Pro Evolution Soccer 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.47
  • Време на започнување Време на започнување

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.049
Поени од реакции
6.077
PES 2015 е најновото продолжение од серијалот на фудбалската „симулација“ од КОНАМИ.

Многу информации околу играва нема. Имаше информации пред некој месец, дека европско студио ќе ја прави ПЕС, за да се добие продукт кој ќе биде најдобар за овие простори. Дали они ќе бидат задолжени за цел свет, или пак само за европа, ќе видиме кога ќе се објави информација околу ова(доколу првиот дел е вистинит). Тизерот кој излезе пред 10-тина дена, најави Гејмплеј или трејлер кој излезе денес.

Еве неколку слики и трејлерот за ПЕС 2015.

PES+2015+Pictures+%281%29.jpg
PES+2015+Pictures+%283%29.jpg
PES+2015+Pictures+%282%29.jpg
PES+2015+Pictures+%284%29.jpg
PES+2015+Pictures+%285%29.jpg

Сликиве, а и трејлерот изгледаат одлично. Останува да се види каков ќе биде финалниот производ.
И лани сликите и одредени видеа изгледаа одлично, ама финалниот продукт им беше ТИЊА!
Се надевам ќе продолжни оваа година, онаа традиција според која секоја „парна“ ПЕС им беше тиња, а „непарната“ беше мастерпис за парната.

Чим Јувентус е у Трејлер, играјте со нив на ПЕС 2015. Најјаки ќе бидат. На моменталнава Баерн се најјаки, а тука конкуренција ќе бидат. Јувентус гол им даде. :icon_lol:

Последно уредено:
Немам преголеми очекувања и од новава. Тотално ја заебаа играва, така да песимистички сум настроен кон новава што ќе излезе. Оваа моменталнава премногу ја избрзаа, и ја пуштија во продажба негде крај на Септември (демек ете пред ФИФА ќе излезе), ама доживеа тотално фијаско и негативни критики од пошироката публика. Потоа излегоа 1000 пачови, кит сервери и триста други клакутарници, ама не ги спаси од гомната во кои навлегоа.

Сепак ќе и дадам шанса на новава, ќе потрошам негде 10 гига и ќе ја пробам на мојов скапан компјутер

Абе и лани ако не се лажам трејлерот беше добар, ама играта беше срање :D

Бев голем фан на ПЕС, до ПЕС 2008

Од 2008ма наваму се повеќе ми наликува на ФИФА. Го нема веќе тој препознатлив гејмплеј што го имаа до ПЕС 6.

Нормално ќе ја пробам и 2015, но не очекувам дека ќе бидам позитивно изненаден

Графиката нормално од година на година се подобрува, но мене графиката ми е секундарна работа :)

Многу ја тупат играва , последно што играв 2014 не знаев топката како да ја шутнам за да дадам гол . А оваа ваљда нема да знам како да го управувам играчов . Ама си ставил слики само од Јуве :icon_lol:

Многу ја тупат играва , последно што играв 2014 не знаев топката како да ја шутнам за да дадам гол . А оваа ваљда нема да знам како да го управувам играчов . Ама си ставил слики само од Јуве :icon_lol:

Е јбг, само тие ги имаше тогаш. Во меѓувреме може и други излегле. :D

- PES 2015 is a very high spec game
- the game should have a more direct control feeling, based on players feedback
- shooting base is reworked
- direction and power ball have been revised from scratch
- the visuals will be very highly improved
- there will be a very exciting new mode available online and offline
- the lightning environment is improved
- a variety of weather, rain enviroment and rain lightning available !
- gameplay affected by the rain but having the feeling of natural flow.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Некои информации поврзани со МОМЕНТАЛНАТА состојба на играта.

Prednosti
*Dinamicnija igra
*Bolji osecaj kontrole nad timom
*Bolja atmosfera
*Bolja grafika
*i pored problema ispod postoji osecaj igranja ISS Pro 2 mada arkadnog

Mane
*Golman
*Sudija
*Fizika lopte u nekim situacijama
*Kecap - ова ваљда е Catch Up. Да се стигне играчот кој е пред оној кој брка. :cautious:
*AI je vise konzervativan nego napadan

Последно уредено:
Све најбољи.. и на крај пак исто :гомце:
еееее.. кога ќе се повтори 2009тата...

2014 им беше тежок феил и доведе до тоа многу фанови на ПЕС да се префрлат на ФИФА меѓукои и јас. Очекувам и 2015 да им биде срање

Јас за разлика од други очекувам подобрување во иднина. Јесте да 2014 не ја биваше, али беше експеримент кој навестува промена, пошто претходно само врз една иста основа подобруваа графика и тоа беше тоа. 2014 ја гледам како отскочна даска за промена од гејмплеј па се понатаму, кој се надевам дека ќе заврши со успех. Така беше со 6-ката, каде со целосна промена посегнаа по револуција во фудбалските игри. Јесте да 2014 за разлик од 6-ката беше мизерија, но им оставам простор и верувам во целосно подобрување со една нова промена која сите ќе ја прифатиме кога тогаш :D

Трејлеров личи ок, останува да видиме.

Во 12ката ептен ме нервираше AI одбраната,благе везе немаше,позиционирање,ама нишо,како нож низ маргари си поминуваш,никаков отпор,во 13ката која уше ја цепам за жал,одбраната кога играш, како да ти поставиле бетонски ѕид која ама совршено секогаш одлично игра одбрана,14ката као по кажавте,целосно срање е, ја пробав,ја баталив,не можев мака да мачам постојано со пачови,бачови за само 30 проценти да ти ја поправат и пак ефект никаков на крај крајева ....

PES6 нема ниедна да ја замени, некој да може да ја преработи само графиката, ќе биде тип топ
Иначе од последниве срања PES 2013 е најасолна според мене, 14 ката несакам ни карактери од постов да трошам на неа

bolje da zemat da napraat dolgometrazen crtan film so vremevo mesto glupostive

Pes 14 ти е ко Pes 13, а физиката на движењето на играчите како од fifa 13.
На Pes 13 можеше да направиш некои глупи продори кои ги оставаа дефанзивците скаменети.
Мене ме бендиса 14. како и да е, различна е од 13. Различно е добро. Едно та исто че ти скурчи.
Ај да ја видиме 15кава шо че кажи. Ама како шо се закочени кинезиве сто посто ќе бидат со застарени состави тимоите. Таман Кака уште че биди пишан во Милан или Реал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom