Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе, ми требаат овакви шпенки/клинци/топуфчиња/како и да се викаат :)
На гугл ги најдов под име "upholstery nails", е сега ги има знам по трафики и продавници, но мене ми требаат за заковување на тапацир на стол, па би требало да се појаки и подолги од обичните (од трафика).
t_16272.jpg

Па две прашања:
1.Како се викаат на македонски овие ? Или под кој поим може да се најдат ? :)
2. Каде може да се најдат такви какви што барам (цврсти и подолги од стандардните) ?

пс. Знам дека има 68 вакви теми, али ми испадна дека утре треба да земам, па отворив нова, за 24 саати може да се затвори ако смета
Фала, поздрав :D

Незнам од кај си , али во Струмица се познати под поимот "пулови". :) Обично се користат за да се закачи мрежа на прозорецот летно време , за да не влегуваат комарци.

Зошто некој би кажал „сунце сија ко тепсија, ја те волим скрос“ и што фсушност тоа значи?
o_O

....не знам

и што поента од мојов живот сега ? :place:

Зошто од пералните за автомобили секогаш ечи најлоша музика?

Може ли некако да се провери дали е стигнато писмо пратено у странство? Препорачано е.
:unsure:

Може ли некако да се провери дали е стигнато писмо пратено у странство? Препорачано е.
:unsure:

Прашај кај што си го пратил дали е стигнато... :)

Дали е можно две ипол члено семејство да потроши ел. струја во вредност од 3.741 денар овој месец? И тоа не користи никакви греалки и ретко електрично шпоре.

Дали е можно две ипол члено семејство да потроши ел. струја во вредност од 3.741 денар овој месец? И тоа не користи никакви греалки и ретко електрично шпоре.

Декемвриските сметки се од тепка пишувани. Провери колку имаш потрошено на саатот и колку ти напишале во сметката. Ако се разликуваат правец првиот КЕЦ да ти ја корегираат сметката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom