Пресудувате според ваше или туѓо мислење?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
divine напиша:
Без оглед за што станува збор, дали е тоа човек што не го познавате, дали е тоа некое место што не сте го виделе, пијалок што не сте го пробале итн. ... дали пресудувате пред да слушните, видите и пробате со свои уши, очи (па и уста:)) или се водите по муабетите на другите и според тоа го оцрнувате или прифаќате истиот/ото?
Муабети за луѓе сум се изнаслушала, но секогаш заклучок во врска со самата личност донесувам сама. Најчесто истомисленици сме со моите блиски, но некогаш имало и разлики, што е нормално. Никогаш не ме нервира некој ако нервирал друг, никогаш не ми се допаѓал некој како личност само затоа што на луѓето околу мене им се допаѓал.
За некое место ако се работи, ако некој го фали премногу, прво би го видела со свои очи и тогаш ќе донесам суд дали е навистина за пофалба.
Важно ми е мислењето на другите, но поважно моето.

mnogu cesto presuduvam po tugjoto mislenje,mnogu pati mi se slucilo vo mnogu sitacii pred se da go pocituvam tugjoto pred moeto mislenje.za zal.

Сопствен суд

:kajg: Зависи од личноста , не сакам да пресудувам според првиот впечаток , затоа што може на крајот да излезе дека сум била грешка и тоа чувство дека сум згрешила , посебно ако е за личност не ми се допаѓа , така да , се обидувам да ја запознаам личноста подобро , па да донесам сопствен суд.

Најчесто пресудувам по мое!
Ама,ако е за некоја посериозна работа,нормално го ценам и туѓото мислење,особено ако е од некој близок.

Секогаш го исслушувам човек што сака да каже за некој нешто и сл. и оставам на тоа...кога ке се најдам во слична ситуација или нешто за кое некој зборел едноставно самата расудувам дали навистина човекот бил во право или не и секогаш се водам по моето искуство од самото тоа...но никогаш додека да пробам, видам или чујам нешто со мои уста, нос, очи и уши...не донесувам никаков заклучок и не расудувам за нештата, бидејки едноставно несакам да имам погршна слика за нешто или некого пред самата да го увидам тоа.

Koga se raboti za mene sekogas gledam da gi slusnam mislenjata od moite najbliski, osobeno ako stanuva zbor za nesto poseriozno...inaku vo princip zaklucuvam vrz osnova na toa sto jas licno mislam deka e pravilno.

слушам туѓо мислење а мое е дали ке го прифатам!Најчесто глеам сама да си ги средам работите и да си стаам на место,али ако можевме се сами немаше да ни требаат другари,дечкo/девојка....
така да кога гледам дека сама неможам да го пронајдам излезот од некој проблем барам мислење од некој друг што знам дека би можел да ми помогне!

Баба ми вика: Прај шо прајш од умо не дели си се.
Сите сугестии и мислења внимателно ги слушам ама тие мислења и согледувања на нешто и некого не ги земам за точни и непроменливи вистини туку како можни одлики на човекот односно објектот, по што се обидувам сам да го осознаам каков е човекот односно објектот нормално имајќи во предвид дека можно е и да има некои од одликите кои остантите ги навеле во нивните согледувања, ставови, и мислења.

Mislenjeto za odredena lichnost go formiram sama. E sega ako moeto mislenje za istata lichnost (bilo pozitivno ili negativno) se poklopuva ili e priblizhno isto so mislenjeto na drugi lichnosti, togash donesuvam zakluchoci i vrz osnova na nivnite mislenja.
Inaku nema nadvoreshna sila shto kje go smeni mojot stav kon odredena lichnost, i ako zgresham potoa si priznavam. Stanuvame polnoletni i nema potreba nekoj drug da misli vo nashe ime, e sega ako sum imala losho pretchuvstvo za nekoja osoba ili sum dobila losh vpechatok, togash si gi vnesuvam vo glavata i dr. negativni mislenja shto kje gi chujam za nea 9isto i so pozitivniot stav).

presuduvam samo spored moe mislenje zasto ne presuduvam brzo i imam vreme da si go kreiram svoeto mislenje, dali drugite vlijaat? pa mnogu malku ama toa mozat da bidat samo moite doma drug ne veruvam, ako gi slusav drugite do sega nemase nisto da napravam. Epten ako ne sum u pravo i koga gledam deka ne sumtogas go menuvam svoeto mislenje ama toa e retko.

Пресудувам според мое мислење но сепак ценам и туѓо мислење доколку е тој некој на кој можам да му верувам и знам дека тоа не се само празни муабети,иначе за луѓе муабети имам слушано еден куп но ако им верував на сите незнам до кај ќе дотуркав,додека не го запознаам човекот лично неможам да кењам за него или да зборам или донесувам заклучоци за кои не сум 100% сигурен

Najprvo pribiram analizi, mislenja, vkusovi na lugeto koi gi cenam okolu mene, no posledniot zbor e moj. Nekogash toa znaelo mnogu skapo da me cini, ama covek dodeka sam ne se izgori nema da znae kakva e bolkata:pipi:

Многу пати се случувало да ми зборат за некоја особа,многу лоши работи и откога ќе ја запознаам позитивно да се изненадам и обратно.Слушам што ќе кажат другите,но само слушам,а не верувам.Додека јас лично не ја запознаам личноста или додека не пробам,не можам,а искрено не сакам да коментирам.Секој различно ги доживува работите и луѓето.
Мислам дека секој човек е доволно паметен за да самиот донесе заклучок за тоа каков вкус има нешто или пак да процени каква е таа личност која што ја запознал.Мислам дека не се потребни личности од страна да наместо него донесуваат заклучоци.

Се додека не видам со свои очи, чујам или пробам не верувам... Сепак другите мислења ги земам како нешто што може да се очекува. А секој човек различно ги проценува и осеќа работите така да...

presuduvam togas i samo togas koga ke vidam so svoi oci. Ne veruvam mnogu vo drugoto mislenje no go pocituvam. No ima retki situacii koga presuduvam spored tugjo mislenje(mnogu retko)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom