Роденденски подароци: Пари или нешто?

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
Подарок!
1. Многу повеке ке ме изненади, ми остава голем впечаток!
2. Ке ми биди спомен, нешто избрано од тој што го купувал, и гледал да биди прикладно според мене!
3. Пари и од дома можат да ми дадат, подарокот си е подарок! Ке ти остани засекогаш, парите се за момент, денес имаш утре немаш! Подароците какви и да се остануваат покрај тебне да те секаваат на тој што ти го подарил!

Не сакам ама баш ништо да ми носат за роденден другарите оти доста ќе ми е да дојдат и да имаме супер журка :):) Горе напоменав другарите не, ама домашниве да :):) хееееее Би сакал иПод хехе

Сакам подароци бидејќи тоа за мене значи внимание .. Се чувствувам убаво кога ќе добијам подарок, бидејќи знам дека тој што ми го подарил, одвоил време за да прошета, па да одбере соодветен подарок .. значи дека мисли на мене и му значам.

Нормално дека сакам подарок а не пари подарокот ми значи повеќе тоа ке ми биде како спомен од тој што ми го подарил

паа ако го познавам добро славеникот, ондак ќе му купам тоа што мислам дека ќе му се свиѓа, или ќе го сака... а ако не одак давам пари..

100% Подарок. Обожавам да бирам и да купувам подароци, затоа секогаш практикувам подарок да подарувам а не пари. Секогаш знам да одберам нешто интересно, за да го изненадам славеникот:smir:

Ма за блиски кога купувам поклони уопште не ми е тешко, ќе ги прашам што сакаат отпрлика и ем тие се задоволни ем ја не си тупам глава со тоа што да купам. А за некои така подалечни пријатели...ако воопшто отидам на роденденот купувам што ми дојде прво на памет, не дека ми е гајле дали ќе им се свиѓа, битно да не идам со празни раце. И за сваки случај еден буќет купувам, тоа барем не може да биде утка:pipi: А пари исто така давам само на блиски, ако ни тие не знаат што сакаат, или сакаат нешто што е прескапо, па можат да си додадат нивни пари и да си купат нешто што вистински им се допаѓа.

zavisi od toa kolku mi e bliska licnosta ili kolku ja poznavam.ako ja poznavam dovolno sigurno ke znam koj bi bil sovrsen podarok za nea.a parite sekogas se najubava varijana i nema utka so takov podarok!

Абе парите убаво ќе дојдат ама некако не ми штима.Глупо ми е да давам пари за поклон бе.Боље нешто евтино ќе купам ама да знам дека ќе го погодам.Пред 3 години на другар му земав привезок Милан за у кола и се израдува ко мало дете и уште го чува.А го купив 30 денари.Добро не поминав толку евтино.Имаше уште две работи. А за мене,шо сакам мене да ми купат за роденден....па....некој мисли дека виски би ми одговарало:)Да. ама не од тебе бе душо.Тоа може од некој другар ама од тебе нееее .Заш ќе го испијам :) а сакам да ми остане. Среќен роденден напишано на палома ми е доволно:)

Јас љубам да добивам пари,последниве неколку години сум секогаш сум во минус би ги искористил гарант за нешто :icon_lol: или пак некоја маичка и слично,од прашинофаќачи ми е преку глава,инаку или подарувам пари или некое парче облека кое славеникот сам ќе си ја одбере ни ја да му ја мислам мит ништо после тоа...најубаво коа ќе си прашам што сака и искрено ќе ми кажат (без претерувања,кажав дека сум у минус во последно време :icon_lol: )

нај супер ми е кога ке ми дадат пари за да си го копат тоа што го сакам или ми треба , и обичлно ме знаат ама и сите луѕге па и не се такви некои сакаат да се изненадат или поа знаеш што сакаат па им купуваш ....

релативно е а и зависи на кој поклуонуваш:)

samo pari so sakam da si kupam , a davam samo pari da si kupat so sakat

Подарок....Сакам да си имам некој спомен од тој и тој другар за тој и тој роденден. Ако добијам пари знам дека ќе ги потрошам за некои ситници и на крај нема да видам ништо од парите уствари од "подарокот". Зато и јас преферирам да давам подароци освен во краен случај ако славеникот си каже дека сака пари, тогаш нека бидат пари. А искрено, пошто досега сум имала некои разочарувачки родендени од типот да не дојдат сите што сум ги поканила, најголем подарок би ми бил да ми дојдат сите поканети на роденден.:smir:

На 9 ноември ми е роденден и сите сте поканетиииииии...... Без подароци Ве молам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom