Pro Evolution Soccer 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.47
  • Време на започнување Време на започнување
RT е за поголема контрола на топката, пробај да држиш RT и пасс, пасовите се со поголема прецизност, додека во трчањето играчот ја застанува топката за да ја префрли на друга нога, да ја успориш играта итд. прочитај командите, има многу интересни работи, особено користењето на R3 при прием на топката и дриблинзите комбинирани со левиот стик(ако не играш на стрелките) ;)

RT е за поголема контрола на топката, , обај да држиш RT и пасс, пасовите се со поголема прецизност, додека во трчањето играчот ја застанува топката за да ја префрли на друга нога, да ја успориш играта итд. прочитај командите, има многу интересни работи, особено користењето на R3 при прием на топката и дриблинзите комбинирани со левиот стик(ако не играш на стрелките) ;)
Оваа контрола ептен ме иритира,некако автоматски да ја вкомпонираа барем во движењето на играчот,но ете ,трпи трпи :(

Лошо е што Конами одлучи да се сврти повеќе кон конзолите и тоа PS4 и XBOne. Оној кој е малку повеќе упатен знае дека играва на PS4 е лудница и дека неможе да се спореди со таа на Pc, и во гејмплејот и графички. Ова е најдобар ПЕС до сега, зборувам за PS4 верзијата, нема лаг во командите, во однос на Pc верзијата и PS3 и X360 има DOF(dept of field), осветлувањето е значително подобро, воедно деталите на 1080p помеѓу PS4 и Pc не се споредуваат, не дека Pc не е способен да извади подобра графика, тоа е политика на комапанијата, веројатно поради пиратерија. Инаку потврдено е дека XBOne верзијата е 720p и има полоша графика во однос на PS4. Доколку успее Конами да го среди лагот, со други пачови како SweetFX и сл. мислам дека ќе биде блиску до конзолите. Единствена маана е недостатокот од стадиони, премалку се за игра произведена во 2014 година...

Не е само пиратерија, туку и да се продадат повеќе за тие конзоли.
ЕА така прават со ФИФА. Конзолите добиваат подобра верзија во одредена година, а ПЦ ја добива истата во наредната верзија.
Рокстар исто со ГТА, стари конзоли. До сега ГТА 5 ја игра 33,834,423 различни играчи, што значи толку минимум оригинални копии продале. Сеа ја вадат за новите конзоли, и тука да продаат што повеќе, па тек после ќе дојде за ПЦ(иако графички ќе биде најдобра, пак најкасно излегува).
Убисофт прави слично со игрите, само ги вади со помала разлика у време, 1-2 недели до 1 месец.

Од „појакиве“ игри, само CoD и BF излегуваат за сите верзии во исто време.

ПЕС за ПЦ секогаш ќе биде порт, Xbox поточно. Се сомневам дека некогаш ќе направат игра за PC која ќе биде built from scrap. Во сетингс е можеби џојстикот ставен за подобро да се разберат контролите при местење на тастатура, но при прекини на играта, командите се ставени со симболи од Xbox Џојстик, наместо букви од тастатура.

Според мене многу добро е изведена оваа команда годинава зошто ти дава контрола како никогаш до сега, во Пес 2013 имаше буквално од спринт да застане во место и пак да спринтува што не е реално... Пробај да ја користиш RT+sprint покрај аут линија со играчи од типот на Робен, Рибери, Ројс итд. ептен дава сатисфакција :) патем пробај пред прием на топка да стиснеш R3 и држи во правец кај што сакаш да се движиш, опасно кршење на кичма може да падне :D

Премногу ги играв 13-ка и 14-ка на PS3.
13-ка беше многу боља, чисто заради "респонсивнесот", кој беше катастрофален на 14-ка.

Тоа ако не го опраиле на 15-ка, ништо не праиме.

Стварно ли треба RT да стискаш кога мењаш правец во движење, иначе нема да биде ни приближно акуративно тоа што си сакал да го постигнеш?
Ако сакаш да поминеш некој, нема шанса без да користиш RT

Така е, тоа е политиката на компанииве, сепак профитот е пред се ;) Инаку ако ја игра некој играва на PS4 може да се организира Shareplay, иако незнам дали кај нас во МК ќе успее поради добро познати причини :)

Ако морам да споредувам би рекол вака...
Многу подоба од 14-ката, то дефинитивно.

Баеги полоша во дефанзивна линија во однос на 13-ката (го нема то "stong wall" од дефанзивецот да се постави и да ја одземи), многу лесно ме проигруваат и не можам да се бранам, така да можи и како примедба да оди.

Позитивнаи старни
- Пасовите и нафрлувањата, фудбалерите одлично се отвораат и примаат, но од друга страна лошо е кога ми се дешава тоа мене, многу лесно ми се пробиваат. :facepalm:
- Менито. Јас барем гледам и на овие работи, за разлика од предходната овдека е топ, ма да ми пречи што е слично како на FIFA.

Во глобала добра, но, сепак 13-ката подобра. Не знам дали е носталгија и приврзаност али сега засега вака е.

Ако морам да споредувам би рекол вака...
Многу подоба од 14-ката, то дефинитивно.

Баеги полоша во дефанзивна линија во однос на 13-ката (го нема то "stong wall" од дефанзивецот да се постави и да ја одземи), многу лесно ме проигруваат и не можам да се бранам, така да можи и како примедба да оди.

Позитивнаи старни
- Пасовите и нафрлувањата, фудбалерите одлично се отвораат и примаат, но од друга страна лошо е кога ми се дешава тоа мене, многу лесно ми се пробиваат. :facepalm:
- Менито. Јас барем гледам и на овие работи, за разлика од предходната овдека е топ, ма да ми пречи што е слично како на FIFA.

Во глобала добра, но, сепак 13-ката подобра. Не знам дали е носталгија и приврзаност али сега засега вака е.
И јас имав проблем со одбраната на почеток :) пробај да држиш R2 (не ми текнува на PC како се вика копчево) во ситуации еден на еден. Исто така во тактиката можеш да ставиш маркер на играчот, пробај ќе се изненадиш колкав ефект има во тактиката ;)

И јас имав проблем со одбраната на почеток :) пробај да држиш R2 (не ми текнува на PC како се вика копчево) во ситуации еден на еден. Исто така во тактиката можеш да ставиш маркер на играчот, пробај ќе се изненадиш колкав ефект има во тактиката ;)

Пробав :( стегам и RT и pressure и пак ништо, не одат на топка. А на 13-ката можеше истовремено автоматско движење кон противникот (одземање и по потреба да го движиш лево-десно фудбалерот, овде само право... то ми смета.

Пробав :( стегам и RT и pressure и пак ништо, не одат на топка. А на 13-ката можеше истовремено автоматско движење кон противникот (одземање и по потреба да го движиш лево-десно фудбалерот, овде само право... то ми смета.
Нападни го без да држиш Х. И внимавај на моментот, тоа е најбитно :)

Нападни го без да држиш Х. И внимавај на моментот, тоа е најбитно :)

Сепак не е како на 13-ката ;) можи и тоа беше апла ама барем немав проблеми кога се бранев, абе царска беше.:cool:

Го играм веќе откако излезе на торент. Единствената работа што ме нервира е судијата. За лесно фаулирање дава жолт картон.

dali ke mozam da ja igram so ovoj pc ? :)

Processor: Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz
Video Card: NVIDIA GeForce GT 730
Memory: 8.2 GB
Operating: System:Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (build 7600), 64-bit

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom