Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ти дефинитивно си тениски неписмењак.
Да а ? Како ке беше подобро ?? вака со двојна сервис грешка се скрши самиот џокович ..тоа е тоа не може никој да му парира на земја !

С

сашенко

Гостин
Премногу грешки за финале на гренд слем, а можеше да победи. Да продолжеа да играат вчера, Новак сигурно ке тепаше ама штом се одложи за денес, тоа е нов почеток на мечот на некој начин а Рафа е во предност тука пошто на цел турнир Новак се мачи на почеток на мечевите и му треба повеќе време да фати ритам. Си ги искористи шансите и честита нека му е седмата титула, ако некој заслужи да го направи тоа на земја тоа е он
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 14:29 ---
Какво ли е тоа чуство да си прв на светската ранг листа , а да немаш победено ниеднаш на Ролан Гарос.
Прашај го Роџер ;) (и фановите). Али он после го освои, како така...

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
џоковиќ денеска бараше прекин повторно , се жалеше на ситниот дожд , нели го виде.

И токму првиот прекин го спаси него од 3-0 завршеток.
Џоковиќ не бараше прекин на играта, туку при резултат 3-2 за Надал и сервис на Ноле (30-15 беше), камерата го покажуваше Џоковиќ како замижува бидејќи му сметаат капките и прашината... Ама никаде немаше дека побарал прекин...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Дождот апла ја поеба работата вчера во ситуација кога Ноле имаше шанси да триумфира, со прекинот за денес отиде и секоја шанса за Ноле да ги обедини титулите, .
дождот ја поеба и пред тоа, кога Надал беше у водство. Јебига, ко за едниот, така и за другиот. :)

559992_440624605955963_1834719465_n.jpg

La Septima !!! VamOOOOOOOs со седум О !!! :vozbud:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.341
7ма титулаааааааааааааааааааааааа!
Секоја чест за Новак Џокович, пружи фантастичен отпор, мала дамка на финалево остави скапаниот дожд кој не не остави на раат ко луѓе да го догледаме финалето вчера. Премногу неизнудени грешки за Ноле, така не се добива Рафа на земја и морам да нагласам дека Рафа го изигра можеби и најслабиот меч на РГ годинава покрај тој со Алмагро но што е тука е, 11та Грен Слем титула и 7ма во Париз. Јаооо кое чувство човече.:vozbud::vozbud:

И дај ве молам прекинете да се препуцавате како мали деца, сфатете дека денес играа двајцата најдобри на денешницава, вистински терминатори.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Да а ? Како ке беше подобро ?? вака со двојна сервис грешка се скрши самиот џокович ..тоа е тоа не може никој да му парира на земја !
Ти како фан на некој тенисер (еве пошто јадеш гомна три дена, се надевам за Надал си, или може против Џоковиќ), повеќе ќе се израдуваш на победа на твојот миленик на освоен винер поен, или на двојна сервис грешка на противникот?...

Со оваа двојна сервис грешка на Ноле, ниту Надал не си се израдува како што треба...

С

сашенко

Гостин
Ако коментаторот не кажал, незначи дека Новак не побарал :pos:. Се шалам, и ја мислам дека не побара такво нешто. После прекинот мал шо го напраија беше пошто ептен силно заврна и без барање на играчите се прекина. Али ако добро забележав Надал три клучни брејка направи во мечов после враќање од пауза поради дожд. Увек сервираше Новак после паузите а тие што пратите подолго тенис знаете дека тој го обично го јаде (губи сервисот) тогаш. Се потврди повторно дека е точно тоа

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
На најдобар можен начин го освои турниров на сервис на противникот со двојна сервис грешка .. сигурно беше многу скршен џокович .. сепак се знае кој е кој на РГ .. 7 титула !
брат, не заебавај, кај најдобар начин. Најдобар начин да освоиш меч е со ас, или со забивање, со двојна сервис грешка на противникот ни најмалку. Така е најтешко да загубиш, да.

Него, коментаторот на Еуроспорт... „ово је виша сила“ за грешките на Ноле, ма немој бре, ко Дарданиа со линијата напна... :LOL:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сега откако малку смирив нерви.
Сме гледале подобри утакмици меѓу двајцата. Како и да е, драго ми е што Надал е победникот. Како и да е, не треба да има огорченост од едната страна и цинични коментари, ниту пак ситење. Одлични играчи се, не може да ми каже некој дека ако некој освои некој ваков престижен турнир дека не заслужил. Двајцата се топ играчи.
Како и да е, пресреќна сум, за малку ќе си умрев, уште раце ми се тресат, а и грлово сигурно го оштетив. Браво Рафа.
Инаку жал ми е малку за Новак, зашто според мене, во тенис, најтрагично е да изгубиш меч, особено финале, на твој сервис и тоа со дупла сервис грешка. Мислам дека тоа највеќе го разочара. Друго е Надал на свој сервис да добие, друго е ти буквално да му ја поклониш победата. Како и да е, мене ми одговара...:icon_lol:

Djokovic : "I started to lay better in the 3rd set. I hoped to play a 5th set. The 1st interruption helped me. Not the 2nd"

Следете на Твитер во живо ги твитаат пресконференциите.

Roland Garros@rolandgarros

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.341
Ако коментаторот не кажал, незначи дека Новак не побарал :pos:. Се шалам, и ја мислам дека не побара такво нешто. После прекинот мал шо го напраија беше пошто ептен силно заврна и без барање на играчите се прекина. Али ако добро забележав Надал три клучни брејка направи во мечов после враќање од пауза поради дожд. Увек сервираше Новак после паузите а тие што пратите подолго тенис знаете дека тој го обично го јаде (губи сервисот) тогаш. Се потврди повторно дека е точно тоа
Нејќам да провоцирам, не ми е целта тоа ама нели Новак е ментално најсилниот тенисер на светот? Зошто тогаш после дождот не излезе и него изгази Рафа? Поентата ми е дека не треба да се прават тие муабети да не беше дождот ова ќе се десеше она ќе се десеше, и баба ми да имаше к.. ќе беше дедо, ама нема... Како и да е повеќе од заслужена титула за Рафа, честитки и за Новак за одличната игра.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Djokovic : "Playing conditions were not good. But it's not anybody's fault, and it's not the reason why I lost today"
Кога он може да е голем играч, бидете и вие такви навивачи. ;)
Општо за сите навивачи зборам.
Надал и Ноле имаат почит еден за друг, такви треба да бидат и навивачите.

С

сашенко

Гостин
Нејќам да провоцирам, не ми е целта тоа ама нели Новак е ментално најсилниот тенисер на светот? Зошто тогаш после дождот не излезе и него изгази Рафа? Поентата ми е дека не треба да се прават тие муабети да не беше дождот ова ќе се десеше она ќе се десеше, и баба ми да имаше к.. ќе беше дедо, ама нема... Како и да е повеќе од заслужена титула за Рафа, честитки и за Новак за одличната игра.
Новак најсилниот? :pos: жими тасета. Извади гз на А.О едвај се довлечка до финале на Роланд Гарос, ок, ментално силен е ама дека е најдобриот во светот (освен на ранкингот ради поените од лани шо уште ги држи) не е.. Муабетот ми е дека прекините на дождот му беа од корист на Рафа ама тоа е тоа, не го намалува значењето на победата тоа. Секоја чест за шампионот, идеме на 10ка :vozbud:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.341
Djokovic : "Rafa is the best player ever on clay, and he's one of the best players who have ever played this game".

С

сашенко

Гостин
Кога он може да е голем играч, бидете и вие такви навивачи. ;)

Општо за сите навивачи зборам.
Надал и Ноле имаат почит еден за друг, такви треба да бидат и навивачите.
Крејзи, го бараш невозможното :D. Да беа они пола луѓе од тоа што е Новак, добро ке беше. Само од нив можеш да начекаш демотиватори и јадење гомна за неговите ривали. Мрчеа кога победуваше, истоот ке биде и кога ке губи. Али увек е така, некој мора да и тоа да го прави

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.341
Крејзи, го бараш невозможното :D. Да беа они пола луѓе од тоа што е Новак, добро ке беше. Само од нив можеш да начекаш демотиватори и јадење гомна за неговите ривали. Мрчеа кога победуваше, истоот ке биде и кога ке губи. Али увек е така, некој мора да и тоа да го прави
Абе никого не може да натераме да навива за некој, ипак тоа е сопствено право, ама да се ситиш на Надал и Федерер а да си навивач на Џокович не иде некако, значи пак ќе повторам да се СИТИШ. Новак е сеуште далеку од постигнатото на Рафа исто како што Рафа е далеку од постигнатото на Роџер.
Сакам да кажам дека меѓу овие тројца не треба да има омраза и ситење еден кон друг, зборам за нас навивачите, бидејќи доста постигнале во нивните кариери. Ај да се ситиме на фанови на Бердих или Цонга би разбрал ама вака стварно не разбирам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom