- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 46.119
- Поени од реакции
- 86.671
Миленко рече дека немало летови од Сантијаго до Аустралија, што е многу различно одколку од Кејптаун до Рио.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да. И не е точно дека нема, има. Башка еве да речеме дека е така, зошто авиокомпаниите би трошеле повеќе време да летаат од сантјаго до ЛА па до Сиднеј? Нема никаква логика. Плус треба некој да се врзе со сите авиокомпании и да го прикријат наводниот факт дека земјата е рамна а тоа е невозможноможе на никому не му треба лет од кејптаун до рио? си помислил на тоа?
[DOUBLEPOST=1453988461][/DOUBLEPOST]Не после напиша и за кејптаун до рио демек тука се преклопувала земјата или што ти ја знам. Без врска муабети ама како и да е правени се од многу други луѓе пред него. Има неколку организации кои се убедени во тоа, па нека им е со среќа
[DOUBLEPOST=1453988536][/DOUBLEPOST]
Да само не кажа што сакал да постигне членот bobipp кој ја отворил темава пред неколку месеци, пред јас и ти да знаеме дека постои? Да ќари женски веројатно.Sekoj mora da pretpostavi koja zatskriena agenda ima nekoj za da napise takva retardiranost.
hence, milenko ja defokusira javnosta muabeti, bob se populalizira, brutus e glup, etc...
а како ќе одат овие од Соутх Африка на ОИ во Рио ?? билким во нешто ќе се квалификуваат , голема држава се?може на никому не му треба лет од кејптаун до рио? си помислил на тоа?
а како ќе одат овие од Соутх Африка на ОИ во Рио ?? билким во нешто ќе се квалификуваат , голема држава се?
Не ја разбирате проблематиката...Не е многу пократко да лета авионот од Чиле до Австралија преку Антартктикот. Друга работата е што глобусите во книжара се далеку од реалноста каква е земјата...пиши писмо до националниот олимписки комитет на јужна африка како планира да оди во бразил, они ќе ти ги дадат потребните информации.
Но сепак, темата е интересна и не ја трујте со правокации и глупости...

Не ја разбирате проблематиката...Не е многу пократко да лета авионот од Чиле до Австралија преку Антартктикот. Друга работата е што глобусите во книжара се далеку од реалноста каква е земјата...
Во реалниот живот си имаме работа со земја како рамна површина, како за морнарот, ѕидарот, така за шоферот, па и патничкиот авион. Едноставно радиусот на искривеноста е огромен во споредба на висината на градбите, па и планините.
глобусите биле далеку од реалноста каква била земјата
ќе ти кажам само да пазиш кога одиш да не стигнеш до работ на земјата да не паднеш.Ramna e ramna samo neznam koj sekoj vecer vi gi gasi reflektorite vi prai senki i obesuva mesecina za da ve izlaze tebe i milenko!Не ја разбирате проблематиката...Не е многу пократко да лета авионот од Чиле до Австралија преку Антартктикот. Друга работата е што глобусите во книжара се далеку од реалноста каква е земјата...
Во реалниот живот си имаме работа со земја како рамна површина, како за морнарот, ѕидарот, така за шоферот, па и патничкиот авион. Едноставно радиусот на искривеноста е огромен во споредба на висината на градбите, па и планините.
прочитај внимателно ја што напишав и не поврзувај со нешто што си мислиш ти или некој друг... ја мешаш површина на земјата со планета земја..., а посебно со ротации на планетите ...Ramna e ramna samo neznam koj sekoj vecer vi gi gasi reflektorite vi prai senki i obesuva mesecinata za da ve izlaze tebe i milenko!
Ahamm..Znaci imame zemja povrsina koja e ramna i rotira zaedno so planetata zemja? Daj elaboriraj malku od doktoratov tvoj pa i nie obcinive da naucime nesto.прочитај внимателно ја што напишав и не поврзувај со нешто што си мислиш ти или некој друг... ја мешаш површина на земјата со планета земја..., а посебно со ротации на планетите ...