- Член од
- 5 јануари 2012
- Мислења
- 9.288
- Поени од реакции
- 4.961
Да а ? Како ке беше подобро ?? вака со двојна сервис грешка се скрши самиот џокович ..тоа е тоа не може никој да му парира на земја !Ти дефинитивно си тениски неписмењак.
Да а ? Како ке беше подобро ?? вака со двојна сервис грешка се скрши самиот џокович ..тоа е тоа не може никој да му парира на земја !Ти дефинитивно си тениски неписмењак.
Прашај го Роџер (и фановите). Али он после го освои, како така...Какво ли е тоа чуство да си прв на светската ранг листа , а да немаш победено ниеднаш на Ролан Гарос.
Џоковиќ не бараше прекин на играта, туку при резултат 3-2 за Надал и сервис на Ноле (30-15 беше), камерата го покажуваше Џоковиќ како замижува бидејќи му сметаат капките и прашината... Ама никаде немаше дека побарал прекин...џоковиќ денеска бараше прекин повторно , се жалеше на ситниот дожд , нели го виде.
И токму првиот прекин го спаси него од 3-0 завршеток.
Ти како фан на некој тенисер (еве пошто јадеш гомна три дена, се надевам за Надал си, или може против Џоковиќ), повеќе ќе се израдуваш на победа на твојот миленик на освоен винер поен, или на двојна сервис грешка на противникот?...Да а ? Како ке беше подобро ?? вака со двојна сервис грешка се скрши самиот џокович ..тоа е тоа не може никој да му парира на земја !
брат, не заебавај, кај најдобар начин. Најдобар начин да освоиш меч е со ас, или со забивање, со двојна сервис грешка на противникот ни најмалку. Така е најтешко да загубиш, да.На најдобар можен начин го освои турниров на сервис на противникот со двојна сервис грешка .. сигурно беше многу скршен џокович .. сепак се знае кој е кој на РГ .. 7 титула !
Djokovic : "I started to lay better in the 3rd set. I hoped to play a 5th set. The 1st interruption helped me. Not the 2nd"
Нејќам да провоцирам, не ми е целта тоа ама нели Новак е ментално најсилниот тенисер на светот? Зошто тогаш после дождот не излезе и него изгази Рафа? Поентата ми е дека не треба да се прават тие муабети да не беше дождот ова ќе се десеше она ќе се десеше, и баба ми да имаше к.. ќе беше дедо, ама нема... Како и да е повеќе од заслужена титула за Рафа, честитки и за Новак за одличната игра.Ако коментаторот не кажал, незначи дека Новак не побарал . Се шалам, и ја мислам дека не побара такво нешто. После прекинот мал шо го напраија беше пошто ептен силно заврна и без барање на играчите се прекина. Али ако добро забележав Надал три клучни брејка направи во мечов после враќање од пауза поради дожд. Увек сервираше Новак после паузите а тие што пратите подолго тенис знаете дека тој го обично го јаде (губи сервисот) тогаш. Се потврди повторно дека е точно тоа
Кога он може да е голем играч, бидете и вие такви навивачи.Djokovic : "Playing conditions were not good. But it's not anybody's fault, and it's not the reason why I lost today"
Новак најсилниот? жими тасета. Извади гз на А.О едвај се довлечка до финале на Роланд Гарос, ок, ментално силен е ама дека е најдобриот во светот (освен на ранкингот ради поените од лани шо уште ги држи) не е.. Муабетот ми е дека прекините на дождот му беа од корист на Рафа ама тоа е тоа, не го намалува значењето на победата тоа. Секоја чест за шампионот, идеме на 10каНејќам да провоцирам, не ми е целта тоа ама нели Новак е ментално најсилниот тенисер на светот? Зошто тогаш после дождот не излезе и него изгази Рафа? Поентата ми е дека не треба да се прават тие муабети да не беше дождот ова ќе се десеше она ќе се десеше, и баба ми да имаше к.. ќе беше дедо, ама нема... Како и да е повеќе од заслужена титула за Рафа, честитки и за Новак за одличната игра.
Крејзи, го бараш невозможното . Да беа они пола луѓе од тоа што е Новак, добро ке беше. Само од нив можеш да начекаш демотиватори и јадење гомна за неговите ривали. Мрчеа кога победуваше, истоот ке биде и кога ке губи. Али увек е така, некој мора да и тоа да го правиКога он може да е голем играч, бидете и вие такви навивачи.
Општо за сите навивачи зборам.
Надал и Ноле имаат почит еден за друг, такви треба да бидат и навивачите.
Абе никого не може да натераме да навива за некој, ипак тоа е сопствено право, ама да се ситиш на Надал и Федерер а да си навивач на Џокович не иде некако, значи пак ќе повторам да се СИТИШ. Новак е сеуште далеку од постигнатото на Рафа исто како што Рафа е далеку од постигнатото на Роџер.Крејзи, го бараш невозможното . Да беа они пола луѓе од тоа што е Новак, добро ке беше. Само од нив можеш да начекаш демотиватори и јадење гомна за неговите ривали. Мрчеа кога победуваше, истоот ке биде и кога ке губи. Али увек е така, некој мора да и тоа да го прави