доволно ми е да излезам да ги видам дебилите надвор и пак сакам да живем ко улав. Единствено повременото чувство за бесцелност ме прави помалку суициден. :icon_mrgr (И понекогаш некоја пичка која не ме рецка мамето нејзино :buum: Али све е навика) Фак ем ол кид. За неколку години со многу помалку хормони, повеќе искуство, сигурно ќе добиеш на сигурност, надеж и самодоверба сакал-нејќел. Не го сфаќај животот премногу сериозно пошо е доволно дрзок да не ни каже зошто сме тука, но цени го затоа што си тука.

:helou:

Krt ... vrati se negde na 22-23 strana na temava .. i procitaj gi na Buterfly mislenjata sto mi gi pisuvase na mene ... mnogu se ubavo napisani ... sigurno ke ti smenat mislenje .. barem malce ako nisto drugo ... i ja ne sum poaren od tebe .. veruj mi , ja imam pogolem motiv za samoubistvo ... ne mi se problemi samo ljubovta , parite i roditelite ... nego mnogu poise od toa ... ali eve , ipak mi se smenija malce mislenjata ... samo procitaj so ima napisano tamu , ke vidis !

Krt ne bev vlezena na temava...izvini a sakam da ti recam cestito so go nadmina toj period...toa ti bese podpadnatost vo depresija i neznaenje kao da se prodolzi ponatamu i pokraj site tie problemi koi navistina se teski i te svakam kako i site na kajgana so te svakaat. Nikogas ama bas nikogas nemoj da se otkazuvas, zivotot e najubavoto nesto dareno od gospod i nikoj ne zasluziva da si go upropasti i da si go odzemi vo tie momenti na slabost...i sega da ti kazam edno nesto...Hemingvej rekol: "Zivotot e kao moreto, sekogas mirno no dovolno e edna bura da te ottrgne od nego". Tokmu TI ja prebrodi taa bura i sega si na praviot pat, so rabota i zelba za borba, nikogas ne se predavaj, bas nikogas...a ke vidis deka i za tebe ke ima sreka na ovoj svet...samo uste ne se pojavuva mozebi e rano, ne si edinsvetn na koj mu e tesko, ima i mn polosi od tebe kako sto i ti kazaa. No sepak ke svetne i zvezdata tvoja kaj i da e...sega koga usepa da ja prebrodis krizata se ke e polesno i se ke e ok...se nadevam se cuvstvuvas podobro, i se gledame nekogas...pozdrav

Дечки, ако некој има конструктивен коментар конкретно за другарчето Крт, може да напише. Ако нема, ќе биде бришен. Модер пауар :)

Во секој случај, кризата која ја надмина нашиот пријател придонесе да споделиме повеќе интимни размислувања и да развиеме дискусија за една навистина осетлива тема. Животот оди понатаму, исто како и ние. Оукеј? :smir:

Знам дека е оукеј.

Јас тек сега ја видов дискусијата за крт.Знам дека е глупо што тек сега пишувам,ама морам да кажам:

Крт многу ми е мило,што го надмина овој проблем и што успеа да бидеш храбар и машки да се соочиш со проблемите во животот.
Животот е таков некад е прекрасен,некогаш е суров.
Ама секогаш,секогаш има причина за смеа и за среќа.Без разлика што работите некогаш изгледаат темно,сврти се околу тебе,погледни- ќе видиш многу убави и позитивни работи.Ќе видиш дека има луѓе кои те сакаат и те ценат.
Можеби некој ќе се смее,ама додека го пишував ова ми се насолзија очите.
Ти посакувам се најубаво во животот и секогаш да имаш причина да се смееш!:smir:

абе се има некој од тука до сега самоубиено?

п.с. со кртот ептен си се дружиме последниве 6 недели (одкако јас почнав да пропагам на друг план).

јас му кажав и синока. Цел - за тоа постоиме, за тоа се бориме...
[mod]Поради дрвење, избришан е дел од постот :) Поради малa поента, оставен е другиот дел од постот. Серпико[/mod]

Кртот брате нема ништо на светот вредно поради кое да си го одземеме животот. Никогаш повеќе не помислувај на тоа.Миломие што и ти си го решил својот проблем.
Еве на пример јас сум посакал да се убијам али сепак самиот проблем што си го имам не ми го дозволи тоа. Дозволи да ти го објаснам проблемот.....

Оставен сум од родителите,никогаш не сум ги видел секој од нив двајца си води свој живот.Живеам со бабами,имам полу брат и полу сестра кои од Германија беа пратени кај мене дома пошто и тие биле оставени од мајками, и јас како најблиска роднина требаше да ги прифатам и ги прифатив. Немам пари да аздисувам,немам пари за факултет и неодам,пиморан заради тие пусти пари што ги немавме заради тоа што гладувавме морав да работам работам од 7одделение.Со свои пари ги издржувам и братми и сестрами.Немам едноставно иднина каква што сакам.Секоја мисла ми е како да го преживеам денот како да им обезбедам подобри услови на братми и на сестрами кои се помали од мене.Едноставно не одам на факултет пошто ако одам ќе морам да учам ванредно и да работам во исто време ама пак парите ќе одат за храна и затоа се откажав од факултетот.Се пријавив у војска за да работам како професионален војник се со цел да си земам поголема плата да обезбедам средства брами и сестрами да учат факултет а за мене понатаму.Немам среќа во животот во љубовта посебно али се трудам никогаш не се откажувам. Секој човек има нешто што го тера да живее за мене тоа ми се братми и сестрами.Така да никогаш не прифаќам такви мисли за самоубиство од никого :) Kрт многу ми е мило што си го надминал својот проблем и сеа деновиве би сакал заедно да одиме на пиење :)

Респект!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom