САМОУБИСТВО

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
ти очигледно ништо немаш видено од животот...не дај боже да видиш ама ако се случи то ке видиме дали ваков коментар ке пишиш..вака зборав ко имав 10 години ништо ко не сваќав околу мене.. :tapp: :tapp: :tapp:
Tи Вини , ниту ме знаеш , ниту ме познаваш.Со моите 17 години имам видено многу повеќе одколку некој со 50-60.Така да неможеш да процениш.Мојот став е таков без разлика на искуството.Треба да знаеш како да живееш а не да кукаш за се и сешто.Немој да зборуваш за некој што не го познаваш, тоа ти е мој совет.

Tи Вини , ниту ме знаеш , ниту ме познаваш.Со моите 17 години имам видено многу повеќе одколку некој со 50-60.Така да неможеш да процениш.Мојот став е таков без разлика на искуството.Треба да знаеш како да живееш а не да кукаш за се и сешто.Немој да зборуваш за некој што не го познаваш, тоа ти е мој совет.

"Немој да зборуваш за некој што не го познаваш, тоа ти е мој совет." да?..а ти како најде да зборуваш за сите шо се смаоубиле дека немале до толку проблеми за да се самоубијат??ајде прво советот примени го за тебе па после давај ми го мене...а ти што подразбираш под проблеми?дечкото шо ти ги манал клоците?ти се скарала другарката?? :vozbud:

Хаха , меченце , јас мојот совет го применувам.И онака сум психолог , па најверојатно знам како одат некои работи во врска со самоубиствата.
И јас не реков дека немале проблеми , туку едноставно дозволиле да загубат нешто што е едно и скапоцено затоа што незнаеле како да излезат на крај.А мој втор совет ти е да читаш и да подразмислиш.

Имаше една тема, дали ви е битно некој да ви каже дека ве сака. Епа одговорив не на таа тема. Не да ти вели, туку да ти направи, да го прави тоа. Џабе е велењето.
А за разочарувања и слично, цел живот го кркаме, нема човек кој не осетил или не се нашол (или нема да се најде) во зае*ана ситуација. Ама па тоа е животот, самиот тој е заеб*на работа.

е добро де да ти докажи дека те сака..како сакаш земи го
и ај жити се знајш дека има разлика од разочарвање до разочарвање

Точно , има , само очигледно се сметаш себе за најпатетичната особа штом мислиш дека ги знаеш сите разочарувања во животот на еден човек.Бу-ху deal with it

Хаха , меченце , јас мојот совет го применувам.И онака сум психолог , па најверојатно знам како одат некои работи во врска со самоубиствата.
И јас не реков дека немале проблеми , туку едноставно дозволиле да загубат нешто што е едно и скапоцено затоа што незнаеле како да излезат на крај.А мој втор совет ти е да читаш и да подразмислиш.
ех..ни цела библиотека нема да ти биди рамна ако го имаш осетено на своја кожа..книгите не се ништо во споредба со она шо го носиш во себе ете ..колку шо сакаш читај си ти..

ех..ни цела библиотека нема да ти биди рамна ако го имаш осетено на своја кожа..книгите не се ништо во споредба со она шо го носиш во себе ете ..колку шо сакаш читај си ти..
Не читам иако го учам тоа.Едноставно животот бил мој учител.Само да не забегуваме оф-топик , ќе ти кажам кратко и јасно.Животот не е кристално ѕвоно со розева постелнина во која има мечиња , и не тече мед и млеко.И тоа го имам осетено на своја кожа која стана дебела и непробивлива токму заради тоа.Сите кои се самоубиле очигледно дека немале цврст карактер и го направиле тоа.И жал ми е за нив , за нивниот кукавичлук.Без разлика колку е животот суров и неправеден, тој е премногу убав , за да би се едноставно фрлил.И доста веќе оф-топик.

Точно , има , само очигледно се сметаш себе за најпатетичната особа штом мислиш дека ги знаеш сите разочарувања во животот на еден човек.Бу-ху deal with it

ај ај без иронија молам..:smir:
и никогаш то не го реков дека сум ги знаела сите разочарувања ту ту скраја да е..само не филовај.. патетична си ти шо мислиш дека од книгата се си научила..си била психолог таму..голем к*р..сеа си најпаметна ајде...

ај ај без иронија молам..:smir:
и никогаш то не го реков дека сум ги знаела сите разочарувања ту ту скраја да е..само не филовај.. патетична си ти шо мислиш дека од книгата се си научила..си била психолог таму..голем к*р..сеа си најпаметна ајде...
Не , туку едноставно прочитај го претходниот пост.И соочи се со реалноста.Убаво е да се идеализира , НО само до одредена граница (на нормалата)

Не , туку едноставно прочитај го претходниот пост.И соочи се со реалноста.Убаво е да се идеализира , НО само до одредена граница (на нормалата)

нема да прочитам и поќе не дискутирам со тебе на оваа тема...немам навика да објансувам на некој шо неќи да свати уживај си ајде.. :smir:имаме различни мислења и то е то

Ако некој не го дели твоето мислење незначи дека не е во право.Не биди егоцентрик. Но , сепак , ти си знаеш :smir:

А да ја префрлите темава во психологија?:toe:

е добро де да ти докажи дека те сака..како сакаш земи го
и ај жити се знајш дека има разлика од разочарвање до разочарвање
Па не се такмичиме во тоа кој повеќе се разочарал.
Дури за ова нема ниту мерило, ниво на разочарување, шеска.
Старите биле стари ама и со староста им идела памет па рекле
"Секоја планина со своја тежина" и јас им верувам, тие сигурно многу повеќе поминале од нас овде. Што за еден е животно разочарување -ќорсокак, за друг е пречка со вода, која се потрудил и ја прескокнал. Паднал на колена и крварел, но станал и ја продужил трката.

Арно вели Зенг, ова повеќе навлегува во психологија, со религијата нема некои допирни точки. Освен дека црквата е против вакво нешто, против уништување и самоуништување на живот.

Па не се такмичиме во тоа кој повеќе се разочарал.
Дури за ова нема ниту мерило, ниво на разочарување, шеска.
Старите биле стари ама и со староста им идела памет па рекле
"Секоја планина со своја тежина" и јас им верувам, тие сигурно многу повеќе поминале од нас овде. Што за еден е животно разочарување -ќорсокак, за друг е пречка со вода, која се потрудил и ја прескокнал. Паднал на колена и крварел, но станал и ја продужил трката.

Арно вели Зенг, ова повеќе навлегува во психологија, со религијата нема некои допирни точки. Освен дека црквата е против вакво нешто, против уништување и самоуништување на живот.

а во шо се такмичиме??алооо зборуваме за самоубиство и тука како мотив е разочарувањето..

ова со старите нема везе со темата а ни со прашањето шо ти го поставив :smir:

Безразлика на све, не мислам дека ниеден пад не е доволен за да се изврши самоубиство!
Зошто ретко кој живее само со една цел, па ако м пропадне, после животот да му нема смисла....:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom