Протест пред Собрание

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
This video is not available in your country.

ДИСКРИМИНАЦИЈА!!!

Да е само еден пример ајде де ... еве баш сега пробав да гледам нешто не можам ... истово ми се слуцува на VeomTv ... тамо имаше филмови со добар квалитет

1.jpg

Македонија постои уште пред Бог да биде измислен. А Бог, сепак не е вечен. Ако беше вечен, ние денес ќе верувавме во Зевс, некој камен, тотем или стаклено шише.

Трн во око атеист си, а се декларираш за ВМРО-вец а вмровците како што знаеме сите се големи верници.
Ах, ќе заборавев и Гоце Делчев бил атеист и тоа не бил обичен атеист бил и масон член на добропознатите Skulls and Bones.

Скурчува...Пред се пошо се е некако симболички и анемично.
Али совест не ти дава да си седиш дома.

Плус па кога ќе прочиташ нешо вакво:

...си викаш, на кого бе...and next thing you konow...на простест си :)

Ада, убаво напиша Зевс..

Што е спремено?? Ни флаер во фотошоп не е направен. Ни глас не е пуштен. Само на Кајгана џева се дигнало, и тоа неколку души. Да, во право е Мистичен, понекогаш потребни се два-тројца...ама па заборави да додаде, два-тројца со ИДЕА...два-тројца кои што знаат што прават.

Ада, идеата е...самиот народ ги изгласаа ВМРО со образложение дека тие нема да го продадат името, дека тие ќе остават на народот да одлучи, то ест....референдум. Сега ли ви станува јасно дека референдум е кобен??

Да те потсетам Ада..

Според тебе, нашиот глас и нашето мислење ќе го кажеме на референдум. Чуму тогаш протести? :)

Да те потсетам на нешто друго Ада..

Значи ни останува да почекаме на евентуален референдум.

Ада, (ништо лично, те зимам како пример поради цитатот, иначе кон сите важи)...

Ставот го имам кажано одамна, еден, единствен. Нит сум го сменил, нит имам намера да го сменам. Други се тие кои се нишаат лево десно зависно ветерот...Со такво нишање, народ не бидуе...да почекаме на референдум, таму покажеме кој колку ја сака државата..
Инаку за протестите, ќе има двајца без тројца Ада, затоа ми е глупа таа идеа. Луѓе кои што си ја сакаат државата, луѓе кои што за државата "ако треба и 20 евра ќе дадат"....

Нејсе, џабе го трубам, и секогаш кога го трубам ти ме напаѓаш демек серам со намера да направам поделба врз народот за државата да тоне...

Стоп на преговори, е тогаш можеби ќе постои идеа...ќе постои народ. Преговорите траат, а народот сеуште спие. Да, сеуште спие, иако некој сака да протестира пред собрание...

Ти текнува Ада кога ти реков дека времето не работи за нас?? Тогаш беше погоден момент...

Ај...излишно станува, пак ќе ме напаѓаш демек нешто ја терам темата во друг правец дрн дрн јариња...а уствари ја гаѓам сржта на проблемот, кој што многумина сеуште не го гледаат...

Rymz не ги провоцирај.
Луѓето ке го јајцеуваат собранието а ти ги реметиш.
Првото "Јајце востание" во Скопје!
Се надевам дека нема да заврши трагично како црешовото топче.

Трн во око атеист си, а се декларираш за ВМРО-вец а вмровците како што знаеме сите се големи верници.
Ах, ќе заборавев и Гоце Делчев бил атеист и тоа не бил обичен атеист бил и масон член на добропознатите Skulls and Bones.
Прва работа, има разграничување од „вмровец“ и „дпмнеовец“, јас се декларирам за првото, но никаде на форумов се немам декларирано за второто.

Втора работа, не е на тема, јас сум православен христијанин и ја практикувам таа религија, НО, не ги сметам научниците за ѓаволи, напротив се согласувам со нив, како што се согласува и црквата :wink:

А јас никогаш не давам значење на религијата, на прво место ми е земјата Македонска, па потоа народот, за на крај исмислениците на народот.

Ме интересира дали некој има пратено било каков допис до медиумите за да известат за протестот.

Ме интересира дали некој има пратено било каков допис до медиумите за да известат за протестот.

Никој нема ништо. Овој протест нема организационо јадро.

Sekojpat ќе има исцибрени ликови кои
е седат на страна и ќе сеират, без да им биде јасно дека е потребна акција, дури и да е таа акција однапред осудена на неуспех, што не мора да биде во оваа ситуација случај.

Нејсе, завалете се наназад и послушајте, нема да ви биде поубаво, ама интересно песниче.

А потоа, кој со ум, а кој кусоумо, како кој милува.
Pedercinja skopski se toa negi esapi ama ic .Dobro se poznati na javnosta zasto i kako se taka .Tie ja furaaa evropa sakaat da bidat obleceni vo hugoo boosss ili luj viton ama nemaat ni e od evropa zasto mentalno se na rang od 10 god.A zastos etaka dobroi e poznato, deca na taaa crvena burzoazija i sl. prvo da se iscisti taa bagra.pa posle se ostanato.Ako ova neuspeee ke bide i sledno ama ne vo sobranie moze dase sluci narod so narod da se grabe a toa e najstrasno.I vtoro vo skopje e mal broj na nezadovolni granjani vo odnos na provincija pr istocna mak.dobro toa go znaat site ako glavniot grad e zadovolen tie ke bidat spokojni.

^^ За да пропадне протест треба прво да го биде. Ово нема да пропадне пошто прво не ни го биднало! И незнам што сум ја јак само на збор, ја не се силев нешто ниту па реков дека ќе дојдам да ве растурам! Од такви слепци како тебе не нио ја бива политиката.
Да ама се правеше паметен со тоа дека нема да има никаков протест. Од такви паметни како тебе државата во пропаст ни отиде.

Ада, убаво напиша Зевс..

Што е спремено?? Ни флаер во фотошоп не е направен. Ни глас не е пуштен. Само на Кајгана џева се дигнало, и тоа неколку души. Да, во право е Мистичен, понекогаш потребни се два-тројца...ама па заборави да додаде, два-тројца со ИДЕА...два-тројца кои што знаат што прават.
Види Рајмз...во времето кога се правеше првиот протест, кога Зевзус и Боби ја превзедоа организацијата, беше идентично како сега. Зборам за времето кога се започна исто, од иницијатива на двајца тројца овде на форумов.

Приказаната која ја кажа Зевсус за организацијата на протестот и зошто била успешна, тие 60.000 евра (машала), озвучување, бини, актери се однесуваше на вториот протест. Нит знам, нит ме интересира (ако било вистина) кој подмачкал со толкава донација за вториот протест да биде толку организиран, масовен и успешен (тоа знае организаторот) и дали бил политички поддржан од некоја партија, ама факт е дека вториот беше последица на првиот. Се што знам е дека се започна од една иста ваква иницијатива. Токму овде. А после дали некој си правел бизнис со шлепање на грб на национален интерес, или тие средства биле поделени за да се реализира националниот интерес, за мене не е битно. За мене единственото битно нешто е националниот интерес. За мене единственото битно е доброто на нашата татковина.

Поентата: се започнува од идеја. И секогаш мора да постојат луѓе со идеи. Ако ги нема - се е џабе.

Ада, идеата е...самиот народ ги изгласаа ВМРО со образложение дека тие нема да го продадат името, дека тие ќе остават на народот да одлучи, то ест....референдум. Сега ли ви станува јасно дека референдум е кобен??
За време на изборите имаше две опции:

a) СДСМ, кој сметаше дека итно е потребен компромис, и дека народот не треба да се праша

б) ВМРО-ДПМНЕ, кој сметаше дека доколку евентуално се прави некаков компромис, последниот глас ќе остане на народот, кој за такво прашање ќе се изјасни на референдум

По тебе, што е помало од двете зла?

Според тебе, нашиот глас и нашето мислење ќе го кажеме на референдум. Чуму тогаш протести? :)
Чуму протести елаборирано е неколку страни наназад. Има убава математика зошто евентуален референдум ќе значи дека Македонија ќе го испуши курот.

И сите кои се за зачувување на уставното име се за тоа да се прекинат преговорите и пазарењето за името, затоа што нема што да се преговара. Ама кога ниту една од големите политички партии не е за тоа, ни останува ова.

Зарем овие сите биле платени?

Тони Михајловски
-Миленко Неделковски
-Борис Дамовски
-Мирка Велиновска
-Ранко Бубамара
-Перо `Камиказа` Георгиевски
-Калиопи Букле
-Тамара Тодевска...
Никој не беше платен, освен Перо за бината и озвучувањето. Сите беа поканети, и се појавија...Истотака ЛамБе Алабаковски, Паско Кузман, Андријана Јаневска...
тие 60.000 евра (машала).
Ма дај :) Буџетот беше 25.000 евра, од кои 10 реално беа потрошени за протестот...Останатото беше дел потрошено за трибините, едно частење ручек во „Камник“ и се останато...папала маца :)

Поентата е, не се прави протест тукутака...Па за еден протест што го организираат ССМ, ги кошта од 1000, па на даље евра, зависи за што е протестот и кој го нарачал.

Прашањето е:

Организатор и иницијатор на овој протест е - кој?
Концептот на кој ќе се одвива е - кој?
Дали правно е се подмирено со најавување на овој протест пред официјалните органи на власта?
Дали има финансиски средства за да се организира овој протест?

Одговорот на овие малку од многуте прашања е „Не“, и „Никој“.

Затоа и жално ќе биде што ова ќе им дојде како нарачано на оние кои со душа го очекуваат слабиот одзив, за лезет да го протуркаат референдумот, и да им го опашаат на сите у чмар.

Г.С. еднаш рече, не треба масовност, доволни се и 300 души. Кој ја знае приказната, знае за што зборам.

Ада, убаво напиша Зевс..

Да те потсетам Ада..

Да те потсетам на нешто друго Ада..

Значи ни останува да почекаме на евентуален референдум.

Ада, (ништо лично, те зимам како пример поради цитатот, иначе кон сите важи)...

Ставот го имам кажано одамна, еден, единствен. Нит сум го сменил, нит имам намера да го сменам. Други се тие кои се нишаат лево десно зависно ветерот...Со такво нишање, народ не бидуе...да почекаме на референдум, таму покажеме кој колку ја сака државата..
Инаку за протестите, ќе има двајца без тројца Ада, затоа ми е глупа таа идеа. Луѓе кои што си ја сакаат државата, луѓе кои што за државата "ако треба и 20 евра ќе дадат"....

Нејсе, џабе го трубам, и секогаш кога го трубам ти ме напаѓаш демек серам со намера да направам поделба врз народот за државата да тоне...

Стоп на преговори, е тогаш можеби ќе постои идеа...ќе постои народ. Преговорите траат, а народот сеуште спие. Да, сеуште спие, иако некој сака да протестира пред собрание...

Ти текнува Ада кога ти реков дека времето не работи за нас?? Тогаш беше погоден момент...

Ај...излишно станува, пак ќе ме напаѓаш демек нешто ја терам темата во друг правец дрн дрн јариња...а уствари ја гаѓам сржта на проблемот, кој што многумина сеуште не го гледаат...
Прво, да расчистиме околу ставот и цитатите...Тие беа мој одговор на дискусијата што може да очекуваме во иднина реално, а тоа да биде одработено од власта (значи контекстот е сериозно поинаков). И стварно испадна така...Ептен е веројатно да ни сервираат референдум. Но, НИКОГАШ и нигде не сум го подржала истиот. Мојот став е НЕ за референдум. Бил и ќе биде.Образложение зошто е не, верувам дека нема потреба да дадам. Затоа што очигледна е работата.

Па, откако се разбравме околу тоа, само накратко ќе реплицирам...Свесна сум дека ова веројатно ќе биде протест двајца без тројца. И го сфаќам единствено како инцијација (односно, идентично со објаснувањето кое Мистичен ти го даде).
За сериозна промена треба нешто порадикално. Кое верувам дека ќе дојде.

А утре и наредните денови ќе бидам пред Собрание, макар сама. Затоа што, како што вика Марчело у "Позериште"...Ја радије бирам покушај, макар испао попушај, капиш? :)

За време на изборите имаше две опции:

a) СДСМ, кој сметаше дека итно е потребен компромис, и дека народот не треба да се праша

б) ВМРО-ДПМНЕ, кој сметаше дека доколку евентуално се прави некаков компромис, последниот глас ќе остане на народот, кој за такво прашање ќе се изјасни на референдум

По тебе, што е помало од двете зла?

Чуму протести елаборирано е неколку страни наназад. Има убава математика зошто евентуален референдум ќе значи дека Македонија ќе го испуши курот.

Јас не гледам разлика помеѓу двете опции!

Во првата СДСМ (владата) би ја стегнала омчата околу вратот а во втората опција народот сам ќе си ја стави и притегне. Но ќе биде обесен и во двата случаја.

И сите кои се за зачувување на уставното име се за тоа да се прекинат преговорите и пазарењето за името, затоа што нема што да се преговара. Ама кога ниту една од големите политички партии не е за тоа, ни останува ова.

По ова излегува дека владата не е за зачувување на името што е ептен загрижувачки ако е точно.

Јас сеуште чекам некој член на коалицијата да се појави на форумов и да објасни зашто не се прекинаа преговорите. Вака личи како да е тоа некоја тотална мистерија за која не смее ни да се разговара, ТАБУ од највисок ранг.

Знае ли воопшто некој (освен владата) зашто сеуште се преговара?

Апатијата не убива а сепак сме живи...........нешто не чува нас македонците, нешто чудно...........сполај му на Бога.
Хмммм протести? А атентат?

Со вас сум, таму сум. Нека пукнат душманите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom