Сами на ручек во ресторан

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто да не? Релативно често го правам тоа и не забележувам ништо чудно. Едноставно гладен сум и сакам да јадам во тој ресторан, во тој момент.
Башка што како карактер на човек, таквото јадење највише и ми годи :)

Од една страна е чудно бидејќи ние сме такви луѓе кои сакаат друштво во секој прилика, едноставно сакаме пријатели па тоа воопшто не е лошо, а од друга страна пак што ако ве погледнат? Не значи дека ви се потсмеваат или ве сожалуваат можеби на некој дечко или девојка им се свиѓате? Тоа е чисто од ваша перспектива од моментот кога поаѓате да јадете или пиете сами, но доколку сте во друштво и некој ве погледне не помислувате на тој начин.

Да де, сите гледаме и бивани погледнати. Нема ништо страшно во тоа :)

Па да... Сум била сама на ручек. Во КИБО во центар; тоа ми е такво, релаксирачко место и не ми пречи да јадам сама.
Мислам дека некои места повеќе заради атмосферата прават да се осеќаш неубаво ако сам ручаш. Места каде што расположението е формално и круто, можат да направат некаква нелагодност ама само како средина, не заради луѓето.
Не гледам зошто би било тажно да јадеш сам; можеби не си се јаде сендвич или некоја друга брза храна, и што?
Ако некое место е пријатно, нема да чекам да се усогласам со некого за да отидам.
Не мислам дека е чудно, сами си креираме сопствени предрасуди...

Многу ретко скоро никогаш. Во сендвичара да или можеби на брзање некогаш.

Не сум имал прилика али зошто да не.Да се срамам?Нема шанси.Ако сум гладен нема ни да постои срамот кај мене така да не ми е гајле што и да мислат другите ја да глеам да се најадам.

Зошто да не? Релативно често го правам тоа и не забележувам ништо чудно. Едноставно гладен сум и сакам да јадам во тој ресторан, во тој момент.
Башка што како карактер на човек, таквото јадење највише и ми годи :)

Се слагам со Принц. Уживам да јадам сам. Било каде. Едноставно уживам во вкусот на јадењето и не ми е гајле за никој околу мене.

Ако случајно се погодиме со Принц во ист ресторан да јадеме.. Не седнуваме на иста маса додека не се најадеме, само со поглед ќе се поздравиме (пошо ќе испадне глупо да приметат дека се знаеме а јадеме одвоено) и си јадиме на различни маси. После тоа лезет кафе со цигара на иста маса тераме. :)

:salut:

Да, понекогаш си седам сам по Скопје, дали во сендвичара, ресторан, па и студентската менза. Ич не ми смета, ме заболе за другите. Кога сум си во родниот град си седам сам ако друштвото ми доцни. И пак не ми смета, си зјапам некаде си средувам мисли и никој не ме гњави. А има некои незгодно им било да седат сами, и затоа се вртат натам-навам, и кога ќе дојде уште некој, нема маса. Тогаш ми иде да го рокнам меѓу рогови.

Nemam nikakov problem so toa da jadam sam u restoran , ako mi se jade a neam so koj da idam zaso da ne . Ako se vodam od makedonskine kompleksi ( sto ako me vidi nekoj , sto ke kazat ) nemase da si pravam pola od kejfovite

Јас мака неам...а ако има некој проблем со тоа...нека гладува.:helou:

Ако сум гладен зошто да не...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom