Распукување на устата

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitarc
  • Време на започнување Време на започнување
Warrior напиша:
И јас имам сличен проблем, ама мене често ми се случува да ми испукаат прстите, сто не сум употребил, ама нема подобрување, кога сум на скијање раката ми е како изљупено Princo cd.
ne znam kako stois so vitaminite i dali si probal...ama definitivno mislam deka ke ti pomogne nekoja dozichka na vitamini..osobeno vit E i vit.B(b-complex) vo kombinacija so vit C. Ne velam deka vednas ke ti gi resi problemite ama vredi da se proba zatoa sto so tek na vreme ke ti pomogne.Cesto nekoja hipovitaminoza e prichina za "pukanje" na kozata.Mozes da pobaras i sovet od lekar za toa vo koja doza da gi zemes (mada mislam deka mozes i na svoja raka nekoja min doza).
Good luck!!!

Jas iako sum masko i jas imam problem takov ama samo koga e vaka mn ladno inace drug pat mn retko skoro ic.Ama nekako naogam care za toa taka da nemam golem problem.

Na ladnovo mi pukaat usnite, no koristam NIVEA, nesto kako sjaj i super mi e.
Zastiteni mi se i sjaat vo isto vreme.

Мене ми пука...а воопшто не ми е осетлива кожата.
Ама обично не е многу и изгледа нормално така да не ми е проблем освен кога боли....лабелце у џепче и гурај....

Само еднач досега ми се има случено инаку не ми пука

Од ладното ми пука устата а и носот ми се рони..

Dimitarc напиша:
Не знаев кај да го пишам ова, дали во здравје или мода и убавина, али моише ми иде за во мода и убавина пошто се живее и со ипукана уста. Што да правам? Лабело во зимо имам стално со мене, ставам меѓу секој час (на 45 минути би му дошло) и пак ми е испукана. Сум ги купил сите могучи лабела. Почнувајки од Labello, Rossal па до пазарските. Сите могучи врсти сум ги пробал, сензитив, милк енд хани, нормал и пак ми е катастрофа. Можеби ако имам среќа ке се смири една недела и после станува уште полоша. На скијање кога сум, сум стигал и до крв да ми тече! Многу ме нервира, и многу невкусно изгледа.

Помош?
Имав напишано нешто во мода и убавина за ова, ама кој да прочита..:wink:
Еве ти, за да не луташ..

УСНИ

Чувствителни и нежни!

*Маска од мед

Медот е идеално средство за испукани усни. 1 – 2 пати дневно една недела масирајте ги усните со четкичка за заби на која ќе капнете две – три капки мед. По оваа едноставна продецура усните ќе ви бидат меки и нежни.

Совет: за исушени и испукан иусни добро средство е и бадемово, маслиново масло како и млеко од краставица.

*Масажа

На четкичка за заби истурете ( посолете ) малку сол и со неа измасирајте ги усните. Масирајќи ги усните го подобрувате крвотокот и размената на материи.

Совет: купете од аптека АД капки и секоја вечер нанесете од нив на вашите усни.

Се надевам ќе има промени кон подобро:wink:

се среди малце, бев во аптека по гроздова маст итаа фармацевтката ми кажа да сум си земел едно со алое вера. Земав такво и веќе не ме боли толку а го мачкам некој 3 саата (ставив 2 пати)

иначе овие советиве ти се кул, ама тоа е премногу комплицирано за мене. Ќе пробам вечер ко ќе си легнам

Dimitarc напиша:
ако ставам најобична крема ми е катастрофа, уште поише се заебува. Со кожата на рацете и лицето немам проблем, ама со усните......
Ај ке пробам со течности и слично, ама....
Само пробај да не си јас лижеш устата и поеке течности да пиеш под течности не значи се од течности ке ги избегнуваш газираните пијалоци и оние ептен зашекерени.Пробај тоа ако и тоа не помогне нема да ти биде лошо да отидеш то дерматолог па тој ке ти препорача што е најдобро за твојата кожа. ПОЗДРАВ

И јас имав слични проблеми.А фатат овие зимски грозни студови и секогаш устата ми испукуваше.Немаше фајде од никакво лабело и сл.Ме спаси мајка ми што ми купи еден крем од невен,незнам од која фирма е.Ме спаси таа работа.

Obavezno koga ke fatat studovi mi puka ustata!Malce me nervira toa ama aj,ne go cepkam i posle nekoe vreme ke si pomine samo.Ne se zamaram mnogu so takvi raboti.

Stresot isto taka moze da se maanifestira so raspukuvanje na ustata. osobeno lagata,ako predizvika cuvstvo na vina, za koe ne se zboruva i se potisnuva. Znaci raspukuvanjeto na ustata moze da bide i psihosomatsko. Ako e taka,djabe se site premazi.Potrebno e resavanje na pricinitelot, odnosno, soocuvanje so pricinitelot i nikad vise nema da se desi.

BusHav напиша:
Obavezno koga ke fatat studovi mi puka ustata!Malce me nervira toa ama aj,ne go cepkam i posle nekoe vreme ke si pomine samo.Ne se zamaram mnogu so takvi raboti.

mackaj MED:)

SeXy напиша:

Pa ne sum probal taka,ama ne veruvam deka ke uspeam-pred da pocne da dejstvuva medot ke go izedam:pos:

BusHav напиша:
Pa ne sum probal taka,ama ne veruvam deka ke uspeam-pred da pocne da dejstvuva medot ke go izedam:pos:
Мачкаме го ние, ама а лиже...:pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom