Prometheus / Alien: Covenant

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.996
Поени од реакции
7.152
Јас ко шо немам гледано ниеден од Alien филмовите, се чини време е полека да почнам, а? Да спуштам полека, полека најјаки можно снимки и до Јуни да можам да бидам спремен. Ееехх.. отсекогаш сум им завидувал на некои кои немаат гледано некои работи кои сум ги гледал јас. Изгледа сега сум јас во таа ситуација. :vozbud:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.701
Поени од реакции
34.238
Кога ќе прочитам некој кој нема гледано некои филмови како Alien, се запрашувам како пораснале без телевизор? :pos:

Онака, ми доаѓа да ве гушнам и понудам топол оброк. :X3:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.996
Поени од реакции
7.152
Кога ќе прочитам некој кој нема гледано некои филмови како Alien, се запрашувам како пораснале без телевизор? :pos:

Онака, ми доаѓа да ве гушнам и понудам топол оброк. :X3:
А се сметам себеси за голем sci-fi фан :pos: Абе каде телевизија...во моите основно и средноучилишни денови, па и сега уште повеќе...не можеш од старите дома ред да фатиш било за документарни на Дискавери, ЛШ (на МТВ тогаш :pos: ) или пак некој ваков филм на HRT1, HRT2, Nova, A1...или сакаат јужноамериканско-индиско-турски серии или ПинкТВ...Ама затоа сега со 100 гига интернет полека полека се наплаќам за минатото (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Z

zmej gorjanin

Гостин
Прометеј има врска со светот на ксеноморфите.

Во некои делови од трејлерите се покажани space jokeys,вонземјанинот кој го среќаваме во првиот Alien со распарчен стомак.Приказната можеби нема или малку ќе се фокусира на ксеноморфите ама ќе добиеме некои објаснувања за тајни кои долго време се чуваат како поврзаноста на кесноморфите со psace jockey's,дали ксеноморфите се дело на природата или се створени како еден вид на оружје........

Патем има доста шпекулации кои кружат меѓу фановите,една од нив е дека space jockeys ги создале ксеноморфите како начин да војуваат со други раси.
Да, на вториот клип, 2 : 12, е прикажан space jokey :) . Мислам дека филмов ќе даде објаснување за настанокот на ксеноморфите, иако за нивниот настанок има повеќе теории. Дека се тие биолошко оружје создадено од space jokeys преку кое тие си освојувале планети, а постои и друга теорија дека тие биле во војна со Предаторите и ги користеле Ксеноморфите против нив (во еден од деловите на Alien vs Predator серијалот во бродот на Предаторите има глава на space jokey како воен трофеј)

, а последната теорија е дека тие се исто така жртви на Ксеноморфите. Така да останува да видиме.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
^Колку само нејќам да се меша светот на Предатор со тој на ксеноморфите ама ај,кога штетата е веќе сторена....

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068

Неможев едит да најдам :(

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ова треба да биде филмиште. Баш како што пишавте погоре во стилот на Alien нешто епик од sci-fi со нетрпение се очекува. Не секогаш во поново време излегува нешто добро од овој жанр очекувам конечно по ова што стои нешто стварно одлично склопено.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Нема спојлери, вирал видео за промоција е.
Едно е јасно у филмов - глумата ќе биде на ниво :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.701
Поени од реакции
34.238
Нема спојлери, вирал видео за промоција е.
Едно е јасно у филмов - глумата ќе биде на ниво :)
Мichael Fassbender.. ќе биде голем. Ова го велам уште од x men.
Исто одличен и во A Dangerous Method.. и последно Shame. Голем I tell ya!

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Мали спојлери, во рамки на она што ни е досега познато.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Значи филмов е во 21 век сместен. Вејланд компанијата сеуште не е споена со Јутани корпорацијата.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ок, признавам дека филмов би требало да биде EPIC! huge fan, and all, али....omg Charlize Theron, па која лепота е ова?????

Kajgana Shop

На врв Bottom