Распукување на устата

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitarc
  • Време на започнување Време на започнување
mene dali 2puti do sea mi se raspukala ustata ama koga i da mi ispukala sekogas si stavam labelo ili grozdova mast:icon_lol:

redovno uvek koa duva mi se raspukuva ustata posho od navika celo vreme si ja lizam samo labelo e spas za mene neznam za drugite

Ако е малку испукана устата и лабело помага или гроздова маст, мада тоа е повеќе како превентива за да не ти испука, а ако веќе имаш проблеми подобро прашај си во аптека има разни масти, ова знам еден другар имаше проблеми и користеше и му помагаше.

Баба му, му правеше кантарионово масло што е општо за секакви ранички и испукани усни, раце, и одма му оздраве, ама рече нема баш пријатен укус али е делотворно. А после разбра го имало и во аптеки. :)

јас не излегувам од дома без лабело затоа што секогаш ми е потребно....и јас сум пробала многу видови но лабелата на РОСАЛ се најдобри и најефикасни,сега само нив си ги користам и ми помагаат:helou:

Јас и да не користам лабело, не ми распукува устата. Ама знам луѓе што имаат таков проблем и воопшто не им е пријатно, па ни лабело не им помага.

јас не излегувам од дома без лабело затоа што секогаш ми е потребно....и јас сум пробала многу видови но лабелата на РОСАЛ се најдобри и најефикасни,сега само нив си ги користам и ми помагаат:helou:

Лабело не се користи како шминка ради лепота. Лек е тоа.
Некои лабела во состав имат малку салицилна киселина како кератолитик, за побрзо да заздрави распуканата уста. Има полош ефект ако ставаш лабело на здрава уста.

Јас користам Vitaskin LIP CARE sport и многу помага.:wink:

На мене само летото не ми распукува, а другите годишни времиња, на секој 2 недели ми се распукува!

Ставам лабело, и неможам да кажам оти баш ного помага...

Лабело не се користи како шминка ради лепота. Лек е тоа.
Некои лабела во состав имат малку салицилна киселина како кератолитик, за побрзо да заздрави распуканата уста. Има полош ефект ако ставаш лабело на здрава уста.
да де знам дека е лек...неможам без него затоа што скоро секој ден го имам тој проблем со испукана уста и затоа секогаш си носам со мене зашто мн ми помага:helou:

да де знам дека е лек...неможам без него затоа што скоро секој ден го имам тој проблем со испукана уста и затоа секогаш си носам со мене зашто мн ми помага:helou:

или ти лушти и пука од пречесто користење на лабело =)
Сепак мед е најдобро за испукана уста

Редовно користам лабело, можеби и затоа никогаш не ми испукува устата.

Летно време немам проблеми со распукување на устата. Ама зимно време страшна работа, за тва си користам една маст се вика Panthenol, ставаш и за неколку минути има резултати ( малку смрди ама тоа е тоа ) :)

mi puka ponekogas ustata ama ednas mn. stana losa rabotata crveno mi bese i okolu ustata i na kozno vo jane mi prepisa taa edna mast ama nezz kao se vikase mislam afloderm taka neso mn pomaga toa mi pomina odma i koa iam problemi stavam takvo i niso ne mi e :D:helou:

ако на некој му пука устата препорачливо е да си ја намачка со мед :wink:

Јас и да не користам лабело, не ми распукува устата. Ама знам луѓе што имаат таков проблем и воопшто не им е пријатно, па ни лабело не им помага.

На мене само летото не ми распукува, а другите годишни времиња, на секој 2 недели ми се распукува!

Ставам лабело, и неможам да кажам оти баш ного помага...
Незнам ама ....Не помага ни лабело ни гроздова маст....Кај мене нема годишни времиња...Секогаш ми се распукана секогаш....Помогнете со нешто...А не дека не пијам витамини,спортист сум короситам витамини сабајле-вечер,пијам течности,јадам овошје ама џабе е ....Освен тоа со мед немам пробано,или ќе ми дадете некој друг совет?:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom