Самоубиство

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
има ДВЕ ДРУГИ ВАКВИ ТЕМИ и ист е и насловот....ццц ...:vozbud:..обично не реагирам иако имам видено повеќе исти теми но ова е премногу...мене ме критикувавте за теми со ПРИБЛИЖНО-иста проблематика,,но ова е претерано.........инаку таму го имам оставено моето мислење хехех

:nesvest:
:pos::pos::pos:
Се извињавам,али девојко те молам:tapp:,нашол кој да збори.
Инаку трипати модераторот кажа дека темава е Самоубиство од верска гледна точка.
Извинете за офтопикот.

Инаку трипати модераторот кажа дека темава е Самоубиство од верска гледна точка.
Извинете за офтопикот.
kroce samo krocee.bez nervoza...hehehheh..salaaaa

Извинете за офтопикот.
па нормално е штом модератор ја отворил темава ќе мора да е така нели? срамота...исто и оваа..немам веќе коментар ,,еден ист поим го расчленувате на толку несодржајни теми...се знае дека самоубиството е грев,,и тука и таму истите коментари можат да се напишат,,туку ај да не си го трошам времето безвезе...:je:

па нормално е штом модератор ја отворил темава ќе мора да е така нели? срамота...исто и оваа..немам веќе коментар ,,еден ист поим го расчленувате на толку несодржајни теми...се знае дека самоубиството е грев,,и тука и таму истите коментари можат да се напишат,,туку ај да не си го трошам времето безвезе...:je:

И уште еднаш,самоубиство гледано од верска гледна точка,не од општа или филозофско-психолошка.

И уште еднаш,самоубиство гледано од верска гледна точка,не од општа или филозофско-психолошка.
OMG во тој случај ќе треба да го смените насловот на темата,,за да би ја насочиле дискусијата во посакуваниот правец,, зашто поопшт од ова не може да биде...А дека темата во општи муабети што е Е безвезе,,нема врска,,само полесно е да се воочат грешките на другите отколку сопствените нели?е тоа ви е лошо

Grev e.
Gospod resil koga ke dojdes na zemjata, i toj resava koga ke se vratis kaj nego!

А што правиме со тоа...Не убивај....

5. Почитувај ги мама и тато.
6. Не убивај.
10. Не ја посакувај жената на комшијата.

Според Библијата сите заповеди се на исто ниво.

- Не ги почитувам мама и тато бидејќи тато ме силуваше, а мама беше љубоморна и ме кршеше од ќотек.

- Жената на комшијата е сега моја жена.

- Скокнав од авион, али јегиба сум си го заборавил падобранот.

Ова е добар пример за слободната волја..Бог не те спречува да извршиш самоубиство..но ја сносиш одговорноста...
Tokmu taka. Imas, dadena ti e slobodno volja, znaci ako sakas mozes da go zemes krstacot i da si go brcnes vo oko. No, kazano ti e i deka toa e grev, i ke odgorvaras za toa.

не мислите дека секој за себе треба да одлучи?
Foxy, kako sto i pogore kazav, ti povtorno mozes sama da si odlucis. No vo slucaj ako si vernik ( religiozen tip ), i sakas da bides dosleden na toa sto Gospod ti go zapovedal, ne smees da se samoubies. Sto ima nejasno tuka?! Ako sepak odlucis da ne veruvas, utepaj se, pa kako i da kratko vreme posle toa ke ja doznaes vecnata "dilema"- dali postoi Gospod ili ne.

едноставно некои луѓе немаат толку силен карактер за да се справат со проблемите од нивниот живот и го прават тоа.Јас го оправдувам, иако сеуште не сум се нашла во безизлезна ситуација.
Koi problemi, kakva bezizlezna situacija? Teska "depresija", neostvarliva ljubov, neispolnuvanje na zelbata da letuvas na bahamite, da nosis rolex....? Edinstven realen problem vo zivotot e da nemas sto da jades i pies, a ako e taka nema potreba da se samoubies, kako i da e za mesec dena prirodno ke si umres, no sepak so otvoreno ostavena realna moznost vo tie mesec dena da ti se sluci nesto sto ke ti go promeni zivotot. Nikogas ne se znae.

OMG во тој случај ќе треба да го смените насловот на темата,,за да би ја насочиле дискусијата во посакуваниот правец,, зашто поопшт од ова не може да биде...А дека темата во општи муабети што е Е безвезе,,нема врска,,само полесно е да се воочат грешките на другите отколку сопствените нели?е тоа ви е лошо
Pa zar ne ti e dovolno sto temata e otvorena vo podforumot religija?

има ДВЕ ДРУГИ ВАКВИ ТЕМИ и ист е и насловот....ццц ...:vozbud:..обично не реагирам иако имам видено повеќе исти теми но ова е премногу...мене ме критикувавте за теми со ПРИБЛИЖНО-иста проблематика,,но ова е претерано.........инаку таму го имам оставено моето мислење хехех
Четврти пат..ова е тема од верски карактер и не би требало да го покрива смо христијанството туку и друигте религии..Останатите теми од ваков карактер се занимаваат со световните проблеми на самоубиството...ова не ја интересира етиката..ова ја гледа духовната страна на проблемот..значи е различна..

Па сеа за кого-како...За нас пример, самоубиството е грев затоа што, нели, ГОСПОД ни го дал животот и само тој може да ни го одземе (јас се согласувам со ова), а пример оние бомбаши-самоубијци имам разбрано дека веруваат дека самоубиството е во ред и дека ако се самоубијат ке одат право во рајот каде што ке ги чека харем од жени и слични некои такви ствари (па и затоа се одлучуваат на тој чин) :tapp:...Ама што знам, може и грешам :toe::toe::toe:

Samoubistvoto e grev bez prostuvanje.Covekot sam se pravi Bog so toa sto resava sam da odluci koga da stavi kraj na svojot zivot.Se sprotistavuva na Bozjata volja i promisla.Za takvite luge e i greota da se zboruva i pisuva.Tesko.......

edinstven grev koj ne e prostliv, obicno lugeto koi se razocarani od zivotot i so nemaat cel za zivot go pravat toa gavolot si go pravi svoeto, sekoja misla sto ti ide deka nesto ti fali deka nikoj ne te saka e od lukaviot ne ti dava do znaenje deka Nekoj umrel za tebe od sto te sakal.
svedok sum na isteruvanje na demon od pred nekoj den,devojka koja imala skluceno dogovor so gavolot da na 21 god si go odzeme zivotot den pred toa da se sluci Bog ja donese na vistinskoto mesto za da bide iscelena slava na BOG

Еднаш во својот беден живот имав искуство те, индиректно i несвесно "спасив" една девојка-самоубиец и сега кога размислувам за тоа ... ... до некаде и ја оправдувам зш не знаете кога и во каква ситуација ке се најдете :toe: некогаш може да се осекате дека навистина нема излез и ако нема со кого да се посоветувате или ако немате бар малце оптимизам во себе тогаш не гледате на тоа дали е тоа грев или не едноставно барате ИЗЛЕЗ

Се е до перспективата.

406.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom