Круме
Life, Get One!
- Член од
- 28 март 2010
- Мислења
- 449
- Поени од реакции
- 32
Секако, нека ги заработи на пет
годинки додека уше шантра у пелена
на 50 степени, додека се ладиш дома
под клима уз ладен сокич, кул.
Незнам каде е проблемот ако фрлиш
10денарка,
тебе чисто сумњам дека нешто ќе ти смени,
а на некој тоа може да му биде
и доручак, и ручек и вечера.
Некој нема за леб, свесни ли сте вие..
Иначе не сум праела проблем за вакви ствари никогаш,
и на врата ко ќе ми доат.
Стара патика, фармерка, шо и да е..
Незнам дали ќе ми веруваш ама со сигурност ти кажувам дека тие деца што ти ги спомна се намерно облечени така бедно за да предизвикаат симпатија кај тебе и да и фрлиш 10 денарка... после некој друг 10 денарка и се така додека не собере доволно пари за татко му да си купи мастика или ракија па тек тој да си го лади под сенка уз ладна пијачка а не јас кој си го потам гзот некаде на жешко за тие 10 денари. Мене да, нема да ми смени ништо 10 денари ама зошто да му ги дадам кои и тој самиот е работоспособен!?
Незнам дали приметуваш ама нема ниту еден циган да работи некаде?! НИ ЕДЕН! Попрво ќе проси, ќе чепка по канти барајќи картони, шишиња и железо отколку да си го поти гзот на 12 катна зграда и да носи цигли и малтер за 15.000 денари. Циганите не работат - тие се мрзливи и поради тоа не им давам ни динар.
Признавам дека постојат луѓе на коишто навистина им е потребна помош за парче леб или стара облека но како да ги разликувам од ова горенаведеново?!
тиа што го гледале ќе знаат за што зборим,инаку им давав ко ми идеа на врата,еднаш им дадов и леб,и после гледам го фрлиле надвор,и од тогаш не им давам нека фатат нешто нека работат.