Пресудувате според ваше или туѓо мислење?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
ке слушнам повеке мислења вклучувајки го и моето а потоа ке донесам заклучок

најчесто според мене пресудувам

Неможам да речам дека другото мислење не влијае врз мене.. но сепак клучното мислење си го изградувам јас

Секогаш пресудувам според моето мислење затоа што и ако згрешам јас грешам.А и најмногу доверба си имам во самата себе.

Ако станува збор за личност,тогаш не слушам ничиво мислење,туку сама ја проценувам,зошто ако некому таа личност не му чини не значи дека и мене нема да ми чини.Ретко некогаш ги слушам само тие на кои им верувам,но обавезно го проверувам тоа.А ако станува збор за некое место каде не сум била ,најчесто им верувам на другите,но сепак проверувам дали е точно,така да и според туѓите мислења и според моето.

Да речеме дека се појавил нов пијалок. Некој мој пријател го пробал пред мене и ми кажува дека е преубав... И јас на следно излегување го нарачувам тој пијалок, цврсто убеден дека е прекрасен, го пробувам и паѓам во кома...
Секој од нас она што ќе го слушне за нешто кое не го знае го прифаќа како делумно точно мислење.
Лично јас секогаш за новите работи тргнувам со мислењата на другите (одржувајќи една резерва дека тоа можеби не е навистина така), се додека лично јас не ги искусам. Потоа си формирам свое мислење кое не го менувам воопшто.

Najcesto spored moeto mislenje, no ne znaci deka tugoto mislenje ne go doveduvam vo prasanje.

Во поголемиот дел од ситуациите пресудувам според мое мислење...но секогаш сакам да го слушнам и мислењето на другиот...но сепак...на крајта пресудува моето мислење:wink:

Секогаш за што и да стане збор оценувам по мое мислење, колку и некој да ми зборува дека е нешто убаво или гадно или да ми кажува особини на некој човек кој не го познавам, не се водам по тоа што ми го кажале туку по тоа што јас мислам.

Не верувам и не пресудувам за ништо, се додека јас не го видам, слушнам или пробам тоа. Се во животот е прашање на вкусови, така да можеби тој што ќе ми каже дека тоа нешто не е добро, без разлика за што се работи, едноставно нема ист вкус како мојот... Затоа прво пробувам, а потоа пресудувам:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom