Пресудувате според ваше или туѓо мислење?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
За вкусови и бои не се дискутира, па затоа гледам да си оформам мое лично мислење. :) Може да се случи да земам во предвид и туѓо мислење, ама сепак, моето е на прво место.

Па звиси од кој е мислењето.ако ми кажва некој буљаш нормално нема да го послушам ама ако ми каже макја татко ке се замислам и ке преиспитам па нормално сам ке пресудам.

Нормално дека според мое мислење ќе пресудам. Но пред тоа секое мислење ми е добродојдено. За сите работи треба да се ислушаат тие што имаат и сакаат да ни кажат нешто, не треба нив да ги занемаруваме, бидејќи може да се деси да испуштиме некоја многу битна информација од што сме мислеле само ние сме во право и никој друг. Затоа прво слушам што и како мислат другите, анализирам и потоа си донесувам одлука која мене ми одговара.

Најчесто не верувам додека не видам, слушнам или прбодам јас лично, за да се уверам и пресудам дека тоа е така.. Но нормално.. првиот впечаток ми го даваат информациите од оние кои се запознаени со нештото предходно..

Според мое,ама не значи дека ако некој ми сугерира од страна нема да ми влијае.Разгледувам од повеќе страни со помош на туѓите мислења ама заклучокот е мој.

На почетокот, кога уште не сум добро лично запознаена со објектот/личноста, муабетите на другите имаат релативно големо влијание врз мојот став кон нештото. Ама сепак не сакам да избрзувам со туѓи заклучоци; затоа си давам шанса самата да се запознаам со нештото, па после да носам „судови“.:-)

Eпа пресудувам според мое мислење,освен секако,ако не постои човек освен јас кој мисли дека таа личност е вистински ангел :)

Никогаш не би можел одма да прифатам се како што ми е кажано,онака идам со другар,ме запознава со некој друг негов пријател и ми кажува дека е ненормално здодевен,или пак со некоја девојка,па ќе каже дека си нема врска од животот.Јас не барам информација од него/неа да ми каже каква е личноста со која штотуку сум се запознал бидејќи ако не откријам самиот ќе ми биде здодевно да се дружам со некоја личност која ја опишале детално(зборам за опишување на нејзиниот карактер),а уште помалце па сакам да ми збори како она е најголемото зло што може да постои на светот и дека не треба да се дружам со неа,тоа е моја одлука. Така да,дефинитивно оценувам според мое мислење бидејќи туѓото не секогаш се совпаѓа со личноста која ја опишал :)

Признавам дека многу пати сум имала грешна слика за личност/ситуација, од општи муабети.
Со тек на време сватив дека правам ужасна грешка, дека не се сите луѓе како што изгледаат, и дека за една личност/ситуација 100 луѓе можат да имаат 100 различни мислења.
Сега да си ја поправам грешката, се трудам да не коментирам ништо и да не си правам слики, ако лично не ја запознаам личноста/ситуацијата.

Ако имам доволно информации и знаење тогаш пресудно ми е моето мислење. Може да земам предвид сугестии од друг ако во моментот се покажат како ефективни.
Ако немам тогаш обично почитувам мислење на претходно испитан човек кој има искуство и информации за конкретната работа.
Единствен услов е неговата добронамерност. :bbsmile1:

bezvezno!nekolku pati imam presuduvano za nekogo od necie raskazuvanje!toa e mnogu loso-zatoa sto ne sum im daval sansa na tie luge da se pokazat pred mene!no jas se obiduvam da se smenam i mislam deka dobro mi ide

zavisi..... ako smetam deka sum vo pravo i sum 100% sigurna deka e taka spored moe, no ako gresam i nekoj mi pokaze deka e taka togas znam da go smenam mislenjeto

Пресудувам само според мое мислење..., не сум толку смотан па да не можам да си оформам мое мислење за некоја личност...

Spored moe milsenje ama go zimam u obzir i mislenjeto na drugide

Моето мислење го градам врз основа на она во што самата ќе се уверам. Туѓото мислење може само да ми биде предизвик да дознаам дали навистина е така или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom