Red Bull ти дава крилја! ДА или НЕ?

Dali Red Bull vi dava energija???

• Da

Гласови: 113 45,6%
  • Ne

Гласови: 135 54,4%

• Вкупно гласачи
    248

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Е сеа Ред Бул дали дава криља или не, али битно е енергетски пијалак, шо значи нема да осетиш еј поише енергија имам, туку те одржава у кондиција. А ако го мешаш со водка ќе побелиш џоа Мајкл Џексон :pos: се зезам, туку ќе незнаеш кај се наоѓаш. :)

А ако сакате крилја ондак ќе си земете кхм кхм....... знам дека има џандари на форумов, не пишуем. :pos:

SteF напиша:
бегај бе тоа ред булот ти е Америчко срање од германија, многу е скупо а не се разликува од останатите, додуша се разликува пошто мене Гуараната ми е најдобра и редовно така пред журче си ја практикувам , не ради крилја или кој знај какви ефекти , онака убав вкус и од никотинот дига малце колку да те држи буден, а и не само пред журче и по некад кога имам пари вишок за трошење.
Ред Бул е хрватски пијалак брачко. :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
Воткамикс, ако си роден у Хрватска не мора да викаш дека сите убаи работи се од таму. ЉОЉ, Стеф е у право за потеклото на ред булот.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Виски + Ред Бул = БОМБА
Пробајте па ќе правиме муабет. Подобро нешто не постои

R

Razorblade Kiss

Гостин
Ништо,како сокче да си се напил.Барем канџи да ти даде,за крила ај многу е.Ама ни тоа нема шмрц.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Se truef porano so ovie Enerdzi drinkovive.. Osobeno Guaranata ja sakaf.. Mislam kao sok za osvezuenje ne drugo :D A Red Bullot samo ednas do sea me ima onaka stvarno dignato.. P.S. Ne mnogu.. Nego moraf cel den budna da sedam a nemaf ich spieno vecerta.. I onaka mi doe kao osvezuvanje..
A inace tolku ako saka nekoj na zurka da ostane tip top.. Nakrkaj se extazi i kraj brat :D

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Еве ви ги состојките на Red Bull-от и како тие делуваат на нашиот организам.

Состојки:
  • Тауринот е условно важна аминокиселина која природно се наоѓа во нашето тело. „Условно многу важна” значи дека во некои ситуации или под одредени услови во телото треба да се внесува таурин. Во многу стресни ситуации и при тешки телесни напори може да дојде до извесно губење на таурин по пат на мокрача, а тауринот неможе да се синтезира во телото во доволни количини. Тауринот е аминокиселина која не изградува белковини.
    Тауринот активно делува во сите витални функции во човечкиот организам и во телото има улога како антиоксидант и во хармонија со останатите состојки го забрзува чистењето на организмот.
    Тауринот го има во секојдневната прехрана како што е риба, школки, и во готовата храна за доенчиња.
  • Глукоронолактон е јагленохидрат кој природно се наоѓа во човечкото тело каде помага во процесот за детоксификација и губиток на елементарни супстанции од телото.
  • Кофеин. Познати се неговите позитивни страни на менталните и телесните функции во телото. Ја подобрува брзината на реакција, будност и концентрација. Кофеинот истотака помага во „уништувањето” на маснотии при телесни активности, а истовремено и нивната корисна енергија.
    Кофеинот се наоѓа во многу намирници, како што се чај, кафе или чоколадо. Една лименка Red Bull содржи отприлика еднаква количина кофеин како и шоља кафе.
  • Б витамини. Б групата на витамини имаат важна енергетска улога во метаболизмот, како што е регулацијата на јагленохидратите, маснотиите и протеините. Б витамините истотака помагаат при ментални и телесни активности.
  • Сахароза
  • Глукоза
  • Аспартам - шеќери
Како делува Red Bull-от на организмот:
  • Ги подобрува концентрацијата и брзината на реакција
  • Ја подигнува будноста
  • Ја подобрува емоционалната состојба
  • Го стимулира метаболизмот
  • Ги зголемува психичките и физичките активности
Значи научивме и за Red Bull-от како делува на нашето тело. :letam:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Па може да се рече дека дава енергија. Но не и дека ќе ти даде крила :)

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
ne dava ni energia ni krila, se napiv ednas i si legnav da spijam, isto kako da pijam leksiliunm

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
Aleee напиша:
ne dava ni energia ni krila,

tocno taka...eve eden prost primer...se spremav za natprevar, nekoi od tie "sopernickite" bea so red bull vo race...na trkata tie tri so gi zaprimetiv deka pijat bea pozadi mene taka da ne dava ni sila ni energija a najmalku krilja :)))

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Што знам...мене ако ми се спие ни кафе ни ред бул, ни ништо не ми делува... Ред бул еднаш имам пиено и што знам немаше некое дејство, а обично ако сакам да останам будна пијам кафе, ама ни тоа не ми помага, како што реков, ако ми се спие ништо не може да направи да останам будна.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Zavisi do organizmot ednas koga imav 4-5 ispiti den po den a mora da se izvezbaat zadaci, so koleska si kupivme red bull i po 2 na den, zaboraviv koga imav spieno i na ispit si pominav super t.e. gi poloziv

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
*angelce* напиша:
Aleee напиша:
ne dava ni energia ni krila,

tocno taka...eve eden prost primer...se spremav za natprevar, nekoi od tie "sopernickite" bea so red bull vo race...na trkata tie tri so gi zaprimetiv deka pijat bea pozadi mene taka da ne dava ni sila ni energija a najmalku krilja :)))
тоа веке нема веза со ред булот туку со физичката спремност на тие што останале зад тебе
ја на баба ќе и дадам една кофа ред бул а јас ќе земам една чаша вода колкави се шансите да победи :helou::smir:

иначе што се однесува до темата , крила не дава , но мене ме има издигнато психолошки и тоа на неколкупати за време на екскурзиите и сум сигурен дека дава енергија и подига на психички и физички план. не дека ке ве направи којзнае колку сконцентрирани на психички план и маратонци у исто време на физички , ама сепак помага

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
да, ама после тоа дупло ми ја одзема.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Делува ама кај кој како, исто како што кафето делува кај некои луѓе обратно така е и со енерџи дринковите. Кај мене лично делува и тоа многу, си пакувам 2 редбула за на билдинг убаво разладени еден пијам после прва серија од прва вежба, а вториот го пијам пред прва серија од втора вежба, делува ко лудо. И пред журки, а за матура стегнав негде 6 мислам се на се 2 со водка 1 само што излеговме од континентал, 2 во деспина и еден пред да идеме сабајлето у школо.....на крај одвај заспав у 5 попладне

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
СтрумичанецО напиша:
*angelce* напиша:
тоа веке нема веза со ред булот туку со физичката спремност на тие што останале зад тебе
ја на баба ќе и дадам една кофа ред бул а јас ќе земам една чаша вода колкави се шансите да победи :helou::smir:
inace poentata mi bese - da davase energija ke uspeea da me stignat iako bevme spremni na prilicno isto nivo i bliski vo rezultat na trka 2 nedeli pred taa :))...

Kajgana Shop

На врв Bottom