Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе, ми требаат овакви шпенки/клинци/топуфчиња/како и да се викаат :)
На гугл ги најдов под име "upholstery nails", е сега ги има знам по трафики и продавници, но мене ми требаат за заковување на тапацир на стол, па би требало да се појаки и подолги од обичните (од трафика).
t_16272.jpg

Па две прашања:
1.Како се викаат на македонски овие ? Или под кој поим може да се најдат ? :)
2. Каде може да се најдат такви какви што барам (цврсти и подолги од стандардните) ?

пс. Знам дека има 68 вакви теми, али ми испадна дека утре треба да земам, па отворив нова, за 24 саати може да се затвори ако смета
Фала, поздрав :D

Не дека смета, ама има уште 100 вакви прашања кои ги поставуваат во оваа тема. Ако направиме исклучок за тебе, ќе треба и за сите. :) Ти го префрлив мислењето тука.

Луѓе, ми требаат овакви шпенки/клинци/топуфчиња/како и да се викаат :)
На гугл ги најдов под име "upholstery nails", е сега ги има знам по трафики и продавници, но мене ми требаат за заковување на тапацир на стол, па би требало да се појаки и подолги од обичните (од трафика).
t_16272.jpg

Па две прашања:
1.Како се викаат на македонски овие ? Или под кој поим може да се најдат ? :)
2. Каде може да се најдат такви какви што барам (цврсти и подолги од стандардните) ?

пс. Знам дека има 68 вакви теми, али ми испадна дека утре треба да земам, па отворив нова, за 24 саати може да се затвори ако смета
Фала, поздрав :D
Moderni klincinja. Gi ima vo zelezari. Kazi im moderni klincinja i objasni im za sto ti trebaat ke ti dadat ;)

Зошто кога ќе кивне некој му одговараме со на здравје? :X3:
Затоа што кивањето асоцира на почеток на болест и со "на здравје" му посакуваме да не се разболе тој што кивнал.

Затоа што кивањето асоцира на почеток на болест и со "на здравје" му посакуваме да не се разболе тој што кивнал.
Не, него легенда вика дека ако некој кивне, некој га е опцуваја и као демек оп наздравје изеде пцување, наздравје да ти е пцофка изедена и овј што кивнаја си вика сфе ли да му ебу кој ли ме опцува и овј што му кажа наздравје у исто тој време почне да кива, фактички он га пцуваја овога у себе и овј кивнаја, овј му вратија и тј почнаја да кива, пцуеф се а киваф, устфари наздравје пцување.
Или па може у друк аспект, он кивне и си вика кој ли ме пцуе, другар му вика здравје, ке дознаеш, здравје има време, само здравје господ да дава, а пцување само ке си дојде, кивање се добива од мрсно пцување, ако пцуеш мајку, гребе грло кд киваш, ако пцуеш сестру, мрсољи испуцааф од нос док киваш. Здраво е да се кивне, не треа да се стиска нос, може некое ребро да ти пукне, затој се вика наздравје кивање, кивни си, ребро да е живо и здраво, фактички наздравје ребро, а може некој и ребро пцуе, има нови пцување вика ребро да му га ебу тој до срце зајачко бш што му е. Ако не ме разбра слободно пцуј ме и такој ме чеша некое ребро, сакам да се искивам, здравје да ме служи, а ако ти се кива и тебе кажи, ја иам мрсни пцувања у мој речник, дневник,споменар,хард диск и тако даље. Ај наздравје кафе, прпл хејз ал он мај мајнд

А зшто на кашљање не се вика, со среќа, берикет, азно да си најдеш

Јас пак последно што разбрав е дека кога некој ќе кивнел, претходно помислувал на секс. :rolleyes:
Ако е така, тоа му доаѓа ко - на здравје мислата! :D

Што е ферфере? (ваљда така се вика, може и грешам па нешто слично да е)

Foam Board ти е стиропор. Како што видов и личи на тоа. Скалпелот е обичен скалпел што се наоѓа во секоја продавница.
Abe radi toa triagolnice sto e mi treba. A kaj da najdam bas takvi tabli? Potenki izgledaat a i nekako se poelasticni. Mi treba bas za takov mec da napravam :D ukras za zid :D

Јас пак последно што разбрав е дека кога некој ќе кивнел, претходно помислувал на секс. :rolleyes:
Ако е така, тоа му доаѓа ко - на здравје мислата! :D
Ако е така, сите нон стоп ќе кивавме :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom