Русија ја обвини Македонија за продажба на оружје

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Русија ја обвини Македонија, Албанија и другите балкански земји дека и продавала оружје на Грузија, јави дописникот на МИА од Тирана, повикувајќи се на албанските медиуми.
Рускиот генерал Анатолиј Ноговицкин, шеф на генералштабот на руската армија, на прес конференција во Москва ги обвини сите балкански земји и оние од источна Европа, дека го снабдувале Тбилиси со оружје.
Освен од Албанија, изјави тој, во овој вооружен конфликт, Грузија со оружје се снабдуваше и од Македонија, Бугарија, Украина, Србија, Унгарија.
Албанскиот премиер Сали Бериша денеска демантираше дека Тирана продавала оружје на Грузија. „Да се размислува дека Албанија и продавала оружје на Грузија е зачудувачко откритие“, изјави Бериша, обвинувајќи ја Русија дека има континуитет во ставот кон Албанците.
Бериша меѓу другото, изјави дека Тирана дава поддршка на Грузија.
Македонското министерство за одбрана демантира дека земјата продавала оружје на Грузија. Според извори во Министерствто Макеоднија и Грузија на воена основа немале никакви контакти.

Извор

И ајде сега...
:uvo:

ејјјј што јаки пички сме биле...
сме нашле будала да му шиткаме оружје...
абе таленти сме

Zatoa gi zdrobile Gruzijcive...:)

НА последната воена парада на Грузија можеше лесно да се забележи дека целата опрема беше американска,убаво и детално ги гледав сите тенкови, возила, произведени се од Америка но по се изгледа дека и Србија ја подржа Грузија во војната..
Зашто?
Бидејки Србија го има Истиот проблем во Косово.
Така да Србија само чекаше Грузија да ја нападне осетија и апхазија придобиени од Америка која сакаше се да биде по не актуелно додека светскиот народ си лежеше на своите каучови гледајки ги олимписките игри и така на крајот Србија некако да се избори да го врати Косово со што мислам дека бајаги погрешија.
Но Македонија, Албанија таа вест е стварно нереална.. Македонија нема воена сила а камо ли да продава.

Што оружје сме им продавале? :kesa:

Инаку сериозно по темата, “сојузот“ на Русите и Србите:

Белград- Руското Министерство за одбрана соопшти дека Србија е меѓу земјите кои воено ја помогнале Грузија во руско-грузискиот конфликт, објави белградскиот весник „Данас“.

На списокот на помагателите, покрај Србија, се наоѓаат уште и САД, Велика Британија, Франција, Грција, Турција, Израел, Литванија, Летонија, Естонија и Украина, наведува весникот.

Во соопштението на руското Министерство се додава дека автоматите „калашников“, произведени во фабриката „Застава“ во Крагуевац, се користени во нападите врз Јужна Осетија и руските војници. Во врска со тоа „Данас“ ја пренесува изјавата на поранешниот српски министер за надворешни работи, Вук Драшковиќ, за Би-Би-Си дека руските дипломати го предупредиле оти Грузијците соборуваат руски хеликоптери со т.н. стрели произведени во Србија.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=AC0A4F17DE13654B8E14A5CD2ECFCB43

Србија науружава Грузију

http://novosti.rs.sr/sr/opcija/btg_novosti/14/5602/Srbija/nauruzava/Gruziju

:kesa:

Со советски куршуми по Русите
Врз руските трупи во Јужна Осетија деновиве најмногу се пукаше од оружје од советско производство, кое Грузија го добила од Чешка. Дел од оружјето било продадено, а дел подарено.Москва повеќепати протестирала до НАТО поради тоа што негова членка и' продава оружје на Грузија.

http://www.dnevnik.com.mk/?itemID=338F0DD0313F914C869F885C4D639325&arc=1

Македонија преговараше со Грузија да и ги продаде авионите Сухој и 2 или 3 Хелихоптери ми-24 и друга вишок опрема секако со зелено светло на САД.
Ова не се обвинувања без врска.
Инаку кога беше војната во Македонија НАТО забрани(стави ембарго) на Македонија да и се продава оружје од Украина и Русија а не советот за безбеднос.

ајмо шиткам половно советско оружје...
за земјите од бившо ссср 50% попуст

Ama ste glupi site ne nie tuku Albancite im prodavale oruzje ako ne pa drugo moze da ve potsetam na faktot deka vo zapadna MK 100% albankso naselenie e naseleno:kesa:

де, де и тие продаваа на терористите кај нас у 2001 па ние ќутевме:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom