Пријателски натпревари

• Креатор на темата Креатор на темата Invader
  • Време на започнување Време на започнување
Spanija se prvi favoriti. Epten uigrani i mokjno deluvaat. Gi gledav so Germanija i vidna e razlikata od Brazil i Spanija. Germanija nisto posebno nema da napravat poso Loew ke si startuva so Ozil i Draxler.[DOUBLEPOST=1522187353][/DOUBLEPOST]
Ваљда, само што ако губиш 5-1, може да се оправда нервоза ама ако водиш 5-1, ондак си само сељандура :D

Zavisi kako gledas na toa. Mene mi se dopagja toa sto iako se prijatelski natprevari davaat maximum i sto imaat zelba da iskoristat sekoja sansa i kolku mozat. Sepak iako bea prijatelski imaat uste dva kontrolni natprevara pred da pocne SP taka da se gleda golemata zelba za da se uigraat i da pobeduvaat so sto e mozno povejje golema razlika. Bez razlika na imeto na protivnikot.

Не бе fluke утакмица ова е Аргентина баш јаки се, Меси ако не освој со овие играчи навистина срамота е..
Трендафилко, Меза, Пустош, Павон и Раул Браво доста ме бендисаја.. Во право е Сампаоли шо не ги зема ѕвездите Икарди, Дибала, Ламела, Пасторе и си оди на воиграната хармонична верзија[DOUBLEPOST=1522187623][/DOUBLEPOST]
Не не, без заебанција, ги гледав и во квалификациите, страшно играат. За мене убедливо прв фаворит пред сите, втора е Шпанија.
Него Германија мислам дека нема да помине баш добро на ова СП, не ми изгледаат баш најдобро, а и како ќе изгледаат со Гомез и Вагнер у напад. :D
Тимо Вернер им е напаѓач.. Ројс го чуват во карантин до светско.. Милер си е Милер на светски го знајме како игра.. ОК ќе бидат Германците

Zavisi kako gledas na toa. Mene mi se dopagja toa sto iako se prijatelski natprevari davaat maximum i sto imaat zelba da iskoristat sekoja sansa i kolku mozat. Sepak iako bea prijatelski imaat uste dva kontrolni natprevara pred da pocne SP taka da se gleda golemata zelba za da se uigraat i da pobeduvaat so sto e mozno povejje golema razlika. Bez razlika na imeto na protivnikot.

Во ред е да имаш желба, не мора да има шутирање подмукли, да форсираш и да малтретираш противници пошто си подобар и ги водиш 4-1. Што ќе беше Германија да им даеше уш 10 гола на Бразил додека беа во нок даун или да ги штипеа ко пички некои на корни, да клоцаа и удираа подмукло.

Тимо Вернер им е напаѓач.. Ројс го чуват во карантин до светско.. Милер си е Милер на светски го знајме како игра.. ОК ќе бидат Германците
Не знам, мене ми делува дека нема да пројдат баш најдобро. Имаат фаза на транзиција, ги нема веќе Клосе и компанија, така да очекувам да тераат до 1/4 финале максимум или зависно од ждрепката може и 1/2 финале.

Енгима ми се Франција, имаат прејак тим ама глуп селектор и може да ја усерат работата.

П.с. Каки курац Икарди, само Игуаин мике мој.
https://twitter.com/dmvsoccerdotcom/status/978719061881352192

Во ред е да имаш желба, не мора да има шутирање подмукли, да форсираш и да малтретираш противници пошто си подобар и ги водиш 4-1. Што ќе беше Германија да им даеше уш 10 гола на Бразил додека беа во нок даун или да ги штипеа ко пички некои на корни, да клоцаа и удираа подмукло.
Се согласувам со тебе, во ред е да имаш натпреварувачки дух ама да се изживљаваш на пријателска е малце невкусно, затоа кога ќе ги начекаат на препад ќе ги полнат, како на последното СП.

Зш сум од старата фела што е за Бразил ова е за радување ама пак седи тој сомнеж фактор дека ќе потклекнат кога ќе треба, затоа сум скептик.

Се согласувам со тебе, во ред е да имаш натпреварувачки дух ама да се изживљаваш на пријателска е малце невкусно, затоа кога ќе ги начекаат на препад ќе ги полнат, како на последното СП.

Зш сум од старата фела што е за Бразил ова е за радување ама пак седи тој сомнеж фактор дека ќе потклекнат кога ќе треба, затоа сум скептик.
Од тој тим на Бразил шо изгуби 7-1 само Марсело и Фернандињо им се во составот од кои само првиот ќе биди стартер

Костурот на екипата им е нов со Алисон/Маркињос/Касемиро/Кутињо/Нејмар/Хесус

Не ти подлегнува тим со Касемиро ќе му искрши нозете и на својте ако треба

Одбранава им е за нигде. Кој се овие бекови човече? Мора Маскерано и Отаменди да му играат назад за да имаат барем добро стоперско дуо.

Средниот ред им е добар, не овој што го има повикано, туку мора да ги земе во превид и Кранвитер, Салвио, Пизаро, Пасторе, Ди Марија и од тие играчи плус со постоечките Банега и Паредес може да се состави добар среден ред...

За нападот да не збориме, Икарди, Агуеро, Игуаин... ај третиов сумлив, ама Икарди и Кун ако се слаби не знам... Дибала при Месси во ваква лидерска форма не им треба реално.

Екипи кои имаат комплетен почетен состав без повеќе од една проблематична позиција се Бразил, Шпанија, Германија, Белгија и Франција.

Бразилциве конечно се чини дека склопија добар тим. Особено што сега имаат добри играчи онаму каде што чкрипеа задњиве години после таа нивна златна генерација. Фирмињо и Жесус во напад се неспоредливо подобра опција од Жо, Фред, Вагнер Лов и останатите будали кои играа на изминатите мундијали... Дефанзивниот дел од средниот ред им е коска со Касемиро и Фернандињо, плус туја се Паулињо и Фред.

Швабите ќе изгураат пак далеку сигурен сум. Одбраната е тројката од БаЈерн плус Хектор, во средина имаат сепак играчи ко Кросс, Кедира, Озил, Дракслер, Џан, Гундоган и младите и опасни Горцека и Брандт. Сане ќе ора по крило а овојпат имаат дури три класични напаѓачи па нема да мора Лев да комбинира со идиотските лажни деветки...

Французиве се интересни. Стварно имаат да склопат три тима, ама ги правев сите комбинации и ниеден тим не испаѓа онака значајно појак од тие што би биле алтернатива. Некако многумина од нивните играчи се на она мнение дека се суперталенти ама сеуште не докажани иако некои се у најдобрите години влезени.

Овие играчи ко Лемар, Рабиот, Толисо, Марсијал, Мбапе... сеуште се несигурни кога е во прашање репрезентација и носење товар врз нив.

А мислам дека и им фали лидер. Погба е првиот на кого се гледа како таков, а Гризман вториот, но не знам дали ќе бидат тоа.

Белгијците се тие на кои исто мислам дека им фали лидер. Хазард ми е сумлив дека ќе биде биг баст и овде, Де Брујне е човекот кој преку лидерска игра на СП може да се вмеша во борбата за Балон д Ор. Имаат коска тим, освен на бековските позиции. Веќе имаат искуство од две првенства за нив. Сега и не ги сметаат како фавоирити ко на тие па може да го искористат тоа.

Шпанците гледаме за што се способни и без Бускец, Силва и Мората. Овие тројца место Родри, Родриго и Одрозола и тоа е страшен тим. Односно два тима.

Веќе ја привршија транзицијата и сега го имаат идеалниот спој на ветерани со победнички менталитет, играчи во своите најдобри години и млади суперталенти.

Играат и конечно допадлив фудбал, би сакал да освојат.

Кутињо е во врвна форма, Нејмар е лидер на ПСЖ, лидер на Бразил, топ 3 играч во свет, Хесус газеше во Сити до повредата, а ќе има време до јуни да влезе пак во форма, Вилиан во мртвиот Челзи е најдобар поединец сезонава, Марсело и Алвеш по боковима, одбрана Маркињос и Силва, тандемот од ПСЖ, голман Алисон кој е страшен голман и ќе оди сигурно во некој јак тим следната сезона, Касемиро веќе е спомнат. Баш опасна екипа се, пресингот им урла.

Одбранава им е за нигде. Кој се овие бекови човече? Мора Маскерано и Отаменди да му играат назад за да имаат барем добро стоперско дуо.

Средниот ред им е добар, не овој што го има повикано, туку мора да ги земе во превид и Кранвитер, Салвио, Пизаро, Пасторе, Ди Марија и од тие играчи плус со постоечките Банега и Паредес може да се состави добар среден ред...

За нападот да не збориме, Икарди, Агуеро, Игуаин... ај третиов сумлив, ама Икарди и Кун ако се слаби не знам... Дибала при Месси во ваква лидерска форма не им треба реално.

Екипи кои имаат комплетен почетен состав без повеќе од една проблематична позиција се Бразил, Шпанија, Германија, Белгија и Франција.

Бразилциве конечно се чини дека склопија добар тим. Особено што сега имаат добри играчи онаму каде што чкрипеа задњиве години после таа нивна златна генерација. Фирмињо и Жесус во напад се неспоредливо подобра опција од Жо, Фред, Вагнер Лов и останатите будали кои играа на изминатите мундијали... Дефанзивниот дел од средниот ред им е коска со Касемиро и Фернандињо, плус туја се Паулињо и Фред.

Швабите ќе изгураат пак далеку сигурен сум. Одбраната е тројката од БаЈерн плус Хектор, во средина имаат сепак играчи ко Кросс, Кедира, Озил, Дракслер, Џан, Гундоган и младите и опасни Горцека и Брандт. Сане ќе ора по крило а овојпат имаат дури три класични напаѓачи па нема да мора Лев да комбинира со идиотските лажни деветки...

Французиве се интересни. Стварно имаат да склопат три тима, ама ги правев сите комбинации и ниеден тим не испаѓа онака значајно појак од тие што би биле алтернатива. Некако многумина од нивните играчи се на она мнение дека се суперталенти ама сеуште не докажани иако некои се у најдобрите години влезени.

Овие играчи ко Лемар, Рабиот, Толисо, Марсијал, Мбапе... сеуште се несигурни кога е во прашање репрезентација и носење товар врз нив.

А мислам дека и им фали лидер. Погба е првиот на кого се гледа како таков, а Гризман вториот, но не знам дали ќе бидат тоа.

Белгијците се тие на кои исто мислам дека им фали лидер. Хазард ми е сумлив дека ќе биде биг баст и овде, Де Брујне е човекот кој преку лидерска игра на СП може да се вмеша во борбата за Балон д Ор. Имаат коска тим, освен на бековските позиции. Веќе имаат искуство од две првенства за нив. Сега и не ги сметаат како фавоирити ко на тие па може да го искористат тоа.

Шпанците гледаме за што се способни и без Бускец, Силва и Мората. Овие тројца место Родри, Родриго и Одрозола и тоа е страшен тим. Односно два тима.

Веќе ја привршија транзицијата и сега го имаат идеалниот спој на ветерани со победнички менталитет, играчи во своите најдобри години и млади суперталенти.

Играат и конечно допадлив фудбал, би сакал да освојат.

1118dc5ca40123a4899b35273fceaa0f.jpg

Овај папагалот можи да биди лидер во некоја берберница во Африка, на светското тешко [emoji28]
Мајтапот на страна и Погба и Гризман се далеку од лидери, добри играчи се да, ама лидер е нешто друго, а во Франција не гледам таков моментално.
За Шпанија и јас се слагам дека се фаворит бр. 1 иако кладилниците викаат поинаку.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Германицте увек не се замарале на пријателските. Ама затоа на турнирите играат со 200% од можностите. Освен еуро 2004 не памтам они да кикснат на некој турнир, секогаш се до самиот крај. Секогаш ќе бидат во топ3 фаворити без разлика на играта и составот. Очекувам минимум полуфинале па ако треба и со очај игра.
Шпанците имаат течна игра, ама кај нив проблемот е што нема план Б. Ако некој најде против игра они ќе си го продолжат истото и ќе одат со глава во ѕид.
Франција најдобар состав од сите. Можеш да споиш три тима кој би се носеле со сите репки од нивните играчи. Но тука настанува проблем, огромна конкуренција, многу ѕвезди, големо его и може да се распаднат ко кула од карти. Плус тренерот не им знае што сака.
Бразил колку и да се јаки никогаш нема да ги поминат Германија, Шпанија на голем турнир. За да играш против овие ти треба играчите да го уклучат мозокот, а бразилците тоа го немаат.
Белгија, страва тим, освен левата бековска позиција другото е страв и трепет. Менталитетот само може да им пресуди и Мартинез ако ги игра Витсел и Фелаини пред Дембеле и Наинголан.
Аргентина, Португалија и као увек Англија ќе се усерат. Данска и Јужна Кореа очекувам да изненадат. Хрватска и Полска ќе прават нереди на трибини, а надвор од нив ќе бидат млатени. Србите ќе се маваат во груди оти се во братска Русија. Швеѓаните најфер навивачи оти ги нема Ирците. Исланд ќе биде полупразен, сите во Русија ќе бидат. Арапите традиционално 0-1 гол.

Никој нема да ми го прочита постов ама кој ве ебе, досадно ми беше. :D

Абе шо играчи се брат овие? Шо кур ќе напрат против Иниеста, Тиаго, Иско. Бускетс, Силва, Саул итн? Топката нема да ја видат џабе и Меси и Агуеро напред.. Рикелме од ко се пензионира Аргентина салам фудбал нема заиграно килаво стигнаа до 3 финалиња со ѓупски победи по 1-0 или по пенали.. 10 години ги поминаа со среден ред од Маскерано, Гаго, Банега, Биља и Енцо Перез.. Со играчи во репрезентација од Спортинг, Бенфика и Зенит не бидува работа

Се очекува Вернер да биде прв шпиц за Германија на светсково или ќе идат со Марио Гомез?

Се очекува Вернер да биде прв шпиц за Германија на светсково или ќе идат со Марио Гомез?

Bi trebalo Werner, no so Lew nikogas nisto ne se znae. Eve mi mirisa deka i Draxler ke bide starter pred Sane i Reus.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom