Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Хехе не ви здосади уште да си играте со сликички?

Уште пред неколку кола во топ 3 кандидатите за отказ се тренерите на Тотенхем, Саутемптон и Евертон. ;)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
Плот твист: Роџерс доаѓа во Јунајтед наредна лето и освојува 13 титули до пензија. :D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Со овакво дно од тим, добро е што Сотон не се заковани на 20то место. Не верувам дека било кој менаџер ќе може да ги спаси од испаѓање сезонава со овие играчи.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А што ако Роџерс со оваа екипа на Арсенал е моментално на 16то место?
Не го сфаќам прашањето :D

Ако Роџерс сега би бил тренер на Арсенал и би бил 16то место тоа не го прави добар тренер. Да, не значи дека само треба да си добар за мали екипи, треба да знаеш и големите да ги водиш.

Ваљда парелелата е дека со Ливерпул беше тапа?

Ех, добар беше и во Ливерпул, дојде после сезона каде што Ливерпул беа осмо место, и во втората сезона се случи лизгањето на Стиви Џи, и беа блиску и до титула.
Добар си бил отсекогаш.

Нели, фала богу Клоп е бољи, не зборам дека е маестрален тренер Роџерс што би го сакала секоја екипа, ама е сосема солиден тренер.
Автоматски споено мислење:

И незаслужен хејт добиваше на моменти во Ливерпул кога беше

O

ob1

Гостин
Многу ме интересира ако освојат пак Лестер што ќе имаат да кажат тие што викаа "тоа со Лестер еднаш во милион години се дешава."

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Многу ме интересира ако освојат пак Лестер што ќе имаат да кажат тие што викаа "тоа со Лестер еднаш во милион години се дешава."
Ау, има ептен тука што да се збори :D

-Нема да освојат

-Тоа што го направи тогаш Лестер беше нешто што се случува еднаш во милион години

Тогаш Лестер
Дојдоа во ПЛ пред пар години, имаа екипа полна со играчи што дошле од мртви лиги и екипи, имаа тренер што НИКОГАШ во кариера нема освоено лигашка титула, многу луѓе сметаа дека ќе се борат за опстанок пред почеток на сезона.

Така да...

Тоа што се случува еднаш во милион години, ќе се случи два пати во милион години кога ќе се случи екипа што ќе ги направи сите овие работи.

Пример, 2021/2022 да биде освоена од Дерби Каунти со овој тим што го имаат плус некое црнче од Сошо што игра во моментов...е тогаш би било исто на успехот на Лестер :D

Овој Лестер
Го има еден од најдобрите напаѓачи во Англија последните години, има неколку искусни играчи, собраа од Мегваер пари што...реално не верувам дека ги имале собрани во послените 5 сезони пред да ја освојат сезоната вкупно, а да не збориме од еден играч. Имаат тренер што лагано си освојаше титули во Шкотска, имаат ЛШ искуство од пред пар години, и пред почеток на сезонава многумина ги сметаа за топ 10 екипа што ќе се бори за влез во Европа.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.900
Поени од реакции
67.551
Лестер има одлична структура зад тренерот, преговарачки тим, скаутинг тим. Ндиди, Барнс, Медисон, Сујончу, Чилвел ги купија за кило семки.

Вложија ситна сума за Мегваер, и го продадоа по 5 пати поголема сума. Го купија Перез и Тилеманс за пола од таа сума.

Лестер откако ги превзеде Роџерс се трет тим по форма во Англија, и се сосема заслужено на местото каде што се.

Одлично среден клуб.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.836
Не го сфаќам прашањето :D

Ако Роџерс сега би бил тренер на Арсенал и би бил 16то место тоа не го прави добар тренер. Да, не значи дека само треба да си добар за мали екипи, треба да знаеш и големите да ги водиш.

Ваљда парелелата е дека со Ливерпул беше тапа?

Ех, добар беше и во Ливерпул, дојде после сезона каде што Ливерпул беа осмо место, и во втората сезона се случи лизгањето на Стиви Џи, и беа блиску и до титула.
Добар си бил отсекогаш.

Нели, фала богу Клоп е бољи, не зборам дека е маестрален тренер Роџерс што би го сакала секоја екипа, ама е сосема солиден тренер.
Автоматски споено мислење:

И незаслужен хејт добиваше на моменти во Ливерпул кога беше
Не не, далеку си од поентата.
Муабетот ми е дека е глупо да споредуваш нешто што не се случило или нема да се случи.
Така да твојата теза дека Емери не би бил во први три со Лестер е само од чиста фантазија. Незнаеме, ниту ќе знаеме.
Не го оспорувам квалитетот на Роџерс. Мене ми се свиѓаше и додека беше до Ливерпул иако не беше сјаен како сега.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не не, далеку си од поентата.
Муабетот ми е дека е глупо да споредуваш нешто што не се случило или нема да се случи.
Така да твојата теза дека Емери не би бил во први три со Лестер е само од чиста фантазија. Незнаеме, ниту ќе знаеме.
Не го оспорувам квалитетот на Роџерс. Мене ми се свиѓаше и додека беше до Ливерпул иако не беше сјаен како сега.
Фала богу тоа, чисто јадење гомна и фантазирање ми е муабетот, се сложувам за тоа, и ја исто мразам "што би било ако би било" муабети, никад не би знаеле
Се сложуваме за ова со Ливерпул (y)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.200
Mojot covek Brendan :cool: uvek sum go postuval ko trener, me nerviraa odredeni pulci koga go rugaa, a i den denes go rugaat, nasekade niz netov, covekot od nigde nikade se borese za titula vo PL, odigra togas Pool strasna sezona i bese najatraktivnata ekipa vo svet, a vekje slednata sezona 20 igraci mu prodadoa megu koi i Suarez, a ako ne se lazam i Sterling, za vtoriov i ne sum bas siguren deka otide taa sezona, a mu donesoa debili ko Baloteli i kompanija. Od togas navaka likot si gazi i so Seltik aka Kelti4 spored nasite brakja sosedi od zapadot, i so Lester.

Gleam nekoj spomnal za Rogers i Arsenal, mislam deka bi bil odlicen fit za Arsenal so ogled na toa kakov fudbal preferira.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom