Самоубиство

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
А дали под самоубиство би се рачунало на пример ... одење по јаже помеѓу две згради ... ете некој кој решил да се самоубие па на тој начин (на финта) да се куртули од казна и да речи “ја не се убив јас паднав од јаже 50 метри и тоа сега кај дедо боже ќе се заведе во папка НЕСРЕЌА“

А дали под самоубиство би се рачунало на пример ... одење по јаже помеѓу две згради ... ете некој кој решил да се самоубие па на тој начин (на финта) да се куртули од казна и да речи “ја не се убив јас паднав од јаже 50 метри и тоа сега кај дедо боже ќе се заведе во папка НЕСРЕЌА“
Да баш тоа ќе го залаже Господ...

Чек нели Дедо Боже знае за нашите планови т.е знае се.

Чек нели Дедо Боже знае за нашите планови т.е знае се.
Aaaa не така одма на брзинка, на пример ќе помини некое време од ко реши да се убие па после ќе оди по жица или на пример.... еве ќе си клаи шајкача и кокарда и ќе се прошета среде Гњилане... или ќе бери боливач покрај пругата во време кога врви воз.... некое така суптилно самоубиство.... дедо боже да има сомневања али да не може со сигурност да докаже...

А што правиме со тоа...Не убивај....
Животот ти е подарок..не си го дала самата на себе..па неможеш и да го одземеш..
Плус го имаме..Не суди..а во овј случај сама си пресудуваш...

A sto pravime so "Ne lazi" i "Ne pravi preljuba". Ima nekoj cist na forumov? :)

Ми се постави мене сега едно прашање за кое барам одговор од стручно лице - некој референт по христијанство, малку погоре како еден од начините за самоубиство наведов да си клаиш шајкаќа и кокарда и да се прошеташ низ Гњилане (можи попат и да креваш 3 прста и викаш Косово е Србија..) е сега хипотетички се бери толпа разјарени Гњиланчани и те претепуваат на смрт (или можи те упуцаваат на смрт - нема врска) сега шо прајме?
Дали дедо боже тоа ќе ти го товари како САМОУБИСТВО (под претпоставка дека тоа си го направил со цел некој да те убие) и дали некој од толпата дедо боже ќе го осуди за УБИСТВО?? Дали можи една смрт да биди ставена како грев (СМРТЕН) на повеќе души, па и ти што си се самоубил и тој што те убил да испаштате???

Ми се постави мене сега едно прашање за кое барам одговор од стручно лице - некој референт по христијанство, малку погоре како еден од начините за самоубиство наведов да си клаиш шајкаќа и кокарда и да се прошеташ низ Гњилане (можи попат и да креваш 3 прста и викаш Косово е Србија..) е сега хипотетички се бери толпа разјарени Гњиланчани и те претепуваат на смрт (или можи те упуцаваат на смрт - нема врска) сега шо прајме?
Дали дедо боже тоа ќе ти го товари како САМОУБИСТВО (под претпоставка дека тоа си го направил со цел некој да те убие) и дали некој од толпата дедо боже ќе го осуди за УБИСТВО?? Дали можи една смрт да биди ставена како грев (СМРТЕН) на повеќе души, па и ти што си се самоубил и тој што те убил да испаштате???
Хаха тогаш и Господ ќе те натепа бе :pos:

самоубиството ти наштетува само тебе, одлучуваш за твојот живот.
А шо праиме ако тој твојот живот го вклучува и тоа што си нечија ќерка, сестра, девојка, другарка, мајка, сеедно?

Нема никој чист на форумот..ама заповедите кои ги наведов се директно поврзани со темата...Не лажи..може да важи само во обидот за Let 3 за самоубиство при "обид" да собира цвеќе покрај пругата..:smir:

Оти бе така... зошто на пример берење боливач покрај пруга (со слушалки на уши и вклучена некоја рок - металуршка музика на МП3 плееро до даска) би се сметало за лага ако случајно возо помине и го згазне... или што е лагата да со шајкача и кокарда на глата шетам по Гњилане и викам Косово е Србија....

Оти бе така... зошто на пример берење боливач покрај пруга (со слушалки на уши и вклучена некоја рок - металуршка музика на МП3 плееро до даска) би се сметало за лага ако случајно возо помине и го згазне... или што е лагата да со шајкача и кокарда на глата шетам по Гњилане и викам Косово е Србија....
Абе може да изиграваш и пингвин во фрижидер..или случајно да се удавиш во кофа со вода...или да шеташ низ Бронкс со натпис Ј hate niggers....ако си наумил да се самоубиеш...неможеш да го прикриеш тоа...можеби само пред луѓето...
Кога веќе дискутираме за тоа..кажи ми постои ли начин да го измамиш Господ...постои ли нешто што не го знае..Во Библијата пишува.. ги знам твоите дела..

Знаеш има и друга финта, и така тој боливач е загаден, прај чај и пиј :wink:

samo eden bil bezgresen vo covecko telo -Isus, nemalo nitu edna pogresna misla vo negovata glava .Znaete neli grev e i ako go pomislis a ne go napravis(znaci site sme gresni) no Isus umrel za nas za nasite grevovi za da bideme cisti vo ocite na Tatkoto i da imame vecen zivot

samo eden bil bezgresen vo covecko telo -Isus, nemalo nitu edna pogresna misla vo negovata glava .Znaete neli grev e i ako go pomislis a ne go napravis(znaci site sme gresni) no Isus umrel za nas za nasite grevovi za da bideme cisti vo ocite na Tatkoto i da imame vecen zivot

ајде вака да почнам да размислувам како религиозен и на бидам до некаде и малце нерационален у дадената ситуација.
значи вака ајде на една ситуација да и дадам малце перверзен аспект

-ИСУС се вратил да проповеда така????
-Бил свесен дека ке го убијат така?????
-и сепак го направил тоа што го направил и го убиле - во ред е до тука??

Е сега ако тој сето тоа го знаел и го нашправил тогаш технички се самоубил нели
Иста ситуација како да отидеш во Бронкс со парола I hate neagers!

и до овде е во ред или ИСУС се жртвувал???
па можеби и тој во бронкс исто така ??????

ај некој нека не просветли???? со објаснување

ајде вака да почнам да размислувам како религиозен и на бидам до некаде и малце нерационален у дадената ситуација.
значи вака ајде на една ситуација да и дадам малце перверзен аспект

-ИСУС се вратил да проповеда така????
-Бил свесен дека ке го убијат така?????
-и сепак го направил тоа што го направил и го убиле - во ред е до тука??

Е сега ако тој сето тоа го знаел и го нашправил тогаш технички се самоубил нели
Иста ситуација како да отидеш во Бронкс со парола I hate neagers!

и до овде е во ред или ИСУС се жртвувал???
па можеби и тој во бронкс исто така ??????

ај некој нека не просветли???? со објаснување
Едноставно е ја извршувал волјата на таткото...
Спрема твојата логика..
Значи сите војници на ова планета се потенцијални самоубици..знаат оти може да загинат..
Истото важи и за тебе..немој денес да поминуваш улица...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom