Roland Garros 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на Ролан Гарос 2015?

• Вкупно гласачи
    97
Статус
Затворена за нови мислења.
Криво ми е што Бачински не помина. Денес Серена едвај стоеше на нозе, имаше добиен меч Тимеа после брејкот во втор сет, ама има толку слабо психички подготвени тенисери што е чудо. Па дај бе воведете му таму освен часови по фискултура, стајте им секој ден да решаваат судоку и да слушаат на слушалки "Еye of the tiger", оти ова вака не иде. Ко мало изочано детенце беше Бачински кога и се направи филмот дека прво ќе ја победи Серена и дека второ, ќе игра финале на Роланд Гарос.

Бекхендот на Вавринка убитачен..Направи брејк од 0-40 и тешко сега Цонга да се врати во првиот сет.

But Stan, why are you so mad? :zver:

This is the first time since 2004 that neither Nadal nor Federer advanced to the semifinal, guaranteeing a first-time champion.

Se raspagja Conga, Sten mozhe seriozen problem da mu bide na Nole u finale :D

Ќе биде ли после пак класиката
bolje-da-sam-ladna-go.jpg
Искрено чудно е колку Мареј има лош скор со Џокович, откако го доби на Вимблдон во финалето наваму се сами порази, ќе одигра страшно низ цел турнир и кога ќе дојде на Џокович ќе се распадне тотално, а според мене има игра да се носи со Новак, посебно на тврда подлога

Мареј нема никаква игра да се носи со Новак затоа што е подефанзивен од него, и тоа каде каде, едино додека соработуваше со Лендл ги забележа тие две победи што според мене Ноле не смееше тоа да го дозволи, нарочито не она на УС Опен. Тогаш го тепаше со дозирана агресивност и со многу миксање на играта, а и подобро сервираше мора да се признае. Али Новак од тогаш до сега е скроз друг човек, сервисот му е за 360 степени подобрен и Мареј у старт има проблем да прави брејкови. А згора на тоа полесно ги губи неговите сервиси ради женскиот втор сервис...

Se raspagja Conga, Sten mozhe seriozen problem da mu bide na Nole u finale :D
не знам дали воопошто некој очекуваше овде победа на Цонга, реков и претходно, и самиот Цонга мислам дека не е свесен како успеа да стигне до полуфинале, малку одиграни натпревари оваа сезона, се мачи со повреди, Стен е солиден ама во моментов да се победи Новак е потребно нешто повеќе од солидно, повеќе проблеми Новак би можел евентуално да има со Мареј, со Вавринка тешко, ќе треба Стен да одигра 3-4 саати врвен тенис и пак тоа не е гаранција за победа, Новак и Серена се играчи кои е страшно тешко да се победат и кога се на 50% од она што го можат

Шалата на страна, според мене Мареј повеќе штета на Ноле му има напраено неголи обратно, од аспект на тоа колку го сецнуваше во клучни моменти и гренд слеми, баш кога овај земаше налет. Турнири кои ако ги освоеше Ноле со иста леснотија како што го добива Мареј на мастерсите и другите „понебитни“ турнири сега ќе имаше двоцифрен број на слемови и Надал и Федерер ќе беа многу достижна реалност.

Пазете, од последните 13 меѓусебни меча, Новак зел 10. Но, тие три што ги зел Мареј - финале Вимблдон, финале УС Опен, полуфинале Олимпијада. o_O

Los Stan,vo los moment izede brejk,go vrati vo zivot Conga.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Види го прв сервис не може да погоди :tapp:

go urochivme, sam si e kriv shto go razigra svinjarov

Свињарот на 5 брејк шанси на 5-5 погоди прв сервис и ги спаси така.
Секако ќе изгуби,да му ебам тоа косата корава тврда скапана.

Цонга 100% поени освојува на прв сервис во трет сет.:eek:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom