Revolution

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување
Alcatraz беше супер, за нијанса подобра од Revolution, ама тоа е со американска публика... we don't get a vote.

Инаку, много ме разочарува Revolution, очекував нешто различно и многу подобро, можеби и не ми се допаѓа дека повеќе очекував, ама и објективно гледано е катастрофа. Приказната е исполнета со клишеа и елементи на шпанска серија, па и фактот што тоа со електрицитетот има многу нелогичности, едино ќе има "логика" ако отидат full sci-fi. Мислам дека серијава ќе биде откажана многу брзо, ако има 2 сезона ќе се изненадам.

После Lost има продуцирано три серии: Alcatraz, Undercovers и Person of interest. Првите две се откажани уште по првата сезона, значи процент на „успешност“ од 67%. Веројатно со Revolution ќе го покачи процентот на 75%. :)

Уште е на почеток со сериите. А за филмови...да не збориме. Знаеме сите како оди работа кај него. Иначе таа третата што ја кажа, досега добро му оди. 10% идат кај Алкатраз и таа другата.

Почнав да ја гледам серијава уште од првата епизода. Сега засега можам да кажам дека е солидна серија, не е нешто ептен mind blowing ама добра е за тепање време а си има и свои интересни моменти. Сеуште има само 3 епизоди излезено, ќе видиме понатаму како ќе се движи, да не ја откажат и неа после првата сезона...Најмногу се нервирам кога ги откажуваат сериите кои ветуваат многу ама поради недоволно заинтересираност/гледаност ги откажуваат. Така беше со Flash Forward, Alcatraz и слични.

освен Чарли и Дени, све друго е Екстра серијава.

Музиката иста како Lost и Fringe :) Плус, тука е и стариот, добар Џејкоб :)

Мене од сите слични серии како оваа, Alcatraz, Awake, Flash Forward, Persons Uknown, само Flash Forward издржав да ја изгледам до крај и ептен ми беше жал што не ѝ дадоа втора сезона.

Оваа ќе чекам да се наполни цела, ако и дадат втора може ќе ја ѕирнам, а вака не..

Се подобрија, далеку од совршени се, ама може да се гледа :)

Причина да се гледа серијата
И Густаво нормално

Иначе онака... Главната актерка и вујко и многу на нерва ми одат, нонстоп нешто се случува, негде трчат, нема никакво градење на карактери, и не се разбирам многу од физика ама се некако премногу глупо и просто ми изгледа. Но добро барем има каква-таква пост-апокалиптична атмосфера и интересни и живописни сцени со лутање низ природата.

ZVANICNO NBC SAOPSTENJE: Revolution is the #1 new series of the season in primetime's key adult 18-49 demographic.

Се поинтересно и поинтересно станува. Како што реков на почеток, серијава е врв.

Добра е серијава нешто како arrow се открива што се дешавало во минатото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom