R.I.P. музичари

Член од
23 март 2011
Мислења
1.171
Поени од реакции
1.052
Неа секогаш ја сакав и многу ми беше мака gty_whitney_houston_portrait_dm_120214_wg (1).jpg
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 01:42 ---
и омилената песна нејзина...

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
R.I.P Notorious BIG , еден од најголемите легенди во рапот

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
На 39 години, сиба пиперо Jason Molina. Нека почива во мир.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
На денешен ден е родена музичарката Маргита Маги Стефановиќ, позната како клавијатуристка на групата ЕКВ.

Случајно бев на промоцијата на книгата O.ѕećanja (на македонски мислам дека го има несреќниот наслов О.сеќавања :facepalm:) , биографија за Маги, напишана од нејзината „најдобра“ пријателка Лидија Николиќ.
Ја ставив авторката во наводници, зашто стекнав впечаток дека повеќе се работи за билдање на егото и за лична промоција, а не за претставување на Маги.
Книгата ја напишала затоа што пред тоа се појави биографија напишана од Александар Илиќ со наслов Vrati unatrag, за кое вели дека е најсрамната книга напишана на српски јазик, во којшто Маргита е претставена како наркоманка, осиромашена и оставена од сите.

Маргита е буржујка, со познат татко, строга, амбициозна мајка, и што е најважно,се’страно талентирана уметница.
Еве едно сеќавање на неа, кое не е ниту патетично, ниту сентиментално.

http://glazba.monitor.hr/clanci/magi.htm

Почивај во мир, Маги.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Slayer band · 3,360,535 like this
17 minutes ago near Los Angeles, CA ·

• Slayer is devastated to inform that their bandmate and brother, Jeff Hanneman, passed away at about 11AM this morning near his Southern California home. Hanneman was in an area hospital when he suffered liver failure. He is survived by his wife Kathy, his sister Kathy and his brothers Michael and Larry, and will be sorely missed.

Our Brother Jeff Hanneman, May He Rest In Peace (1964 - 2013)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
RIP Jeff Hanneman \m/

Kajgana Shop

На врв Bottom