- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.262
- Поени од реакции
- 84.360
Миленко рече дека немало летови од Сантијаго до Аустралија, што е многу различно одколку од Кејптаун до Рио.
Да. И не е точно дека нема, има. Башка еве да речеме дека е така, зошто авиокомпаниите би трошеле повеќе време да летаат од сантјаго до ЛА па до Сиднеј? Нема никаква логика. Плус треба некој да се врзе со сите авиокомпании и да го прикријат наводниот факт дека земјата е рамна а тоа е невозможно [DOUBLEPOST=1453988461][/DOUBLEPOST]Не после напиша и за кејптаун до рио демек тука се преклопувала земјата или што ти ја знам. Без врска муабети ама како и да е правени се од многу други луѓе пред него. Има неколку организации кои се убедени во тоа, па нека им е со среќа[DOUBLEPOST=1453988536][/DOUBLEPOST]може на никому не му треба лет од кејптаун до рио? си помислил на тоа?
Да само не кажа што сакал да постигне членот bobipp кој ја отворил темава пред неколку месеци, пред јас и ти да знаеме дека постои? Да ќари женски веројатно.Sekoj mora da pretpostavi koja zatskriena agenda ima nekoj za da napise takva retardiranost.
hence, milenko ja defokusira javnosta muabeti, bob se populalizira, brutus e glup, etc...
а како ќе одат овие од Соутх Африка на ОИ во Рио ?? билким во нешто ќе се квалификуваат , голема држава се?може на никому не му треба лет од кејптаун до рио? си помислил на тоа?
пиши писмо до националниот олимписки комитет на јужна африка како планира да оди во бразил, они ќе ти ги дадат потребните информации.а како ќе одат овие од Соутх Африка на ОИ во Рио ?? билким во нешто ќе се квалификуваат , голема држава се?
Не ја разбирате проблематиката...Не е многу пократко да лета авионот од Чиле до Австралија преку Антартктикот. Друга работата е што глобусите во книжара се далеку од реалноста каква е земјата...пиши писмо до националниот олимписки комитет на јужна африка како планира да оди во бразил, они ќе ти ги дадат потребните информации.
Но сепак, темата е интересна и не ја трујте со правокации и глупости...
вие многу допринесовте за темава гледам, како планирале да одат јужноафриканците во бразил глобусите биле далеку од реалноста каква била земјата ќе ти кажам само да пазиш кога одиш да не стигнеш до работ на земјата да не паднеш.Не ја разбирате проблематиката...Не е многу пократко да лета авионот од Чиле до Австралија преку Антартктикот. Друга работата е што глобусите во книжара се далеку од реалноста каква е земјата...
Во реалниот живот си имаме работа со земја како рамна површина, како за морнарот, ѕидарот, така за шоферот, па и патничкиот авион. Едноставно радиусот на искривеноста е огромен во споредба на висината на градбите, па и планините.
Ramna e ramna samo neznam koj sekoj vecer vi gi gasi reflektorite vi prai senki i obesuva mesecina za da ve izlaze tebe i milenko!Не ја разбирате проблематиката...Не е многу пократко да лета авионот од Чиле до Австралија преку Антартктикот. Друга работата е што глобусите во книжара се далеку од реалноста каква е земјата...
Во реалниот живот си имаме работа со земја како рамна површина, како за морнарот, ѕидарот, така за шоферот, па и патничкиот авион. Едноставно радиусот на искривеноста е огромен во споредба на висината на градбите, па и планините.
прочитај внимателно ја што напишав и не поврзувај со нешто што си мислиш ти или некој друг... ја мешаш површина на земјата со планета земја..., а посебно со ротации на планетите ...Ramna e ramna samo neznam koj sekoj vecer vi gi gasi reflektorite vi prai senki i obesuva mesecinata za da ve izlaze tebe i milenko!
Ahamm..Znaci imame zemja povrsina koja e ramna i rotira zaedno so planetata zemja? Daj elaboriraj malku od doktoratov tvoj pa i nie obcinive da naucime nesto.прочитај внимателно ја што напишав и не поврзувај со нешто што си мислиш ти или некој друг... ја мешаш површина на земјата со планета земја..., а посебно со ротации на планетите ...