Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Како не паднаа голови полувремево не знам.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.912
Поени од реакции
7.491
Зашо ми го сфати постот ко спасување за Челзи и Лампард?
Збориме тука за работењето на клубот, не за очекување од медиуми и фан база.

Клубот се фокусираше на купување на млади таленти, Лампард може е лоша одлука но човекот успеа да го подмлади тимот и да фати топ4 место во сезона со трансфер бан а пред тоа го изгубија Азар.
Парите ги лупнаа, и за тоа минатата сезона што требаше да земат и за оваа, тука се е јасно. Е сега им треба време бе другар, нека се разиграат младите, нека се адаптираат тие сега што дојдоа. Затоа и ја зборат сите таа 3та сезона.

И тебе ти е јасно дека секое засилување не може да има инстант импакт како Бруно, за некој треба и време дур фатат ритам.
Сепак, Лампард го наследи Челзи во незавидна ситуација, полоша од таа на Јунајтед после Саф. Само што Челзи фати од старт со чистка и нов кадар.
Можеш и ти да сфатиш дека за успешна транзиција и менување на прва постава е потребно време.

Да, и јас очекував и бев понесен од хајпот на медиумите и фан базата на Челзи, ама реалноста очигледно е друга. Сепак ќе видиме како ќе се развијат играчиве сезонава. Рано е уште Челзи да се отпише, топ4 сеуште може да избори.

Далеку од тоа дека вината треба да се префрла само на играчите, јас не викам дека Лампард е класа и тренериште. Само кажав дека ми се свиѓа како работи последниве 2 години Челзи како клуб. Стабилно чекор по чекор гради тим со млади играчи со голем потенцијал, мисли на иднината а не брка "титула следната сезона". Можеби и Лампард е најслабата карика во тимот, но нели сметаш дека заслужува уште една сезона? Да не бидат овие 2 фрлени во вода?
Јас не знам како да ти објаснам,фокус на млади играчи е дуо-трио деца од младинска школа што би направиле сериозен резултат за Челзи во иднина,КУПУВАЊЕ на млади играчи кои го коштаат Челзи преку 250 милиони(не сум сигурен не ме фаќај за збор) ср бара да донесат инстант резултати.
Сите го знаат ова,крај на муабетот.
Зошто да му се даде 3 сезона на Лампард,кога типот го игра Вернер лево крило,го убива психички и сега уопште не го враќа во живот?
Инаку,Френки е еден од играчите за кои имав респект,иако ни беше противник,немам ништо против него,ама Челзи во моментов е за греота,килава екипа.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.593
Поени од реакции
13.963
Играчиве на Сити кога шутираат ти се чини топката е полна со камења, не е можно толку да се неспособни за давање гол.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.985
Не е, исти случај имаше во Италија, на утакмицата Интер - Торино, и после тоа објаснуваа, веќе кога ја фати овој од вила, толку беше од активирање на офсајдот, тогаш на Интер - Торино така хакими одзема топка и беше фаулиран по што беше досуден пенал, али првично офсајд па со вар гледаа и сменија одлука.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Уште од старт се гледаше дека е офсај, али баш ме интересира сеа што ќе кажат за ова. Десет, петнаесет метра е у офсајд, а и играше со топка.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.593
Поени од реакции
13.963
Како започнување нова акција е проценато сигурно, веќе имаше контрола над топката играчот на Вила, то би требало да е објаснувањето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom