И кај завршија? И Заха е број еден во Палас, ама они не се никој фактор во ПЛ. Затоа жално ама вистинито, најдобар треба да биде некој од шампињонотА Кејн што цел тим го носеше на грб заедно со Сон?
Од голови и асистенции до разигрување?
Руни кај нас у тие години за пензија се спремаше24години ......
Правиме муабет тука за најдобриот поединец во лигата а не за ЗахаИ кај завршија? И Заха е број еден во Палас, ама они не се никој фактор во ПЛ. Затоа жално ама вистинито, најдобар треба да биде некој од шампињонот
Абе во газ нека си ги пикни головите и асистенциите, бирам шампионски играч затоа Диас го одбрав.А Кејн што цел тим го носеше на грб заедно со Сон?
Од голови и асистенции до разигрување?
Каде одма со пикање в газ, де прво почасти нешто ручече-вечера ова она....Абе во газ нека си ги пикни головите и асистенциите, бирам шампионски играч затоа Диас го одбрав.
Така ако гледане Бруно Фернандес ќе го изберам пред КејнКаде одма со пикање в газ, де прво почасти нешто ручече-вечера ова она....
Иначе ако бираме само од Сити да, Диас и мене ми е фаворит, иако Фоуден и Гундоган ми се исто пребитни играчи сезонава ама не се баш за МВП
Не е битно (само) каде завршиле, наградата е "најдобар играч", а тоа е Кејн со оглед на тоа дека е и најдобар асистент и најдобар голгетер. Не само што беше најдобар по тие параметри во Спурси, туку и во ПЛ. Тука се прави разликата со Заха и секоја компарација, по овие параметри, е излишна.И кај завршија? И Заха е број еден во Палас, ама они не се никој фактор во ПЛ. Затоа жално ама вистинито, најдобар треба да биде некој од шампињонот
Добро, тоа е така пошто Бруно пред 1 и пол сезона потпиша за Манчестер и затоа и памтиме подобро каков импакт има. Нели пред и по.Така ако гледане Бруно Фернандес ќе го изберам пред Кејн
За ова последното не се слагам. Поготово за Бруно, го крена нивото на игра во Јунајтед за ниво погоре од кога дојде. А Диас доволно е само да видиш каква попара беа во одбрана пред да дојде тој, донесе стабилност во одбраната.Добро, тоа е така пошто Бруно пред 1 и пол сезона потпиша за Манчестер и затоа и памтиме подобро каков импакт има. Нели пред и по.
Кејн го има истиот импакт во играта, само веќе долго време е во Тотнем и сме навикнати. Еве, како што кажав, нека си отиде Кејн и ќе видиме тотнем како ќе игра и колку уствари бил Кејн добар и битен за екипата. А воедно ќе видиме и колкав и каков импакт ќе има и Кејн за новата екипа што ќе ја одбере.
Сепак кога правиме муабет за МВП треба да се гледа и индивидуалната статистика на играч а тука Кејн е неприкосновен. Најдобар стрелец, најдобар асистент во лига, прв човек на тимот, учествувал директно во повеќе голови него што има изиграни натпревари итн. Буквално на грб го носеше Тотнем последниве 2 сезони, од кога и им се случи овој распад, не ми текнува што точно беше знам пола тим се испокара, скандали, излегоа од форма тотално, дебакл од Баерн, бркање на тренер итн. Под Мурињо Кејн успеа сезонава да даде 23 гола и 14 асистенции на 34 утакмици изиграни. Сепак не е мала работа.
Ако мене ме прашуваш за МВП сезонава дефинитивно би го земал Кејн. Реално светска класа играч заглавен во просечен топ 6 тим.
Иако Диаз е одличен играч и одлично се има вклопено во Сити тука треба да гледаме индивидуално. Сепак Диас го нема сеуште импактот како што ВВД го имаше во Пул, туку дојде во веќе најдобриот тим на хартија во Англија и се вклопи добро. Што не е исто ко ВВД, Бруно, Кејн итн.
Се надевам дека ме сфати што сакав да кажам.
п.с Тотнем без Кејн се 10 пати полоши од Пул без ВВД, Јунајтед без Бруно или Сити без Диас.
Затоа за Лингард до 27 велеа дека е млад талент.Млад играч со по 24год
Рашфорд 5 години веќе е во конкуренција за најмлад играч, дај нека порасне.