Пробав да се самоубијам

• Креатор на темата Креатор на темата 100janov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Штипјанец, шо да ти кажам. Сам си кажа низ шо се си поминал и шо се си пребродил. Тоа кажува дека си доволно силен да го поминеш и овоа.
Никој не вика дека иднината е розова, ама додека не стигнеш таму нема да знаеш. Немој да ја пропушташ шансата за живот шо ти е дадена затоа шо ретко кој добива втора шанса за живот, а камоли трета и четврта.

Како што кажаа погоре успешно си го прележал ракот.Браво човече,браво :cuc:
Сега е дојдено до мала пречка на патот,мал товар на грбот кој не е ништо за тебе да му потклекнеш.Симни го товарот од грбот,тресни го од земјата и фрли го во река и викни на цел глас ЈАС СУМ ЈАК,НЕ Е ТОА НИШТО ЗА МЕНЕ!
Внимателно изгледај го видеото :)

,,,,prviot chekor za prevzimanje na kontrola vrz rabotite si go napravil so toa shto i tuka so forumskite prijateli si ja spodelil makata i namerata,,,kako za pocgetok tao e golem uspeh,,,,shto od druga strana kazhuva deka ,,sepak kaj tebe ima sila i zhelba za zhivot i borba so nego i se shto toj kakov i dae nosi so sebe,,,znachi so ova dokazhuvash,, deka i pokraj bolesta shto te nadvjasala i drugite raboti shto ti mislish deka ti go remetat zhivotot,,,sepak ne e taka kako shto izgleda bidejki tolu javuvanja za chlen koj e del od ovaa zaednica poodamna nemalo,,,shto bi ti ukazhalo deka ,sepak si vreden pa makar i na nas tukashnive virtuelni tvoi prijateli,,,bidejki pozadi sekoj monitor ,,i na sekoja tastaura sedi nekoj ,,,koj e zagrizhen za tebe ,,,i ne mu e seedno shto se sluchuva so tebe,,,zatoa ushte ednash dobro preprochitaj gi site shto ti napishale,,,i ke vidish deka ne si sam i deka nemora lekarska ,,,eve neka bide ovaa forumska poddrshka za tebe da se ottrgnesh od namerata shto si ja naumil,,,
,,,,no pak ke ti kazham,,,znachi mozhesh da postignesh neshto duri i mnogu poveke bidejki javno pred site nas go iznese tvojot problem ,,shto e golema rabota i tvoja prva pobeda vo nadminuvanje na nesakanata sostojba vo kja se naogjash,,,,
,,,a okolu ona shto sakash da go storish,,,,svesen li si deka edinstven gubitnik ke bidesh ti,,,bidejki nieden problem nema da se reshi so taa postapka,,,,
,,,mislish deka svetot ke zapre zaradi toj chin ,,,ne bre dete,,,,samo shto tebe ke te nema ,,,pozadi ekranot i tastaturata,,,da shtrakash,,,,na bilo koj od nas tuka ili bilo kade i na bilo kogo,,,,,pomisli samo na to dali vredi,,,ekranot i tastaturata da ostanat bez tebe ,,i tvoeto shtrakanje,,,,a veruvaj deka zhivotot i ponataka ke prodolzhi so site negovi sranja i ostanali problemi bidejki kakov e takov e samo ostanuva da mu dokazhesh i pokazhesh ,,na toj zaebano posran zhivot ,,,deka si pojak od nego,,,i deka mozhesh da go pobedish,,,
,,,,vredi da se obidesh da gi nadminesh problemite ,i da se vturnesh na drugata poubava strana od zhivotot,,,koja ti si ja zafrlil se gleda deka imash i zhelba i sila da go najdesh ubavoto prvo vo tebe i vo zhivotot,,,,
,,,ne e ovoa nekoe solenje pamet ,,tuku obichen razgovor,,,a i tolku lugje shto ne te poznavaat se krenaa ,da ti obrna vnimanie i da ti pomognat ,,,sekoj kolku mozhe so najdobri nameri,,,razmisli i za toa ,,nachi sepak zadnicata na koja tuka i pripagjash ,,,te pochituva ,,te prifaka ,,i ne se otkazhuva taka lesno od tebe,,,
,,,,,mislam deka bev malku poopshiren,,,,no ako go prochitash ovoa ,,,razmisli za se,,,i za se pogore shto ti napishale,,,,,
,,,vo krajna linija imash odgovornost kon samiot tebe,,,
,,,pozdrav ,,,so nadezh deka ke prochitash od se napishanovo,,,i deka ke bide se vo red,,,pochni kockite od patekata na zhivotot da gi redish ,,,a ne rasturash,,,obidi se,,,

100janov ако на олку деца кои ти пружија најдобри желби и внимание да останеш со нив, да ги запознаеш и да се дружите, а притоа си го победил ракот... незнам искрено што повеќе би сакал. Искрено... за школото ли се нервираш бе, зарем има причина за таква глупост - сериозно? Што да кажат оние кои никогаш не добиле шанса како млади да запишат факултет а сакале... се убивале ли, а не па да прележат тешка болест како тебе.

Гледај го ова... и нека ти биде мотиватор...​

Сум била во истата ситуација кога не сум можела да се справам со еден куп проблеми во животот иако сум имала само четиринаесет години тогаш. И секогаш се потпирав на дијазепамите и антидепресивите, со надеж дека после долгиот сон, ќе имам проблем помалку. И постојат луѓе за кои стварно никој не се грижи, ниту пак им обрнува внимание. Истите тие луѓе сметаат дека повеќе не се важни никому и се решаваат на ваков чекор. Да имал ноншалантен однос дечково према проблемов сигурно немало ни да бара стручни лица. Потребна му е мотивирачка цел, волја за било што, затоа што психијатарот не може да го извлече од дома и да му го направи животот поубав. Може да му препише терапија и да му даде совет, а не магични зборови кои ќе направат веднаш да се чувствува подобро и да му ги реши суицидните мисли, затоа што се зависи од него и дали тој навистина ќе даде се' од себе за да се излече од таа состојба. Се' што му треба моментално е личност на која ќе може да се потпре за се, поттик, едноставно да се чувствува сакано и вредно во нечии очи. Се е подобро отколку да чекориш како жив мртовец надевајќи се дека наредната кутија седативи ќе ти "ги реши" проблемите засекогаш, затоа што еднаш се живее и вреди да се искористи и секоја најмала шанса и ситница која може да те направи среќен.

Кога една врата ќе се затвори друга се отвара, но често се случува да сме слепо загледани во вратата која се затворила позади нас што воопшто не забележуваме дека друга врата се има отворено. Пред да си судиш стави се во чевлите на оние кој ти значат зашто ако тебе те боли верувај нив ќе ги боли уште повеќе вклучуваајќи не и сите нас тука .
Некој кажа дека господ ги дава најтешките битки на своите најдобри војници , тука некаде си и ти покажи и докажи дека знаеш да се бориш , но не заборавај држи го гардот горе зашто опонентот понекогаш се користи со ефтини трикови за да не совлада , продолжи и бори се а наградата сама по себе ќе дојде ... ВЕРУВАЈ !!!

не си сам братче и јас сум преживеал тешки операции, добар дел од детството ми помина во болница, никогаш не осетив што е безгрижна детска игра ми беше забрането да истрчам повеќе од 100 метри, само гледав од страна додека моите другари играја футбал и кошарка. но тоа не ме запре никогаш, се посветив на други работи и станав многу добар во нив (тоа беше моја преднос да ги поминам моите другари во многу други работи), јас се водев со помслата дека се што се случува се случува со причина, никогаш не е можно животот да се прилагоди кон твоите потреби, туку ти си тој кој треба да се прилагодиш на твојот живот, мораш да имаш цел и нешто што ќе те води таму, мораш да си го фокусираш умот позитивно. ништо не може да се смени преку ноќ, ќе мораш да поработиш на тоа постепено, многу е важно да сватиш дека се се случува постепено, еве на пример од местото каде што седиш сега, ако сакаш да идеш до веце ти мора да направиш повеќе чекори и движења за да стигнеш до таму(па ако те фати некој зорт може да се случат и други работи додека стигнеш до таму т.е да се упрскаш во гаќи :D и ете ти дупла работа ) , гледаш кога една проста работа не може да се случи туку така наеднаш, како да очекуваш животот да се смени преку ноќ, исто е и со животот и во него постојат некои такви чекори кои мораш да ги направиш.
мислите за самоповредување не се никакво решение туку само еден друг голем проблем кој мораш да го сјебеш подалеку од себе, најди си цел човеку зарем се сметаш дека толку малку вредиш, верувај ми знаем еден тон луѓе кои незнаат ни носот да си го избришат, а се прават важни и се горди на самите себе, вредат ли тие повеќе од тебе, заслужуваат ли тие безгрижно да се будат секое утро и да се смеат и забавуваат во овој момент некаде, а ти да си ја тепаш главата од ѕид, ти си млад човек, студент животот е пред тебе искористи го во твоја полза, искуствата од минатото се само еден плус за тебе, и со тоа ќе знаеш да ги цениш работите кои ги имаш моментално, цениго тоа што сега го имаш и помисли на илјаднци кои се би дале да го имаат тоа што го имаш ти, некои не можат да го видат денешниот ден, не можат да ги слушнат птиците, не можат да ја видат тастатурата што стои пред тебе или немаат раце за да ни напишат на форумов и да споделат со нас. последниов пример го посветив на ник вуиќиќ на прв поглед мал човек но кога ќе размислам тој е поголем од сите нас заедно. вистински херој
погледниго клипов на ник и те молам размисли малку за него http://www.youtube.com/watch?v=OizvfJwN-fg

Zivotot najveke go cenis otkako ke ja poglednes smrta vo oci i koga samo 10 minuti te delat od ovoj i onoj svet.

Sum bil vo taa situacija veruj mi,i toa dvapati.

Морам да те предупредам дека од апчиња не можеш да умреш можеш сериозно да го оштетиш организмот и да станеш инвалид и повеќе да си ја влшошиш ситуацијата.

Дали размисли што ќе се случува после смртта дали е тоа крај и со тој чин автоматски си резервираш вечен пекол.Знам дека се наоѓаш во беизлезна ситуација но да знаеш се е минливо тек те чекаат предизвици и вистинската убавина на животот жена,семејство,работа,пари.

Твоите родители се однесуваат така со тебе и не ја покажуваат болката пред тебе за да не те повредат со тоа зошто никој не те сакаа повеќе на светот од твојата мајка дури и заплачела пред тебе.не ли знаеш колава болка ќе ти нанесе ако твоето дете се самоубие.

Те испратиле во Софија за да живееш тинејџерски живот и да не се чуствуваш деградиран камо јас да можев да бидам некаде на такво место и моите да ме финансираат.

Излегувај дружи се да те вида луѓето,покажи им ги твоите квалитети и знаења,
Прво што ќе сретнеш е завист и љубомора кај луѓето што тоа мене ми дава уште повеќе сила да се петлам пред нив,

Изборот е твој твој живот твои правила.Јас целосно те разбирам и те подржувам и мој совет да почекаш да помине уште време можеби ќе се променат работите уште како по стар ако не се променат работите тогаш направи го тоа што мораш да го направиш.

100janov
Здраво другар.
Јас само еднаш во животот посакав да се самоубијам и што бидна не успеав.
И сум многу горд и среќен поради тоа што така заврши пред скоро 40 години.
Се скаравме тој ден без везе со девојката, која рече НЕ доста.
Јас стојам во Велес на железничка и се јавувам за последен пат,а само што се разделивме,и и велам : ќе се убијам.
Но тоа не го сторив поради некои причини што се појавија некој роднини веднаш.
И не погрешив.
Еве и зошто.
Сега со таа иста девојка имаме неколку внуци - да се живи и здрави.
ВРЕДИ ДА СЕ ЖИВЕЕ, еве ти пример и не заборавај дека е така.
--------------------------------
уште и ова сакам да ти го кажам,додека еве поголемииов внук,ми се качува на раменици знам што сака да станам за да си ги игра неговите игри,и ќе му го удоволам тоа барање зошто пак јас сакам да си малку поиграм со помалата внука -криенка,која пак едвај ме чека да почнеме,и пак ќе и се криам кај што не може да се најде.Значи сакав да ти кажам дека ова што ти го кажав ќе ми биде големо задоволство да го чуеш и од велешкото девојче, сега моја баба,ама и на овие прекрасни дечиња.

Си одел по тежок пат...Борбата против ракот...Многу луге на светот кои ја имаат оваа болест би дале се да бидат здрави и живи...Кога веке ти е дадена уште една шанса за живеење мораш да ја искористиш најдобро што можеш.Ти братко треба да си срекен што си ја победил оваа болест.И од сето тоа можеш да извадиш лекција...Да започнеш да го живееш секој ден...Да го искористиш максимално...
Послушај ги сите дадени совети овде,прифати ги сите покани за излегување...Журкај се,осети ја и ти убавината на животот...Заслужуваш.
Отстрани ги тие црни мисли еднаш за секогаш...Знаеш како велаат:Од глаата си патиме нели?
Многу лоши работи се случуваат во светот...Но секој сака да го има најважното...Здравје...Без тоа си како жив мртовец...
Цени го и тоа малку што го имаш...Зошто некои немаат ништо...
Ако немаш здравје а сакаш да живееш се ке ти биде залудно.
За почеток,тргни се малку од факултетот,ништо нема да се случи ако еден период го ставиш на мира...Зошто запамети,само ти си важен и никој друг.И од компјутерот за краток период зошто чинам дека и тоа те води до депресија.
Поврати си ја самодовербата во себе,поврати ја желбата за живот...Знам дека можеш.Дај си на себе шанса да бидеш срекен...Запознавај женски,машки...дружи се што е можно повеке,не останувај сам...И тргни ја таа помисла за самоубиство...И тие лекови настрана од тебе.
Не биди кукавица,туку соочи се со се што е пред тебе...
Таков е животот драги ...Не е розов но и не е се така црно како што ти изгледа тебе...
Зошто да дозволиш да си го уништуваш животот?Што е тоа толку што е вредно за да си го одзедеш?

И кога веке ти понудија помош прифати ја...Слободно можеш да контактираш секој од нас секое време...
Ова е само еден период од твојот живот кој ке помине,доколку самиот дозволиш...

Многу души ти изнакажаа многу работи, ај и јас да ти кажам нешто.

In my search for death, i found life. Добра изјава на Jeb Corliss еден од моите идоли, кој исто како тебе имал голема желба да се самоубие, ама сега не му се умира некако :) И добро е што се обраќаш, пошто сакаш да ти кажеме што вреди а што не вреди во животов. Мислам дека тоа нема да го добиеш од нас, тоа треба да го најдеш во тебе.

Еве погледни го клипчево, можда ќе те мотивира, можда не

Како и да е, сите ќе умриме на крајот, прашање е кој пат ќе го избериме и како ќе пропатуваме низ него. Ништо не е важно (пари, семејство, околина, здравје и болести, слава итн), битен е моментот, без страв да го проживееш на начин што ти сакаш (е сега ова звучи малце безвезе во смисла што и хитлер проживеал како што сака, ама поентата е да не повредиш или згаснеш туѓ живот на сметка на твојот ако сакаш да одиш во екстремности).

Имаш многу начини да те натераат да го осетиш мирисот на животот, а да си на границата, можда другите нема да се согласат со мене, ама според мене тебе ти фали малце адреналин, пошто верувај ми (се бавам со екстремни спортови), нема ништо подобро да осетиш дека си жив.

Нема што не кажаа погоре, се надевам дека не пишувам предоцна, дека ќе го прочиташ ова. Штипјанец си, јас сум од Кочани и ќе тепам на нашки. Чим си се обратил на форумот значи ипак сакаш да си дадеш уште една шанса. Веќе три пати одговори !!! Зошто ? Сакаше ли само да разтажеш некои луѓе ако се дознае дека си го направил тоа ? Зашо уопште ни кажа ? Размисли. Сигурно има нешто шо те тера да останеш. Мора да има ! Немоој да си умрел залудно. Јас можда немам некое страшно животно искуство, млад сум, празноглавец ама знам дека многу ќе патат по тебе. Твоите можеби не се родители на векот ама и самио си кажа дека ти е жал тие да ти плаќаат а ти да си драпаш јајца. Значи стало ти е за нив. Сигурно имаш и некој друг. Ако нема, направи да има! Заинтересирај се.,. Нема ни да веруваш што може да искочи кога ќе покажеш заинтересираност кон нешто. Јас се изненадив лично за нешто што мислев дека само ќе можам да си замислувам. Прифати дружба и разговор со секој што мислиш дека би бил искрен и другарски настроен спрема тебе. Неколку дури ти понудија да се видите. Прифати ! Можеби стеалтх ќе ти биде кум еден ден. Дај бе немој да се самоубиеш, доста ми е од смрт периодов. Ова почнувам да го осеќам лично одкако потпрочитав низ темава. ПРОЧИТАЈ ГО ОВА И ОСТАНИ ЖИВ !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom