Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Проблеми нема со цврста волја ќе се најде начин од било која ситуација колку и да е тешка таква е,има излез од се се е во твојата глава,проблемот може е пред твоите очи а ти полека го губиш,затоа во се треба разум а не да те водат емоциите што ги контролира емоциите твојот мозок епа се е така ти си господ на своето тело,твојот мозок е најголемото оружје користи го.

:toe: Posle Ova izgleda na krtot ne mu bilo do tolku za ubivanje. :)

GOSPODE BLAGODAREN SUM TI STO ME ODRZA VO ZIVOT PREZIVEAV TESKA SOOBRAKAJKA BLAGODAREN SUM TI MNOGU! OVOJ DEN SE PAMTI 06.07 2007 neno14sk@hotmail.com

a i k3x-ot zaedno vo koalicija so nego!

ҳ̸Ҳ̸ҳ k3x ҳ̸Ҳ̸ҳ says:
abe drugpat ako planirash da se samoubivash ne me vikaj so tebe
ҳ̸Ҳ̸ҳ k3x ҳ̸Ҳ̸ҳ says:
I wanna live

а да, последниве две недели некако се обидувам да извршам самоубиство ама никако да ми тргне од рака :).

п.с. ако немате доволно пари немојте да правите самоубиство, поскапо од свадба е :) баш тоа со кртот правевме муабет испод 2000 евра сигурно не чини еден нормален погреб.

ccc abe se sulaja denes lugeto to e od drogata ova ke da e :)

:toe: Posle Ova izgleda na krtot ne mu bilo do tolku za ubivanje. :)

GOSPODE BLAGODAREN SUM TI STO ME ODRZA VO ZIVOT PREZIVEAV TESKA SOOBRAKAJKA BLAGODAREN SUM TI MNOGU! OVOJ DEN SE PAMTI 06.07 2007 neno14sk@hotmail.com

a i k3x-ot zaedno vo koalicija so nego!

ҳ̸Ҳ̸ҳ k3x ҳ̸Ҳ̸ҳ says:
abe drugpat ako planirash da se samoubivash ne me vikaj so tebe
ҳ̸Ҳ̸ҳ k3x ҳ̸Ҳ̸ҳ says:
I wanna live

а да, последниве две недели некако се обидувам да извршам самоубиство ама никако да ми тргне од рака :).

п.с. ако немате доволно пари немојте да правите самоубиство, поскапо од свадба е :) баш тоа со кртот правевме муабет испод 2000 евра сигурно не чини еден нормален погреб.
Добро бе! Мораш ли да бидеш толкав идиот?! Демек сакаше да се убиеш, а се посра кога акнавме! И не се прај демек сакаше да се убиеш а сообраќајката ко што и сам рече те освестила да ЖИВЕЕШ!
И те молам не си дигај акции пред другите! Имаш поздрав во темата чек дис аут!:bip:

Самубиството е една најкукавичка работа што може да посто... прво ќе напраиш цела фамилија да се оцрни т.е. да носи црно.. а како второ испаѓа дека не си доволно силен да им се спротиставиш на проблемите кој се пред тебе и што ти даваат таа помисла тоа е нешто да не кажам али педерска работа :)

Самубиството е една најкукавичка работа што може да посто... прво ќе напраиш цела фамилија да се оцрни т.е. да носи црно.. а како второ испаѓа дека не си доволно силен да им се спротиставиш на проблемите кој се пред тебе и што ти даваат таа помисла тоа е нешто да не кажам али педерска работа :)

a ti imas barem 2 grama mozok u glavata .... 100000 postovi procitav kaj sto pisuva deka samoubistvoto e kukavicka i pederska rabota ... !! a toa moze da se cue samo od covek sto nemal stvarno seriozni problemi !!! .. zatoa ti e lesno da kazes taka !!! ali moze koa eden den ke ti se desi nesto stvarno loso .. onda ke vidis kakov ke ti bide pogledot na zivotot i samoubistvoto !
zatoa ziti se ne zbori deka toa bila kukavicka rabota , mozes seriozno da navredis nekoj !!

a ti imas barem 2 grama mozok u glavata .... 100000 postovi procitav kaj sto pisuva deka samoubistvoto e kukavicka i pederska rabota ... !! a toa moze da se cue samo od covek sto nemal stvarno seriozni problemi !!! .. zatoa ti e lesno da kazes taka !!! ali moze koa eden den ke ti se desi nesto stvarno loso .. onda ke vidis kakov ke ti bide pogledot na zivotot i samoubistvoto !
zatoa ziti se ne zbori deka toa bila kukavicka rabota , mozes seriozno da navredis nekoj !!

Gledaj znaes i samiot deka sekoj so svoeto iskustvo si zbori taka da nema potreba od nerviranje. Sekoj si ima svoi svakanja za zivotot i negoviot kraj, sekoj so svoi problemi i sreka.

Ne deka go podrzuvam ova no nekoj samoubistvoto go svakaat kako resenie koga si dole i nemas svetla tocka vo zivotot da zivees ponatamu.Razmislete malce kako se doaga do samoubistvo a ne sto e toa:smir: ova go mislam za onie postovi sto pisuvaat deka e kukavicka rabota i drn drn:deneae

Gledaj znaes i samiot deka sekoj so svoeto iskustvo si zbori taka da nema potreba od nerviranje. Sekoj si ima svoi svakanja za zivotot i negoviot kraj, sekoj so svoi problemi i sreka.

iskreno butterfly , maksimalno te postuvam zaradi toa sto go napisa togas , i nacinot na koj sto razmisluvas ... ali kazi stvarno so mislis .. u redu e nekoj da vika deka toa bilo pederksi i kukavicki ?

Нема ништо педерско у самоубиство,во хомоубиство може има:D
Самоутепанието или самсебегоубивањето се извршува од страна на луѓе со помали и поголеми проблеми кои успеале да им го сркшат духот и волјата за живот,и тие го бираат бегањето од тие проблеми и ситуации затоа што не можат веќе да се справат со нив и не гледаат зошто,дали е ова полесен начин,или похрабро би било да пробаш да останеш жив?

Ми се губи од видик поентата на еден ваков чин.Губењето(или да се поправам-фрлањето)на единственото нешто што го имаме на земјава во неповрат е чин на дисфункционален мозок.Ја разбирам целосно траумата која еден човек може да ја доживее во животот и на што се таа може да го натера,но разбирањето и оправдувањето на самоубиството се дијаметрално спротивни.Смртта треба да биде наметнато решение на проблемите,нешто за кое ние немаме избор,а не сами да и ги залепиме јајцата на српот.

Survive.Live the trauma-live life

Решавање на проблеми со самоубиство е нешто најгрешно што човек може да си го дозволи да помисли. Да имаш убиено 14 луѓе, да имаш ограбено продавница за оружје утредента и на комшијата да си му борџ 12 000 евра кој треба да ги вратиш за 5 дена па последно што треба да пзмислиш е самоубиство, затоа што ај после смрта 14-ете луѓе и оружјето отидоа во вода ама 12 000 евра и трошоците за погреб паѓаат на друг грб па ете причина за друго самоубиство а да не правиме муабет кај ке оди душата после тоа .. пу пу пу скраја да е

Добро бе! Мораш ли да бидеш толкав идиот?! Демек сакаше да се убиеш, а се посра кога акнавме! И не се прај демек сакаше да се убиеш а сообраќајката ко што и сам рече те освестила да ЖИВЕЕШ!
И те молам не си дигај акции пред другите! Имаш поздрав во темата чек дис аут!:bip:

Dude, трипаш. - Прашај ја Анка за сообраќајката.

п.с. коолку што проверив во Чек Дис Аут од тебе нема со недели отворено тема.

Не забегувајте аман.:nemoguce:

па нема баш да се сложам со тебе Fallen'Angel ! Проблемите колку и да се сериозни и големи никогаш не треба да се помисли на самубиство! НИШТО не се решава со тоа! а точно е дека тие што помислуваат на самубиство се кукавици затоа неможат да се соочат со проблемот !!!! СЕ ИЗВИНУВАМ АКО НАВРЕДИВ НЕКОЈ !!!! Но според мене тоа е така.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom