Вампирката
Well, I tried to say there's nothing wrong with me
И самоубиецот ја извршува Божјата волја, пишано му било да се самоубие оти ако Бог е суверен се зависи и потекнува од него.
Ништо не е пишано... ти сам си го пишуваш животот:smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И самоубиецот ја извршува Божјата волја, пишано му било да се самоубие оти ако Бог е суверен се зависи и потекнува од него.
А што бидна со слободната волја?И самоубиецот ја извршува Божјата волја, пишано му било да се самоубие оти ако Бог е суверен се зависи и потекнува од него.
Сакаш да кажеш дека Бог те натерал да го неиграш овде на форумот..и самоубиците се самоубиваат по негова наредба...:nenene:Меѓутоа ако вам не ви е угодно да Му служите на Господа,тогаш денес изберете кому ќе му служите..
Никој од нас не живее за себеси и никој не умира за себеси,
glupavite po toa se razlikuvaat od nas umnite.Ништо не е пишано... ти сам си го пишуваш животот:smir:
А што бидна со слободната волја?
Што бидна со ова..Сакаш да кажеш дека Бог те натерал да го неиграш овде на форумот..и самоубиците се самоубиваат по негова наредба...:nenene:
Многу е јасно..ИЗБЕРЕТЕ ДЕНЕС КОМУ ЌЕ МУ СЛУЖИТЕ..
Човек пред да научи да ги сака другите прво треба да научи да се сака себе си..ама некои изгледа претеруваат...баш ме интересира..
Дали мислите дека самоубиството е акт на себичност, во кој ние мислиме дека ја превземаме контролата над нештата?
Библијата вели вака..
Самоубиството е голем грев. Чин на кукавици, песимисти, плачковци итн. , кои што не можат да одолеат на искушенијата и решението го сакаат во некакво си сарто мортале у контењер.
Убаво кажа никој од убаво не се самоубиваИма секакви човечки приказни,трагедии,депресија,некои не можат да видат излез од ситуациите кои им се случуваат.Лесно е да се дрви дека тоа било против верата,против природата или вака или онака.
Ако некој дошол до тој степен да посегне по својот живот имало многу причини кои со години и години биле присутни а најблиските и околината најверојатно гледале сеир или неможеле да ги препознаат знаците кои навестувале таков расплет.Животот не е лекција од учебник и се случуваат работи кои доведуваат до тоа некој да направи таков чекор.Најлесно е да се осуди и да се гледа од страна и да се соли памет.
Некогаш малку треба,муабет,подадена рака,човечки пристап за да се спречи такво нешто.Некогаш треба многу повеќе.На крај,живееме во такво општество...кој го ебе другиот...дури мечката не заигра на врата...а тогаш нема никој...освен јажето...
Да...животот е прикаска сите имаат исти стартни позиции...
Уф искрено не гледам уметност во животот не па во пребродување.Ама тоа би била друга тема.Јас искрено премногу сум во дилема дали вреди да се живее или не.Убаво кажа, ама секој има грижи, и секој бил барем во една посрана ситуација во својот живот.
Уметност е да го пребродиш тој лош период (период, бидејќи целиот живот е ужасно променлив и во ништо не држи константна линија, значи животот ни се состои од преполно периоди) а не да се самоубиеш.
Уф искрено не гледам уметност во животот не па во пребродување.Ама тоа би била друга тема.Јас искрено премногу сум во дилема дали вреди да се живее или не.