I'm safe, up high, nothing can touch me...
Да, најбезбедна сум, со милион ѕидови, наоѓајки се во мојот свет, гледајќи се од мојот идеален розов свет, плашејќи да се симнам со две нозе на земјата и едноставно да го зграпчам она што го сакам. Но, не. Како така. Така би морала да ризикувам, така би морала да влетам во непознато, така би излегла од мојот совршен свет, каде што никој не ме одбива, каде што никој нема да ме повреди на никаков начин. Како тоа јас да покажам дека нешто чувствувам? Ма никако. Вака сум си безбедна. Безбедна, а празна. Затоа што не ризикувам и не се обидувам. И секогаш онаа слика за мене за малото, плаво, насмеано девојче кое е непобедливо, кое не се замара со ништо, не се замара со љубов, не и треба никој. Ха. Ха. Ха. Hilarious. Дури и да не ми се плаче, би се згазила од смеење.
Многу убаво го кажува тоа Бора.
imam svoj mali svet, i oko njega kineski zid.
И нормално, потоа следува...
Miss Independent,
Miss Self-Sufficient,
Miss Keep Your Distance,
Miss unafraid,
Miss out in my way,
Miss don't let a man interfere, ohh
Miss On Her Own,
Miss Almost Grown,
Miss Never Let a Man Help Her Off Her Throne
So... by keeping her heart protected,
She'll never, ever feel rejected
Little Miss Apprehensive,
Кога би го тргнала оној став дека сама себе сум си доволна, можеби, само можеби и нема да го имам овој бес и лутина кон сама себе. Да, секако, јас сум miss independent, секако. А се, само заради глупавиот страв и недостиг на самодоверба. И страв да не бидам одбиена, мислам хелоу! Немој некој да и засмета на супердевојката, немој некој ни да помислил да сака нешто, пошто она и онака не верува во тоа дека некој сака да биде со неа, па полесно и е да си прави филмови дека не ја свиѓаат, отколку навистина и да проба нешто.
После толку многу грешки и утки нормален човек би разбрал, би сфатил дека крајно време е да престане со прикривање емоции, со вртење кругови. Ама не! Она е Бриџит Џонс. Мора да биде комплицирано. Мора секоја е*ана работа да ја зезне, мора да ги повторува истите грешки одново и одново, викаат Повторувањето е мајка на знаењето. Ама барем да знаеше арно ќе беше.
I'm not calling for a second chance
I'm screaming at the top of my voice
Give me reason, but don't give me choice
Cause I'll just make the same mistake again
И не, не сакам да го вратам времето. За било што во овој живот. Затоа што и по втор пат да ги проживувам истите ситуации, ќе ги направам истите грешки. И не. Не треба никој да ми дели совети. Знам точно каде грешам. Знам точно каде се моите грешки. Ама баш до секој детал. И сите мислат срамежлива. Е не е! Сите да си знаат. Не е. Само се плаши, се плаши да не го изгуби тоа супергрл, се плаши, како после ќе биде онаа што не се замара со ништо?
Ни Фројд не може да ме изанализира, не пак некој друг.
И да, колку прекрасно би било кога би го доживеала ова
Dobro je kad u zivotu
za nesto se boris, rukama stvoris
dobro je kad u zivotu
nekoga volis, neko te voli
Dobro je kad u zivotu
neko te sluti ti nekoga slutis
ali je nabolje kad u zivotu imas nekog
s kim mozes ovako da sutis
Ама не! Нема, нормално дека нема. И јас сум си крива за се и си ги прифаќам сопствените порази и ќе си ги носам. Ќе бидат моја тежина. И за таа тежина ќе знаат само овие 4 ѕида од кои го пишувам овој глупав текст, овие бесмислици кои ни јас најверојатно не си ги разбирам.
И покрај се, сепак кога ќе биде меѓу луѓе... then she'd laugh the night time into the day, pushing her fear further long и нормално...
And then she'd say
It's Ok, I got lost on the way, but I'm a supergirl and supergirls don't cry
And then she'd say
It's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl and supergirls just fly
Пф! Да! И ќе си продолжам да ја ставам маската на супергрл, ќе продолжам да се смеам ко да не ми е ништо. Животот е убав. Еден дел од него очигледно ќе морам да го заташкам некаде во подрум, духовен подрум и да заборавам на него. Затоа што со ова мое однесување - тоа и го заслужив.
I tried my best to be guarded, I'm an open book instead...
И не, никогаш нема да се каам што сум отворена, нема да се каам што многумина го злоупотребиле тоа! Ич. Тоа сум јас. Јас немам проблеми со тоа што сум, иако на моменти ми се иде да се искршам сама себе од ќотек. Како на пример сега. Но, не сакам никаква друга улога, ич. Таман се навикнав на оваа и ќе си ја доиграм до крај.
Maybe a part of you has died
Because you keep it all inside
Is it hard to keep that smile on you face
It seems no matter what I do
I just can't get through to you
But I always know where to find you
In your perfect world
Where there's no one to blame
No one can hurt your feelings
And you don't feel no pain
Everybody loves you
And nobody gets burned
As long as you are living
In your perfect world
Некогаш помислувам дека целиот, ок, скоро целиот живот можам да си го објаснам преку песни, па затоа што всушност, со зборови тешко малце. Или барем не звучи толку добро како што оди тоа преку песни.
И со негативната енергија и бесот кој го осеќам моментално, кој се јави ничим изазван од никаде, мислам дека атомска бомба може да се состави. Да. Преувеличувам. Затоа што ми се може и затоа што е ова мој текст.
Fucked up сум и тоа го признавам конечно!
И сега ќе продолжам како и до сега, а во меѓувреме ќе си пејам и не можам да разберам, а барам одговор.
И жал ми е што не може да се тргне тоа Love од Crazy in Love. Затоа што љубав овде више не станује. И тоа одамна. Отиде да бара подобри времиња. Се сомневам и дека во скоро време ќе затропа на моја врата.
И нека ме остават да бидам малку негативна, затоа што сите пукаме од време на време. А ова е моето време.