Роденденски подароци: Пари или нешто?

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
Славеникот ако имал некоја желба да си купи нешто од порано, ондак се збираме ние поканетите и дааме сите пари и му го купуваме тоа што сакал тој да си го купи.
А давање пари на славеникот, у случај да не знаеме шо сака, ќе му даеме пари и нека си купи он. :)

PORANO SI KUPUVAVME ONA STO MISLEVME DEKA SLAVENIKOT MOZE DA GO BENDISA POSTO KOLKU TOLKU GO ZNAESE VKUSOT NA SLAVENIKOT...AMA VO POSLEDNO SI KAZUZVAME ZELBA KOJ SO SAKA ZA NEGOVIOT RODENDEN I MU GO KUPUVAME TOA BEZ MN KARAICI I LUTANJE NIZ PRODAVNICI I PAK SME SITE ZADOVOLNI. HEHE DOGOVR SI E DOGOVOR :)

ако изразува желба за нешто, ќе му го купиме ако не е многу скапо ( бидејќи ако сака авион, не ќе му купиме еден ), а повеќе преферирам пари, бидејќи може што сака да си купи. :)

Pa ne bi rekla deka pari da dades e bas nekoj poklon, ednostavno ke gi potrosis parite a i da kupis nesto so niv pak ne e toa toa, poubavo e koga nekoj ke gi donese poklon zasto toa ti ostanuva i sekogas koga ke go vidis poklonceto ke se prisetis na toj sto ti go podaril!
Nie vo sredno sekogas so drugarkite sme sobirale pari i toa sme podaruvale ne sme kupuvale poklon, vikavme aj neka si kupi ona sto saka... ama sega koga ke razmislam si velam pa poubavo da mi kupile mece nego pari, ali projde :)

Давање пари за роденден го ставам во ист кош со поклнување вештачко цвеќе-ЛЕЈМ! Колку и да не го познаваш славеникот/чката можеш да го удостоиш макар со едно чоколадо(пример за ситница)...ако немаш многу пари земи направи нешто/нацртај нешто само нека биде твое...јас лично повеќе би го ценела и поинтересно ми е така...ако се потрудам сама барем ќе добијам насмевка:smir:

Кхм.. никогаш не сум се налутил кога ми давале пари за роденден :wink:
Поуниверзален подарок од тоа - нема.

Па коа идам кај некој со го поштувам ... носам подарок пошо парите ми се накако шо знам... глупо ми е да дадам пари така незнам зашо.... ааа вака кога ќе ме прашаат мене шо сакаш за роденден и викам без ништо да дојдат.. а ако запнуваат нешо шо да купат.. им викам да ми даат пари па јас ќе си купам што ми се свиѓа ..... :)

*angelce* напиша:
PORANO SI KUPUVAVME ONA STO MISLEVME DEKA SLAVENIKOT MOZE DA GO BENDISA POSTO KOLKU TOLKU GO ZNAESE VKUSOT NA SLAVENIKOT...AMA VO POSLEDNO SI KAZUZVAME ZELBA KOJ SO SAKA ZA NEGOVIOT RODENDEN I MU GO KUPUVAME TOA BEZ MN KARAICI I LUTANJE NIZ PRODAVNICI I PAK SME SITE ZADOVOLNI. HEHE DOGOVR SI E DOGOVOR :)

E taka da, taka prajme ama nekako ne odi rabotata vo posledno vreme... Nikoj ne idat koj "vodarkana" za po poklon, site se zafateni i pocnavme parite da gi davame na toj sto slavi...I kako budali pred da vlezime gi sobirame parite- ZASRAMOTA!

Ако личноста на која и е роденден ми е блиска,тогаш одам во продавница и и го купувам тоа што знам дека би и се допаднало,а понекогаш и се договарам со неа што сака да и подарам.Е со личностите кои што не ми се толку блиски имам малку проблем,но го решавам со тоа што давам пари на друг за да го купи поклонот и..... мирна глава.

Никогаш не сум дала пари како поклон за било каков повод.
Паѓам во тешки депресии од мислење што да купам кога треба, но знам дека секогаш на крај испаѓа да одбирам екстра поклони, а парите никогаш не ми се во комбинација. Сакам се` што давам да остане на славеникот како спомен од мене, што не е случај со парите, па најверојатно тоа е главната причина. Можеби и со парите тоа што ќе си го купи ќе го потсеќа на мене, но не е исто. Имам вкус, па сакам да си го искористам добро секогаш кога треба или сакам, а исто и поштовам кога мене би ми возвраќале така ... :igra:

Секогаш си кажувам што сакам за подарок. Не сакам да ми се случи истото што и се случи на една другарка-да и донесат 5 исти споменарчиња (помали бевме тогаш, такви работи купувавме :)) и да се утепам од плачење.:pos:

Пари не би дала, бидејќи знам какво е чувството кога ќе ти подарат пари. Подарок без интерес, во смисла-ај нема да се замарам, ќе и дадам пари нека си купи што сака. Можеби не е така, но мене таков впечаток ми имаат оставено таквите подароци.

Кога станува збор за подарување, прашувам што би сакала другата личност за подарок, или ако имам замислено некој ептен добар подарок, оригинален, што со сигурност знам дека ќе му/и се допадне не прашувам и играм на карта изненадување.:)

Поштувам скеч-поклони, на пр. еднаш добив за поклон тоалет хартија, а за дваесетката добив туршија, кондоми и порнич со педери :pos2:

Na moi bliski(moite vnuci) najcesto davam pari sto sakaat da si kupat,a jas licno sakam poklon i toa nesto sitno no interesno za da go pametam cel zivot!!!
Parite ne gi smetam za poklon!!!

Sakam da poklonam tocno toa sto im e najpotebno. Mene istotaka sakam da mi poklonat toa sto mi e najpotrebno - pari.

Би препорачал пари, бидејки не можеме секогаш да го поклониме она што славеникот сака, па вака со пари нека си купи тоа што му е потребно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom