Самоубиство

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Самоубиството не кукавичлук или храброст, туку е акција од лицето превземна врз самиот себе,неможејќи да се соочи со лошите дела кои тоа ги има направено или се направени врз него.

i koga se samoubiva covek ne resava po sopstven izbor vo smisla deka ima podobro resenie tuku naprotiv nema podobro od toa i zatoa kako pomalo zlo go odbira toa sto za nego e najispravno.

samoubijcite za menen se slabi licnosti koi ne mozat da se soocat so problemite no i bolni luge

Самоубиец ти е тип што стварно му го ебале животот други луѓе.

Самоубиството од христијанска гледна точка не е оправдано. Има икс постови во кои се објаснува зошто и како па не сакам да повторувам само сакам како поткрепување на овие да додадам дека на погреб на самоубиец нема никогаш (или ајде попрецизно да се изразам не би требало и смеело никогаш) да присуствува свештеник што ќе врши опело ниту пак некој од помените (40 дена, пола година, година...). Као православец и ја имам став дека самоубиството не е оправдано. Не навлегувам да ли е некој кукавица или само безнадежен и неупатен - Бог е тука да суди, мојот став е само дека тоа е неоправдано.

SAMOUBISTVOTO E BOZJA VOLJA ISTO KAKO I SMRTTA!!!

А како тоа?

Ако се е Божја воља тогаш ние не сме за ништо виновни ниту пак заслужни па не може ни да ни се суди па од тука ни да бидеме казнети ниту наградени, нели? Е видиш твоето тврдење не е точно. Во смисла на оваа тема морам да ти кажам дека се што правиме е НАША сопствена воља само е прашање кој не поттикнал Бог или ѓаволот

Самоубиството од христијанска гледна точка не е оправдано. Има икс постови во кои се објаснува зошто и како па не сакам да повторувам само сакам како поткрепување на овие да додадам дека на погреб на самоубиец нема никогаш (или ајде попрецизно да се изразам не би требало и смеело никогаш) да присуствува свештеник што ќе врши опело ниту пак некој од помените (40 дена, пола година, година...). Као православец и ја имам став дека самоубиството не е оправдано. Не навлегувам да ли е некој кукавица или само безнадежен и неупатен - Бог е тука да суди, мојот став е само дека тоа е неоправдано.

А како тоа?

Ако се е Божја воља тогаш ние не сме за ништо виновни ниту пак заслужни па не може ни да ни се суди па од тука ни да бидеме казнети ниту наградени, нели? Е видиш твоето тврдење не е точно. Во смисла на оваа тема морам да ти кажам дека се што правиме е НАША сопствена воља само е прашање кој не поттикнал Бог или ѓаволот
se e Bozja volja, da te potsetam, da nee zaboravam deka se poteknuva od Tvojata svet volja, a batali religija, postoi determinizam i nie nemame slobodna volja tuku posilnite motivi gi determiniraat nasite postapki, imame cuvstvo na slobodna volja no ne i slobodna volja oti nie mozeme da izbirame megu ponudeni opcii no ne mozeme da sozdavame opcii koi ni se po volja, znaci nemame slobodna volja. a religijata osobeno Biblijata jasno kazuva deka BOg e Suveren i kako Semoken nie sto i da napravime pak ke go napravime ona sto On znael deka ke go napravime, znacio nema slobodna volja, pa taka i samoubistvoto e cin kako i sekoj drug strogo podlozen na Ona od sto zavisime vo celost.

ja sum sluga i prijatel na toj sto resava koj da odi sega ili podocna
In the name of Jesus

Vo knigata na prorokot Jov ima stih "Gospod dava zivot, Gospod zema". Ne sum siguren dali samoubistvo e Bozja volja, ama sum siguren deka e dozvoleno od Bog da se sluci!

samoubijcite za menen se slabi licnosti koi ne mozat da se soocat so problemite no i bolni luge

Не, едноставно тоа се луѓе кои што не можат повеќе да го носат своето бреме, она што наводно Бог на секој му го доделил како адекватно за него, изгледа кај некои луѓе сепак направил грешка или пак планирал да си го одземат животот за да може да казнува?

Траги-комична ситуација е колку и да се обидува некој да си ја разјасни, во моментите на суицидалност никогаш не размислуваш за она што Бог го наложил, или веројатно, не ни веруваш во неговото постоење, едноставно сакаш да заминеш.
Да те нема и тебе и проблемите и проклетата рамнодушност или анкциозност.

Јас лично, верувам во сопствен избор, тоа е твојот живот на крајот од денот и никој не заспива и не се буди во твојата кожа освен ти, ако не можеш да ја истрпиш и го гледаш излезот во убиството, сопствено, да.Тогаш тоа е твојата конечна одлука.
Се работи само и исклучиво за тебе.

Не, едноставно тоа се луѓе кои што не можат повеќе да го носат своето бреме, она што наводно Бог на секој му го доделил како адекватно за него, изгледа кај некои луѓе сепак направил грешка или пак планирал да си го одземат животот за да може да казнува?

Траги-комична ситуација е колку и да се обидува некој да си ја разјасни, во моментите на суицидалност никогаш не размислуваш за она што Бог го наложил, или веројатно, не ни веруваш во неговото постоење, едноставно сакаш да заминеш.
Да те нема и тебе и проблемите и проклетата рамнодушност или анкциозност.

Јас лично, верувам во сопствен избор, тоа е твојот живот на крајот од денот и никој не заспива и не се буди во твојата кожа освен ти, ако не можеш да ја истрпиш и го гледаш излезот во убиството, сопствено, да.Тогаш тоа е твојата конечна одлука.
Се работи само и исклучиво за тебе.

Fakt deka se raboti samo i isklucivo za tebe no ima i drugi nacini da se resat problemite. Samoubistvoto ne e eden od niv. Mislam deka sekoj moze i treba da sobere sila za da se bori so problemite i so site negativnosti vo zivotot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom