Roland Garros 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на Ролан Гарос 2015?

• Вкупно гласачи
    97
Статус
Затворена за нови мислења.
^ :ROFLMAO:

Него, нешто што ми паѓа во око, зошто на втор сервис секогаш Вавринка се враќа поназад ? Ретко кој го прави тоа..[DOUBLEPOST=1433516615][/DOUBLEPOST]Браво Стен!!

Смирено, конкретно,швајцарски..браво (y) (y)

Се надевам дека ќе може и против Ноле/Мареј.

Фантастичен меч, еден од подобрите на турниров.

Ноле-Мареј ако изиграат вака интересен меч ќе биде топ.

Последно уредено:
На ист начин го изгуби Мареј сервисот и двата пати. Мислам дека 2-0 би биле недостижна предност за Ноле.[DOUBLEPOST=1433523235][/DOUBLEPOST]Ajде Енди, куферот и дома. :)

Последно уредено:
Абе ајде како Мареј....поготово не на земја мареј. Делува смешно, Ноле се изживува над хиенава. Иначе во страшна форма е Новак...

Иако сум фан на Ноле,мислам дека да се доиграше мечот вчера,ќе го јадеше.Тотално се изгуби,му влезе вода у уши,плус публиката самиот он ја сврте против него,мада публиката увек навива за што подолг меч.

На ист начин го изгуби Мареј сервисот и двата пати. Мислам дека 2-0 би биле недостижна предност за Ноле.[DOUBLEPOST=1433523235][/DOUBLEPOST]Ajде Енди, куферот и дома. :)
За малце ќе го јадев. :D

Да работеше форумот ќе имаше веројатно подебела дискусија за продолжетокот од мечот Мареј - Ноле, а и за женското финале.
Да си се пофалам, успеав да паднам H2 (-6.5), на Ноле-Мареј, значи идиотот од Шкотска стигна до 4-4 во четврт сет, да изгубеше во четврт сет... добитен бев, а мајсторов беше способен да го освои сетот за после да не може да освои уште само два гема, толку ми беа потребни, тој освои само еден (имаше 30 0 на 4-1 да намали на 4-2, ништо од тоа).

Мал коментар за жените, заслужено Серена до титула, едноставно прејака беше. Некако посакував Луси да победи, надеж ми влеа и информацијата дека Серена не е 100% спремна, сепак од првиот поен се покажа дека не е тоа случај. Серена водство од 6-3 *4-1 (*40-15) успеа да прокоцка до 4-5 во втор сет, потоа врза 2 гејма, дојде до *6-5, сервис за сет.... 30-15 и 2 поени до меч... сепак од тој момент 6-3 6-5, Луси дојде до 6-3 6-7 0-2... и од тој момент нели не освои гејм, да успееше тие 30 0 на 1-2 да ги претвореше во 1-3... можеби ќе беше друга приказна.

Мој тип за утре, осеќам точно 4 сета т.е. 3-1 победа, но не би се осмелил да речам дека е 100% тоа Ѓоковиќ. Петти пат се среќаваат на грен слем, претходните 4 дуели, сите во 5 сета, 3-1 за Ноле.
1/1 во грен слем финалињата за Стан, сепак повреден Рафа тогаш, утре против Ноле многу помали шанси него ли што имаше тогаш и против 100% спремен Надал. Можно е изненадување, немаат искуство ниту едниот ниту другиот со Ролан Гарос титула, Ноле премногу ја посакува... дали Стан може да го изненади? Tomorrow, live on Eurosport. :D

Не е можно κолκу е подобρен Маρеј на земја да игρаш егал меч со ноле во најдобρа фоρма,има невеρојатна сезона севκупно и сите поρази му се од новаκ κој исто игρа во животна фоρма а да не забоρавиме деκа енди се вρати од тешκа повρеда на гρбот и само ноле е главниот виновниκ што остана незабележително

Мареј и 2011 изигра егал меч со Ноле во Рим, и тоа мислам дека Ноле и меч топки спаси или губеше со брејк, така нешто беше...

Мареј и 2011 изигра егал меч со Ноле во Рим, и тоа мислам дека Ноле и меч топки спаси или губеше со брејк, така нешто беше...
Ама на два добиени сета и плус ρим и ρоланд гаρос не е исто

Ама на два добиени сета и плус ρим и ρоланд гаρос не е исто
Точно, само повлеков паралела. И за мене е изненадување што Мареј зема два сета, ама мислам дека Новак сам се заеба и буквално мајстор е да направи од готово вересија. Утре шансите на Стан се -50%, а на Ноле 150%.

kako baba Vanga sum be, znaev deka ke go namachi. Inaku utre Vava ke bide natepan vo tri seta,samo vetar da nema.Nole osvojuva sigurno,posebno posle lekcijata so Marej.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom