Гробар Мкд
Не дамо Титулу !!!
- Член од
- 19 ноември 2008
- Мислења
- 5.335
- Поени од реакции
- 1.442
Се знае дека Крал на земјената подлога е Надал, ова беше негово време од годината, негови турнири се овие... Лани успеа Новак да го победи, ама тоа не значи дека секоја година ќе биде така... Тоа што лани го постигна Новак, нема да може пак да го повтори, јасно како ден е тоа, Мастерс турнирите оваа година ги стави како во позадина (не дека не се важни, далеку од тоа), само лани се напнуваше на секој турнир да иде до крај, се префорсираше и на крајот падна... Сега и самиот кажа дека ќе се фоксуира на Гренд Слемите и на Олимпијадата... И јас би играл така, ако сум на негово место... Боље трето место на АТП и губење Мастерси, а освојување на овие далеку поважните и попрестижните...Ментално е најјак дефинитивно, тоа ја прави разликата. Он не забравил да шутира сигурно, си игра добро како за топ тенисер. Ама да дојдеш толку блиску до пораз, поен да те спасува, да губиш сетови со твои глупави грешки и мечеви кои треба лесно да ги добиваш да ги тераш у 5ти сет исто ради твои грешки е далеку од убедлива игра. А најдобриот тенисер (не зборам за ранкингот) е најубедливиот и тој што освојува турнири моментално.А Надал е далеку поубедлив од него годинава во тој аспект.
Секоја чест за враќањата и за се што направи за да стигне до овде, ама тоа не е убедлива игра, тоа е многу ранлива игра. Многу грешки, многу нервоза за разлика од лани, пак си почна со рекетите (настрада реклама една тука) и е доста под нивото на кое играше лани. Затоа убаво ти кажувам, он е прв на ранкингот, ако се подобри може и да остане до крај таму. Ама оваа игра што ја игра сега, не е најквалитетното нешто што го видовме во 2012та. Надал води на atp race 2012 мислам, ова е веќе трета победа по ред годинава над Новак и што и да се дешава со Новак моментално најдобриот во светот е Надал. Лани беше обратан ситуациајта, Надал беше првиот на ранкингот а Новак правеше партал (и поубедливо од Надал сега) и го правевме маубетот и сигурен сум дека и ти беше тука за мауабетите дека Новак е најдбар во светот, без разлика што Рафа е уште прв.
Затоа и ти викам, сега за сега Надал е најдобар на АТП рејс, бидејќи ова беше негово време, на крај ќе направиме едно сума сумарум