Toecutter
Biafran Baby
Убаво кажа, ама секој има грижи, и секој бил барем во една посрана ситуација во својот живот.
Уметност е да го пребродиш тој лош период (период, бидејќи целиот живот е ужасно променлив и во ништо не држи константна линија, значи животот ни се состои од преполно периоди) а не да се самоубиеш.
Никој не тврди дека самоубиството е излез за било која криза во животот ама верско-морално-научните расправи и осуди нема никому да помогнат ако е соочен со таква безизлезна ситуација.
Уф искрено не гледам уметност во животот не па во пребродување.Ама тоа би била друга тема.Јас искрено премногу сум во дилема дали вреди да се живее или не.
Ако си свесен за таква дилема во себе обрати се некому,направи муабет,смени нешто во твојот живот,ако имаш среќа некој да примети дека ти е тешко или имаш некој проблем...барај чаре,бори се...
Ако само онака пишуваш за сеир на оваа тема...

Принц убаво ти кажа и ме поштеди мене да не го правам истото. Вреди да ги пребродиш тие лоши работи, кои што сите ги имаме, за да ги доживееш оние поубавите, позначајните.
Сите ги имаме...кај некого многу повеќе отколку кај некој друг...зависи од случај до случај...опасно е ако се насоберат...
Макар да реално и не ја гледам поентава на темава...булшит...секој денеска си гледа за себе и од кога ќе се деси нешто такво сите морализираат и попуваат вака онака...
А се дешава секојдневно.