Прво (најстаро) сеќавање

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Pamtam na dve godini kako majka mi me otkazuvas od cicanje:) Pamtam deka mi stavi boja za konduri i placev:) Ja pamtam sobata i pamtam deka tatko mi bese vo stranstvo....

pamtam koga imav nekoi 3-4godinki koga si crtav legnata na mese na pod i crtajki sum zaspala,koga se razbudiv crtezot mi bese na lice i imav edna linija na drugoto obravce od flomasterot sto sum go drzela vo raka dodeka sum zaspivala :) i se sekavam kako sedev na masina za perenja i majka mi mi go cistese liceto i mi se smeese i me zema vo race me stavi pred ogledalo da se vidam na sto licam zasto rikav urlav neznaev zasto me mie

Се сеќаам еднаш како цицав бев 1 година или така нешо....уште кога бевме у куќата. А, се сеќавам еднаш приквечер, бев у креветчето на ТВ дават том и џери а татко ми стои над мене.

ah.....life is good when youre dumb and young :pos:

некои 2 години .... се радувам на кутијата од Commodore 64 :) :) :)
а кога прашав кај е тоа од внатре ми рекоа дека го нема... дека кутијата некој ја фрлил кај нас дома (тие над нас) :) :) :)
месец дена покасно го најдов Commodore-то (пошо ми го криева) :) :) и не се одлепив од него :)

Се сеќавам на многу работи,но една случка длабоко ми е врежана во сеќавањата.Две години бев,надвор врне снег,татко ми ја моли мајка ми,да му направи нешто благо,таа му вели не можам,немаме шеќер,и јас така силна матна,ја влечам мајка ми кон прозорецот и и покажувам кон снегот "Мамо ќече-шеќерче":).А прва случка од моите луди другарски денови,бев некаде три години стара,со другарка ми зедовме чанти од нашите мајки,ставивме кармин црвен на усни и се игравме тетки,кога наеднаш слушнавме музика,леле свадба и кажав,ајде да одеме да играме,и ние по свадбарите...не бараа од дома 2часа,вујко ми случајно беше на местото на настанот,кога не виде,не собра,ни купи по едно пакетче смоки и не однесе дома.Кога потпораснав мајка ми ми кажа дека не сме залутале на некоја свадба,а погреб:(

Мене првото сеќавање ми е од 3-4 години се секавам
као се фрлам у Треска од чиста радозналост да видам како е :kez::icon_lol:
у вода и по удолницата и право у Треска, а ја и оти мала уште незнам да пливам ме ваделе на тоа (не се секавам) али после се секавам дека се им се смеам на сите што беа таму у лице као ништо да не било:pipi::pipi:

Pamtam majkami poslnese 35 godini i tatkomi i imase narachano nekoj biseri ,Me zede so nego i cel pat so sestrami mi kazuvaja da kjutam kaj sme bile , me mitovaja so sladolec i na kraj stignafme doma .
I jas kepec vlegvam doma nemaf ni 2 godini i prvo so i vikam na majkami e : Mamo , mamo tato ti kupi ance :)) I tolku od suprajzot od mala bez rasipuvac na zabavi:)))

Се сеќавам кога почнав да проодувам, се сеќавам на плавиот дубак во кој трчев по куќата и кршев работи.. Мора да сум имал 1-1.5 години.

Епа вака имав едно 4 години и бев во дојран кај мене во куќа и една вечер земав едно десетина шишиња(стаклени) напунети со вода и земав да ги лупам во едната рака едно во другата рака друго и ги мавав едно од друго и после подолго време мавање двете ми се скршија се направија "сол" и јас да станам да и кажам на бабами дека ми се скшиле шишињата една срча така малце поголема ми влезе во нога и толку мн плачев и ме болеше и одма ме однесе дедо ми во болница да ми ја вадат и што е нај трагично во болницата немале анестезија и зимаа да ми ги вадат срчите на живо и на живо ме шиеја.
Исто така незнам на колку години беше ама знам дека бев помал имав негде околу 2 или 3 год исто во дојран таму одам многу често зашто мн ми е осетлива плуќата и брзо добивам бронхитис и таму пиев сируп и една вечер ми текнува мн добро во 8 саат пиев сируп и го испив и мн ми дојде убаво благо итн и после баба ми отиде да се јави на тел. и она како што збореше на тел. јас во меѓувреме земав го испив цел сируп и кога и кажав на бабами она се потресе и зема да топли вода и да ја пијам и да повраќам леле многу беше гадно ууууууууффффффффф:nerv: :nerv:

Ej kolku mi e intresna temava,sea vaka sabajlecki se iznasmeav.
Abe palavkovci ste pravi,koj u steker so zica,koj krsel ruka na brat mu,razbivanje flashi,drug se zamisluva brus li :je: se zgaziv ej.

Inaku ja se sekavam na moi 2god deka mnogu sakav da me vozat u kolicka.Imav edna takva najobicna i sekoj den ja terav majka mi da me sheta.

Baba mi imase mashina za shienje onie starite Singer-ovi i mnogu sakav da sednam i da vozam na ona trkaloto dole sto se vrti.(koj videl takva masina znae za sto zboram)

I mnogu zborev idev po komshii i sve iznakazuvav.:je: Alapaca uste od mala sum bila:)

Po kazuvanjeto na majka mi sum imala dve godimi. Znam deka se razbolev mnogu i koga me odnesoa na lekar, doktorkata mi dade inekcii. Me odnesoa vo taa sobata za stavanje inekcii i majka mi mi gi soblece pantaloncinjata, jas koga ja vidov se isplasiv i vednas gi krenav majka mi povtorno mi gi soblece i teka vodevme vojna okolu pantalonite se dodeka na mama ne i pukna filnot i mi go pocrvene gazeto

на 4 годинки идеме со родителите сестрите дедо баба абе онака целокупно на одмор во ас кампот, и седиме со сестрами и мајками покрај езеро и нешо се капиме си играме, и доајга време за ручек и мајками вика ајде да одиме, и јас ладен не ке поседам уште малце и таа ок ме остаде, и јас ко демек знам кај е кампот се изнаиграв и ај сега ке си одам, и се вртам сега накај камповите и оп некако чудно ми се виде, незнаев кој пат да го фатам и трнав како на посигурно по еден пат а тој да ти бил сосем трети, и така јас мале(ч)ко појма немам од ништо си се загинав, па ај ме најде чуварот па на рецепција на разглас кажаа дека сум загинат, па ај ме земаа моите ме сликаа за успомен и дуго сеќаванје и еве сега се сејкавам како вчера да било.

пс. сега ас кампот ми е второ дома на лето, ај што го знам напрсти цел и сите улички него и ентериерот на сите кампови го знам :sekss: :sekss: :sekss: :sekss: :sekss:

Има неколку настани, не знам кој е најстар (сите се на 2-3 години) (=
Прво, памтам дека сум на одмор во Грција со моите, и си седам на кревет во соба, надвор некоја журка ли, фестивал ли, не знам, а во раката имам од оние мастиките ко монети/парички што се..

Друго.. во Дојран на одмор, стојам на некој мост (?) со капата на дедо ми во рака, ама дува некој ветер и капава паѓа во вода (=

Ииии.. да. Кај баба ми и дедо ми во Битола си имав една "играчка".. нешто како полнач за мобилен, ама отворен (жици му штрчат), и ми беше интересно кога ќе го приклучев во струја, ме дрма, а јас се смејам. Ај тоа, туку 5 минути после тоа му го најдов бричот на дедо ми, па на суво почнав да се бричам.. се одрав. Е тек после ракија кога ми ставија на раната.. демек, "за памет". ((=

Se sekavam na tri godini deka majkami i tatkomi me odnesoa Svedska i koga se vrativ vo Makedonija na site mu velev deka jas sum sveganka a tie koga ke mi receja deka lazam jas se cudev si velev so mu e na ovie pa ova e vistina duri samata veruvav vo toa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom