Pro Evolution Soccer 2016

Дали сметате дека PES 2016 е подобра од претходните 2-3 изданија

• Да подобра е од претходните години

Гласови: 36 50,7%
  • Иста е како PES 15

Гласови: 18 25,4%
  • Полоша е од претходните години

Гласови: 10 14,1%
  • Ова е најдобрата PES досега

Гласови: 7 9,9%

• Вкупно гласачи
    71
Ај пошто ова е пресно а не 13ката, дај кажете како да ја средам, чим стегнам start match ме исфрла и пишува pes13 has been stopped working бла бла бла online solution. Имам 7-ка, ја имам играно без проблем на истиов компјутер порано. Да не треба со некој пач да ја средувам? Ич не ми текнува :D

Ај помош, пратете ми пач за трансфериве мртви и како да го инсталирам или што и да се прави со истиот, зошто ќе ми биде прв пат.

Ај пошто ова е пресно а не 13ката, дај кажете како да ја средам, чим стегнам start match ме исфрла и пишува pes13 has been stopped working бла бла бла online solution. Имам 7-ка, ја имам играно без проблем на истиов компјутер порано. Да не треба со некој пач да ја средувам? Ич не ми текнува :D
prvoto

Има ли некој од форумот што ја игра на пс 4 ? Знае ли некој убаво да ми објасни како да играм онлајн.. дали мора да инсталирам најнов апдејт, се плака ли пари за онлине играње, како се игра онлајн,.. дали може само пријателски или имаш лига па напредуваш после (како на фифа).. Ако има некој што веке е навлезен во оваа фаза би сакал убаво да ми објасне чекор по чекор..

Се е катастрофа, но сепак е подобра од 2015ката.

...

Се изнатресе глупости, извини вака!
Прво, не ја спомна 14-ката, од нејзе полоша... еве не знам!!!!!!!
Второ, кажи ми во што е подобра од 15-ката те молам плис! :semolam: (освен некоја ситна визуелна подобреност)

Не друже, не знам колку пратиш али 15-ката ако не се лажам држи највисок рејтинг од сите серијали досеа.

16-кава е најголемо срање што се однесува до енџинот, можеби и полоша од 14-ката.
Па добро бе, кај се видело двајца дефанзивци ефективно да те клизаат при секој контакт со топка и да немаш време ни да додадеш, ненормален co-op деф-офанзивен притисок, фрст тајм шут-гол, ужасен дриблинг (без никаква автентичност кај поедини федбалери) осом голкипррс... што уште?! :pijanco:

Немој молим те, одјеби! ;)

Последно уредено:
...

Се изнатресе глупости, извини вака!
Прво, не ја спомна 14-ката, од нејзе полоша... еве не знам!!!!!!!
Второ, кажи ми во што е подобра од 15-ката те молам плис! :semolam: (освен некоја ситна визуелна подобреност)

Не друже, не знам колку пратиш али 15-ката ако не се лажам држи највисок рејтинг од сите серијали досеа.

16-кава е најголемо срање што се однесува до енџинот, можеби и полоша од 14-ката.
Па добро бе, кај се видело двајца дефанзивци ефективно да те клизаат при секој контакт со топка и да немаш време ни да додадеш, ненормален co-op деф-офанзивен притисок, фрст тајм шут-гол, ужасен дриблинг (без никаква автентичност кај поедини федбалери) осом голкипррс... што уште?! :pijanco:

Тоа е твое мислење, јас го споделив моето. Од 2006 па до 2016 сите серијали сум ги играл и можам да кажам дека до 2013 беше убедливо најдобра. После новиот енџин од 2014, играта стана катастрофална и неподнослива за играње. Со 2015ката малку од малку се подобри, но не доволно да ме натере да почнам одново да ја играм. Сепак последната верзија многу подобар впечаток ми остави и многу пореална ми делува од претходната. Сум изиграл +50 натпревари до сега, а 2015 немав ни 20. :)

п.с. Од 2014 се префрлив на ФИФА и додека ПЕС пробува да ја емитира, се повеќе фанови ќе губи.

...

А како може да е полоша гледајќи го енџинот ако е истиот енџин? Wat

2014 е НАЈЛОШАТА од овој енџин, додека 2015 и 2016 се боље.
Проблемите со подавањето и општо, каде што се се случува со мало закаснување се поради инпут лагот што го има играва за ПЦ. Постои можност да се среди, а тоа е преку Nvidia Control Panel и Radeno Pro(каталист менаџерот не може да го реши).

Играва си има гомнарии у себе, ама дека е полоша од 2014, или најлоша од последниве 3, тоа во никој случај не е!

Ај некој нека ми прати линк од пачот ако може....

Јас лично (еве и после подолг период на играње), можам да кажам дека играта е океј за тепање досада, но е предалеку од квалитетот кој го има Фифа.
За мене ПЕС престана да биде добра игра почнувајќи од ПЕС 12. Сите ги имам играно, но од 12ката, ПЕС почна со разочарувачки серијали, додека ФИФА направи пресврт и се искачи на врвот.
Секоја година се надевам дека ќе се врати она „старото“ од ПЕС, но попрво јас остарев од него што дочекав... :pos:

Особено највеќе ме иритира што судииве незнаат фаул да судат. Јас клизач му правам со 2 нозе на противникот, овој рикна така јако од болка (фаул за црвен беше), а судијава си тера и почитува предност :tapp:
Тоа го прават судиите во 90% од случаите каде има опасен старт.
Клизачи се прават ко на шала. Ги дробиш противниците со страотни клизачи, а не свири фаул.
Истото се случува и кога тие мене ми прават клизачи, само што за да биде по-педерски, кога AI-то ми прави клизач, судијата ни предност не почитува, така што ем ме дробат, ем топката е кај AI-то, ем нема фаул.
Е сега интересното е што малце да ги чепнеш противниците (некоја проста ситница или мало туркање) и судијата веднаш свири фаул.
Која логика еј?

Ибрахимович од било кој агол да шутне, топката завршува или во гол, или голманот мутаво ќе ја фати, ќе се одбие, и друг играч ќе даде гол.
Пасовите на Кавани се сензационални. 100% прецизност.
А голманите на моменти се такви мутавци, што најпрости шутеви пропуштаат.
Никаков баланс нема во гејмплејот.
Имам чувство како скршен денар да немаат КОНАМИ за да направат добра игра.

И она што страшно ме иритира кога ќе излезе прв гејмплеј за фудбалска игра е кога се покажуваат дриблинзите.
Фудбалската игра не е базирана само на дриблинг. Ме нервира тоа што све сведуваат на дриблинг. Прават како небаре за да постигнеш гол, мораш да дриблаш.
Идам со Меси обично, со трчање, без дриблинзи, и од 100 дуели, 100 пати ми ја земаа топката. Како некоја баба одеше Меси и сите ме стигаа.
Следниот меч си реков ќе дриблам. Со Меси отидов и неможеа една топка да ми земат противниците. Што се вика, со топка си влагам во гол.
Се ова што го кажав е од модот Суперстар.
Очај.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom