Рамна Земја?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.262
Поени од реакции
84.360
Миленко рече дека немало летови од Сантијаго до Аустралија, што е многу различно одколку од Кејптаун до Рио.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
може на никому не му треба лет од кејптаун до рио? си помислил на тоа?
Да. И не е точно дека нема, има. Башка еве да речеме дека е така, зошто авиокомпаниите би трошеле повеќе време да летаат од сантјаго до ЛА па до Сиднеј? Нема никаква логика. Плус треба некој да се врзе со сите авиокомпании и да го прикријат наводниот факт дека земјата е рамна а тоа е невозможно :)[DOUBLEPOST=1453988461][/DOUBLEPOST]Не после напиша и за кејптаун до рио демек тука се преклопувала земјата или што ти ја знам. Без врска муабети ама како и да е правени се од многу други луѓе пред него. Има неколку организации кои се убедени во тоа, па нека им е со среќа:)[DOUBLEPOST=1453988536][/DOUBLEPOST]
Sekoj mora da pretpostavi koja zatskriena agenda ima nekoj za da napise takva retardiranost.

hence, milenko ja defokusira javnosta muabeti, bob se populalizira, brutus e glup, etc...
Да само не кажа што сакал да постигне членот bobipp кој ја отворил темава пред неколку месеци, пред јас и ти да знаеме дека постои? Да ќари женски веројатно.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
MIlenko e golem iluzionist....Probuva da ja ubedi antickito makedonskata nacija deka zemjata e ramna ..poso negovata fizonomija e gore dole ista kako zemjinata...a toa e nepravilen krug (takozvan Oval)...Ako mu uspee ova iluzija ustvari ke ispadne deka i on e ramen sto po automatizam e slab i zgoden pa ke moze da i parira na dunavka. Toa e toa..haos,picke,ludilo,ilminati i VMRo!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.367
Поени од реакции
16.551
може на никому не му треба лет од кејптаун до рио? си помислил на тоа?
а како ќе одат овие од Соутх Африка на ОИ во Рио ?? билким во нешто ќе се квалификуваат , голема држава се?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.973
Поени од реакции
42.689
а како ќе одат овие од Соутх Африка на ОИ во Рио ?? билким во нешто ќе се квалификуваат , голема држава се?
пиши писмо до националниот олимписки комитет на јужна африка како планира да оди во бразил, они ќе ти ги дадат потребните информации.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.367
Поени од реакции
16.551
пиши писмо до националниот олимписки комитет на јужна африка како планира да оди во бразил, они ќе ти ги дадат потребните информации.
Не ја разбирате проблематиката...Не е многу пократко да лета авионот од Чиле до Австралија преку Антартктикот. Друга работата е што глобусите во книжара се далеку од реалноста каква е земјата...
Во реалниот живот си имаме работа со земја како рамна површина, како за морнарот, ѕидарот, така за шоферот, па и патничкиот авион. Едноставно радиусот на искривеноста е огромен во споредба на висината на градбите, па и планините.
Но сепак, темата е интересна и не ја трујте со правокации и глупости...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.973
Поени од реакции
42.689
Не ја разбирате проблематиката...Не е многу пократко да лета авионот од Чиле до Австралија преку Антартктикот. Друга работата е што глобусите во книжара се далеку од реалноста каква е земјата...
Во реалниот живот си имаме работа со земја како рамна површина, како за морнарот, ѕидарот, така за шоферот, па и патничкиот авион. Едноставно радиусот на искривеноста е огромен во споредба на висината на градбите, па и планините.
вие многу допринесовте за темава гледам, како планирале да одат јужноафриканците во бразил:pos: глобусите биле далеку од реалноста каква била земјата:pos: ќе ти кажам само да пазиш кога одиш да не стигнеш до работ на земјата да не паднеш.

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Ramna e ramna samo neznam koj sekoj vecer vi gi gasi reflektorite vi prai senki i obesuva mesecina za da ve izlaze tebe i milenko!

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.367
Поени од реакции
16.551
Ramna e ramna samo neznam koj sekoj vecer vi gi gasi reflektorite vi prai senki i obesuva mesecinata za da ve izlaze tebe i milenko!
прочитај внимателно ја што напишав и не поврзувај со нешто што си мислиш ти или некој друг... ја мешаш површина на земјата со планета земја..., а посебно со ротации на планетите ...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Ова е некоја интерна шега на Миленко со некој што го дупи дека бил округол како земјата и он му вика, да ко земјата сум, но земјата е рамна т.е Миленко има рамен стомак, демек ко Маленко.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
прочитај внимателно ја што напишав и не поврзувај со нешто што си мислиш ти или некој друг... ја мешаш површина на земјата со планета земја..., а посебно со ротации на планетите ...
Ahamm..Znaci imame zemja povrsina koja e ramna i rotira zaedno so planetata zemja? Daj elaboriraj malku od doktoratov tvoj pa i nie obcinive da naucime nesto.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
За луѓено што живееле пред наша ера и што мислеле дека земјата е плочка што е носена на кит има оправдување, ама за овие ко Миленко нема.

Дали сите пилоти и астронаути не лажат и не ни ја кажуваат вистината за земјата? Изгледа за да бидеш пилот треба да бидеш илимунат.

Kajgana Shop

На врв Bottom