Premier League - Season 2019/2020

• Креатор на темата Креатор на темата The Accountant
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.
Abe nema logika nekoj od gore da ja donese odlukata mesto glavniot sudija. Aj za ofsajd ok, nema sto da se polemizira, ako e ofsajd togas za site e ofsajd, ama za fauli i igra so raka mora samiot glaven sudija da donese odluka. Ete primer mecot megu Utd i Pool, znaci se kladam deka 10 sudii da prasas skoro site ke imaat razlicno mislenje, nekoj ke se dvoumi, nekoj ke rece cist faul, nekoj ke rece premlak start i nema faul. A seto ova ke moze da se utvrdi ako samiot odi da pogledne, sto vprocem ima najgolema smisla. Dobro, osven ako timot ne se vika Juventus, za niv nisto nema smisla, da im ebam se u picka.

Сезонава ништо од овие правила нема да сменат, џабе се кука. Не сакаат пошто ако сеа решат со монитор да прегледуваат судиите, ќе биде нефер за тие што биле оштетени досега.

Менување правила у сред сезона нема да има, као си почнале така ќе си тераат. Од наредна сезона сигурен сум дека ќе го адаптираат цел систем на подобро пошто очигледни се недостатоците

тогаш потфрлуваат, неколку гола до сега се прогласени за регуларни а не беа и не дадоа ни потврда дека се прегледува
пример вчера во акцијата кога го дадоа вториот гол Ливерпул некој од Палас играше со рака, логички некој може да го поништи и да се досуди пенал

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ај оди легни си.

Нека се самораспуштат ајде и овие.
Најинтересо е што рамото на Стерлинг го рачунаат во офсајд, а рамото и гзот на Зума, не ги рачунаат. Црвената линија е поставена до ногата, а телото усвари му е поназад од нозете.
ВАР у ПЛ е најмизерното нешто. Секоја утакмица скоро има по некоја погрешна одлука од ВАР, поготово пренали кои беа преочигледни, а не беа судени.

Сезонава ништо од овие правила нема да сменат, џабе се кука. Не сакаат пошто ако сеа решат со монитор да прегледуваат судиите, ќе биде нефер за тие што биле оштетени досега.

Менување правила у сред сезона нема да има, као си почнале така ќе си тераат. Од наредна сезона сигурен сум дека ќе го адаптираат цел систем на подобро пошто очигледни се недостатоците

Епа немаше ни да прикажуваат снимка од инцидентите на стадионот, па ете на Палас-Пул покажаа зашто голот на Палас бил поништен на големиот екран на стадионот.

Според мене секоја измена која би го подобрила системот не би ја сметал за нефер, дури и ако се имплементира на пола сезона, посебно вакво нешто со прегледување на самиот судија.
Автоматски споено мислење:

Ина монитори иначе, ама сметаат дека тоа многу ќе ја успорело играта...
А секако за одлуки кои би ги гледал на мониторот, и они по 5-6 пати враќаат. Само треба еднаш да погледнат, да видат дека е спорна одлуката и да му кажат одма да оди да провери. Ама мислам дека нема шанси да го сменат тоа сега, неколку пати инсистираат дека не треба.

Да, знам дека има, погрешно се изразив. Мислев само зашто не ги користат.
Секако судијата дреме на сред терен и чека да му кажат што ќе биде, за тоа време може и самиот да погледне.
Посебно за поништени голови или пенали.

Кој ќе лета прв, Оле или Емери?

Не силуваат сега за сега, секоја чест. :cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom