Premier League - Season 2017/2018

#МукиАут

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.748
Ама затоа кога новинари цела година зборат дека Конте го сака Мората, не може да се смета како релевантно.

Исто и сега, релевантно е тоа што Мурињо не кажал директно имавме одбиени понуди, ама ако е некој друг, одма муабетот е што очекуваш ти, да излезе и директно да ти каже.

Мурињо дури и премногу директно збори на пресот од претходната страна, нешто што воопшто не го практикуваат менаџерите, ама не е тоа доволно силен доказ :pos:
Кој ти пишал дека Челси немал интерес за Мората преку годината?[DOUBLEPOST=1506301606][/DOUBLEPOST]
Чекај, чекај, значи ти ја отфрлаш изјавава на Мурињо и се водиш според тоа дека чим новинарите блиски до Јунајтед не пренеле вест дека клубот испратил понуда за Мората, значи стварно не испратиле? Значи новинарите > Мурињо, ја вака го сфаќам ова што си го пишал.
Посочи ми каде во изјавата Мурињо вика дека пратиле понуда како што направи Челси со Лукаку.

O

ob1

Гостин
Посочи ми каде во изјавата Мурињо вика дека пратиле понуда како што направи Челси со Лукаку.
Не можам конкретно да ти посочам.

Ајде сеа ти објасни ми како е можно договорите да пропаднат, ако не е испратена конкретна понуда?

Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.748
Затоа што по некоја логика на нештата, прво преговараш за сумата, па ја праќаш понудата, а не обратно. Сигурен сум дека Перез им соопштил некоја сума над 90 милиони на Јунајтед, мислејки дека Јунајтед нема опции, па овие и не пратија понуда, па затоа и прифати 58 плус бонуси откако виде дека нема кој да му ги даде тие пари за Мората потоа.

Имаш и такви трансфери каде што е обратно, кога клубот не сака да продава, како со Перишиќ, Ван Дајк, но кај Мората јасно беше дека ке си оди, проблемот беше цифрата.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лошото е што веруваш во ова, немало пратено понуда, имало интерес, ама преговорите не успеале. Како преговорите не успеале, ако немало понуда и било само интерес? Али добро, не те кривам тебе, сето ова Мурињо ви го прави.

@Ilumious пред некој пост имаше напишано дека ние фановите на Реал и фановите на Челзи не сме го разбирале Мурињо со игрите што ги водел, не, баш напротив, вие сте тие што не го разбирате Мурињо зашто ја имате видено само едната страна од паричката (како тренер на клубот), додека ние ги имаме видено двете страни, како тој се однесува додека е тренери откако ќе си отиде од клубот.

Истото го прави Мурињо на фановите на Јунајтед, што го правеше на фановите на Реал, Челзи, Интер и сите претходни клубови кадешто бил менаџер. Да, можеби Мурињо е најдобар во тоа да манипулира со медиумите, федерацијата, другите тренери и играчи за добро на ЈУНАЈТЕД, ама затоа е и најдобар во манипулирање со фановите на клубот кој што го води за НЕГОВОТО лично добро. Ама нема везе, ти верувај во Мурињо се што ќе каже, ќе видите како ќе се понаша према Јунајтед откако ќе замине од клубот.

Впрочем целава негова изјава е олицетворение за човекот. Преговорите не успеаа, ама ние немаме пратено понуда, само интерес имаме пројавено за играчот. Нула логика.
Oби, јас на Фергусон не му верував што ќе каже, на Мурињо ќе му верувам. Јас знам дека тој и лаже и се контра и измислува непријатели и пријатели, има рудиментирана етика, има низок морал. Макијавелизам е тоа, ништо не те интересира за да ја исполниш целта а Мурињо сигурно на 60 години нема да се мења. Исто знам дека и ако некогаш ја изгуби работата тука дека ќе сврти веднаш лице и ќе почне да пука со рафали, исто како што им прави на Челзи сега а тие беа убедени во некакви си династии. . Многу ми е јасен профилот на ваквите личности, на работа секој втор ми е ваков.

П. С. За ситуацијава, настрана Мурињо, Видук може да е во право. Ви текнува кога се смеевте цел јуни, "следната недела ќе сме прателе понуда за Мората" и се пишуваше као, ај бе, и следната ли ќе земате? Секако не сме во клубот да знаеме дали имало официјална понуда или не, преговори имало секако ама новинарите блиски до клубот, ББЦ и останати известија за официјална понуда само до Лукаку, што се однесува до напаѓачкиот дел. А и на крај од краиштата не е битно, само што смешно е фанови на Челзи да пишуваат дека не го сакале Лукаку или слично кога не беше така. Еве јас лично и Лукаку и Мората ги сакав, постовите се тука, не ќе ретерирам...

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Со тоа што "ние" го знаеме сакав да објаснам дека Мурињо додека е во клубот кој што го менаџира ќе направи се и сешто за истиот, пропагира како е тој лојален на истиот, манипулира со цела медиумска јавност за доброто на клубот.. за кога ќе си отиде од истиот тој клуб, да ја користиме секоја можна прилика да се изнајаде гомна за истиот.
Типична гнида од човек.
Само за Интер не бро. Изгорен интераш е Мурџо, на прес у Реал има кажано дека е за нас исто и на столче у канцеларија имаше дрес од Интер ;);););););););););););););););););)

@Чекич

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Изгорен Интераш, после освоена ЛШ не се ни врати у соблекувална, си излезе од стадион ко рандом лик што се нашол таму да глеа фудбал со добиена карта од наградна игра :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Изгорен Интераш, после освоена ЛШ не се ни врати у соблекувална, си излезе од стадион ко рандом лик што се нашол таму да глеа фудбал со добиена карта од наградна игра :D
Не е точно. Се врати во соблекувална за да си го земе палтото пошто свежо било надвор од Бернабеу па ќе смрзнел доека одел пешки до канцелариите на Реал за да потпише со нив. ;)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.679
Поени од реакции
11.773
Донев е ко од шутка, го побиваат со факти и докази и никоме ништа, ни срам ни перде си продужува братот

Sent from my iPhone using Tapatalk

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Само за Интер не бро. Изгорен интераш е Мурџо, на прес у Реал има кажано дека е за нас исто и на столче у канцеларија имаше дрес од Интер ;);););););););););););););););););)

@Чекич

Не е точно. Се врати во соблекувална за да си го земе палтото пошто свежо било надвор од Бернабеу па ќе смрзнел доека одел пешки до канцелариите на Реал за да потпише со нив. ;)
ама се изгушка со матераци, занети му е омилен фудбалер, има дрес од интер во соблекувална, смешни причи има со балотели ......... дабогда умре од гонореа и гангрена и да си го подобри просекот од 0,1 титула по сезона од 2010 навака.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Донев е ко од шутка, го побиваат со факти и докази и никоме ништа, ни срам ни перде си продужува братот

Sent from my iPhone using Tapatalk
:pos::pos:
Факт е дека Мурињо и Јунајтед го сакаа Мората. Факт е дека Мурињо самиот го призна тоа на прес. Факт е дека цел месец зборевте за одбиените понуди, прво од околу 50 милиони, па од 70. Факт е дека откако го земавте Лукаку одма зборевте за тоа дали на друг клуб Перез ќе му прифати пониска понуда за Мо.

Факт е дека сега се правите ко ништо од тоа да не се случило и ќе извртуваме зборчиња за да испаднеме во право. Факт е дека јас кога го правам тоа, се буните, а кога вие го правите тоа треба срам да ми е што викам дека не е така :icon_lol:

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
:pos::pos:
Факт е дека Мурињо и Јунајтед го сакаа Мората. Факт е дека Мурињо самиот го призна тоа на прес. Факт е дека цел месец зборевте за одбиените понуди, прво од околу 50 милиони, па од 70. Факт е дека откако го земавте Лукаку одма зборевте за тоа дали на друг клуб Перез ќе му прифати пониска понуда за Мо.

Факт е дека сега се правите ко ништо од тоа да не се случило и ќе извртуваме зборчиња за да испаднеме во право. Факт е дека јас кога го правам тоа, се буните, а кога вие го правите тоа треба срам да ми е што викам дека не е така :icon_lol:
го допираш дното бро, поздрави го умрениот @Џонтра Волта таму доле.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom