Roland Garros 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на Ролан Гарос 2015?

• Вкупно гласачи
    97
Статус
Затворена за нови мислења.
Интересна приказнава за Тимеа Башински..

Девојкава имала премногу повреди и планирала откажување од тенисот , па почнала да работи по хотели и ресторани , па во еден момент миела и чаши и чинии, скоро дигнала раце од тенисот се вратила и зема скалп на Маша па на Петра и сега за сега добро гура.

Сафарова игра страшен тенис, според мене со Серена се главни фаворитки за титулата

Рандом факт пред Ноле-Рафа:

Ноле до сега 3 пати дозволи брејкови на турниров.

Рафа дозволи 4 пати да биде брјекуван...само во мечот со Сок (вкупно 8 брејка има дозволено)

Вака статистички а и објективно Ноле во 3 евентуално 4 сета би требало да добие..ама..

Нишикори-Федекс очекувам да биде првото 1/2 финале.

Ана денес одлична, не е некое мерило Свитолина али сепак многу стабилна, освен вториот сервис гем кога направи две дупли грешки

Што е со теренот на кој играат Цонга и Нишикори?? Моментално го гледам и челинџеров во Чешка, на поубав терен играат отколку овие на РГ.

Кеи очај.. каков претендент за титула бе овој камиказава.. многу слабо.

Ветрот му смета ептен. Очаен тенис се игра денес во Париз, ветрот прави огромни проблеми, барем од тоа што успеав да испратам уз учење.

Како почнаа Стан и Роџер страшен тенис!!
Исто е и за двајцава Стефан ама да не добиеш ниту еден сервис од почетокот на мечот...

Лош е лош е, само кажувам дека плус ветрот му прави проблеми. Ако продолжи вака брзо ќе летне...

Жал ме фаќа за Нишикори, болно е колку е лош моментално.

Овој Нишикори еднаш изигра како што треба на УС Опен и баш тогаш Ноле го тепаше. :tapp:

А 2 сета да изгубиш за саат време ни на Грабул не би му успеало.

Само два пати да си го добиеш сервисот за 2 сета нешто на кое и Воландри би му позавидел.

• Ми се допаѓа
Reactions: No9
Лош е лош е, само кажувам дека плус ветрот му прави проблеми. Ако продолжи вака брзо ќе летне...
Па ветрот ако му прави проблеми нему вајда му прави и на Цонга, и тоа е дел од тенисот, да можеш да се навикнеш на условите за игра

Па ветрот ако му прави проблеми нему вајда му прави и на Цонга, и тоа е дел од тенисот, да можеш да се навикнеш на условите за игра
Постојат различни стилови на игра, каде некому може и да не му прави до толку проблеми, а некому да прави огромни проблеми. Али далеку од тоа дека ветрот е директен кривец за овој бродолом на Нишикори. Разочаран сум од неговото издание денес.
Цонга иначе е ударач, снажно мава по топчето, па затоа и помалце проблеми има со ветрот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom