Prometheus / Alien: Covenant

• Креатор на темата Креатор на темата Hurin
  • Време на започнување Време на започнување
Најновиот трејлер, има спојлери!

"Invitation from who? -From Ridley Scott" :LOL:
Филмов ќе биде лудило...

Главната улога треба да му биде доделена на типот кој е водител на Ancient aliens бидејќи најмногу се разбира во вонземјани.

Филмов фанатично го чекам одкога го најавија, така да ако не некој за накај Белград после 7 јуни, нека каже.
Просто МОРА да се гледа како што е ред - во 3D и добро кино со сите марифети . И тоа сакам да го гледам пред било што да прочитам на нет после премиерата. Ќе ми го упропасти WOW ефектот.

http://www.cineplexx.rs/sadrzaj/filmovi/detajlfilma.aspx?i=35818

картата е просек 4-5 евра за филмот, повратна автобус околи 35 евра, и такси од автобуската до киното би требало просек 10тина евра еден правец.
Ако сме неколку луѓе тоа би се фатило приступачно. (освен ако не им текне на Милениум да го донесат, што искрено се надевам ама се сомневам).

Некој е за натака ? :)

Ако има две згодни цури београџанки да ме масираат* дур си глеам филмче, се исплати. Вака 50 евра на гладно срце, плус ептен сум шворц моментално :LOL:

*МинимуН

За оние кои се во исчекување на филмот и им се гледани Осми Путник( :) ) филмовите и сакаат да се потсетат што се случувало досега, дозволете дечково со јак Брит акцент да ви се распее. Најдобар момент, кога почнува да рапува збунето за тројката. Другите коишто немаат гледано досега ниу еден филм правац видеотека(торент сајт) и одма да сте изнајмиле(симнале) бокс сетот(5 гига отприлика добра снимка сите филмови). 4твртиот дел не мора да се гледа.

Јас ги симнав сите четири Alien Anthology 720p. Сликата е стакло, звук кристален и не ми се верува дека се снимени пред толку години, филмовиве не стареат...

Ајде уште малце па идеме на премиерата на Prometheus во Милениум! :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Главната улога треба да му биде доделена на типот кој е водител на Ancient aliens бидејќи најмногу се разбира во вонземјани.

:pos:
Giorgio_Tsoukalos.jpg

За повеќе смеење тука :pos:

Знае ли некој кога ќе го даваат премиерно во Софија? Кај нас којзнае и кога ќе го даваат.

По препорака на форумџиите овде ги изгледав сите Алиен филмови и сега го чекаме со нетрпение Прометеус. Моментално сум Љубљана, проверив на 7ми почнува во кино, па ќе го изгледам на 3Д еднаш онака кејфски :D

Гледам има голема фама околу филмов па викам дај да пишам во темава да прашам што зошто има толкав hype филмов.
Од трејлериве ништо не можам да сфатам што филм е освен дека е некаков филм со вонземјани. Баш и не ми изгледа нешто ептен интересно.
Е сега нешто што би ме натерало да го гледам филмов е тоа што е целосно правен во 3Д.
Ај некој нека ми објасни зошто филмов е must watch?

Гледам има голема фама околу филмов па викам дај да пишам во темава да прашам што зошто има толкав hype филмов.
Од трејлериве ништо не можам да сфатам што филм е освен дека е некаков филм со вонземјани. Баш и не ми изгледа нешто ептен интересно.
Е сега нешто што би ме натерало да го гледам филмов е тоа што е целосно правен во 3Д.

Ги имаш гледано Alien?Aliens?Alien 3?

Си чул за Blade runner?

Ако не знаеш за нив тогаш во кратки црти-Alien и Blade runner ти се филмови кои најмногу влијаеа врз научната фантастика и воопшто филмскиот свет во последните 30 години.Тие се дела на Ридли Скот,а Прометеј е сместен во универзумот на Alien,иако двата се индиректно поврзани.

Because of the "Alien" franchise.
Ако си ги гледал, а и воопшто ако си фан на science-fiction жанрот, ондак е must watch.

Edit - Ме претрка Max Legend.

Ги имаш гледано Alien?Aliens?Alien 3?

Си чул за Blade runner?

Ако не знаеш за нив тогаш во кратки црти-Alien и Blade runner ти се филмови кои најмногу влијаеа врз научната фантастика и воопшто филмскиот свет во последните 30 години.Тие се дела на Ридли Скот,а Прометеј е сместен во универзумот на Alien,иако двата се индиректно поврзани.
Ги немам гледанo Allien. Го немам гледано ни Blade Runner ама ја имам читано Do androids dream of electric sheep.
Значи Прометеус има допирни точки со Елиен а не продолжение на филмот како што разбрав така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom