R.I.P. музичари

Член од
22 август 2012
Мислења
101
Поени од реакции
390
На денешен ден починал Џон Бонам.
John Bonham, drummer with Led Zeppelin, died aged 32 after a heavy drinking session. ‘Bonzo’ was found dead at guitarists Jimmy Page's house of what was described as asphyxiation, after inhaling his own vomit after excessive vodka consumption, (40 shots in 4 hours). During live sets his drum solo, ‘Moby Dick,’ would often last for half an hour and regularly featured his use of his bare hands. In 2007, Ludwig issued a limited edition drum kit in Bonham's memory.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
На 91-на год почина маестро Дејв Брубек еден од најдобрите пијано џез музичари.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Да беше жив денес ќе полнеше 69. Мислам дека ни сам не мислел оти ќе доживее длабока старост. Фала му за песнава. Една од моите омилени.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
пред 32 .......години.....

Тивка ноќ над Ливерпул. Црна птица застана на кровот од Енфилд Роуд. За да ја пренесе веста од Новиот Амстердам...

И врнеше цела ноќ...

Сабајлето, тмурните облаци беа во форма на зборови. I'm tired of crying како да сакаше да каже небото...умре Ленон Џон

Еден работник на петтиот спрат од зградата која се креваше отиде на одмор. Го извади шлемот. Запали цигара и се расплака... John Lennon died

Една старица од Стенли парк си го пиеше утринскиот чај и се присеќаше на се што поминала низ животот. Онолку колку што можеше да се сети, оти беше стара. Но се сети на него. И се нажали како да загубила близок. Изгуби дел од себе. John Lennon died

Учителката од школото каде што градот е „син“ пишуваше задачи на таблата. Тие што требаше да ги решат беа на плоштадот: држеа свеќи во рацете. Учителката ја слушна на радио: Give peace a Chance...и ја испушти кредата од рацете....кредата се скрши...и срцето и беше скршено... John Lennon died

На зелената трева на Енфилд Роуд, единаесетмината величенствени застанаа на центарот. На никој не му се играше фудбал. Бројот седум сега имаше и црна лента на раката, покрај црвената....тажен ден и за фудбалот... John Lennon died

Ливерпул, Њу Јорк, Москва, Буенос Аирес....сите беа тмурни ко Сиетл. Веста брзо го префрли целиот свет. Зборовите не беае доволни, затоа и воопшто ги немаше. Никој не знаеше да сврзи збор. Тагата беше голема... John Lennon died

Црната птица стоеше цел ден на кровот од Енфилд Роуд. Наеднаш одлета и и го отстапи местото на црвената птица на една нога. Откако ја пренесе веста, ништо не беше исто.

Господин иронија е мртов...умре Ленон Џон

Kajgana Shop

На врв Bottom