Premier League - 2023/2024

Шампион за 23/24 ќе биде?

• Вкупно гласачи
    232

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.323
Поени од реакции
9.453
Не се боље, од амери полоши газди нема.
Само правам споредба дека тие Инеос во француско првенство неможат топ 4 да им донесат на Ница со никаква конкуренција во лигата
Јасно беше то бајо пола месец се врткаат незнаат дали да одат до Тен хаг или да го сакаат, безкичнењаци у онаквото.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.545
Поени од реакции
66.134
Кога го ставија оној банкарон за CEO или спортски директор или што и да беше.

Тимот им даде до знаење на газдите дека и без значаен спортски успех Манчестер Јунајтед како клуб може да им генерира огромни профити.

После тоа мислам дека секоја одлука на клубот се носи од финансиски аспект, а не од спортски, односно тотално го американизираа клубот.
Проблемот почна кога со парите од Кристијано Роналдо, ги купија Бебе, Обертан и Овен. 3 трансфери немаат погодено од тогаш.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.654
Поени од реакции
11.784
Интересна тема за дискутирање, со оглед на тоа што сите се легенди на Премиер лигата.
Втф , ја промашив темата :tapp:
Ништо сега, некој модератор нека го премести :coffee:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.760
Поени од реакции
39.694
Втф , ја промашив темата :tapp:
Ништо сега, некој модератор нека го премести :coffee:
Или, ИЛИ, слушни го ова, го бришеш мислењето и ја постираш пак сликата во соодветната тема.

F7F48CF1-5024-4FE8-B77A-C36FF79815F0.gif

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.654
Поени од реакции
11.784
Или, ИЛИ, слушни го ова, го бришеш мислењето и ја постираш пак сликата во соодветната т

Прегледај го приврзокот 419685
Треба и модераторите лебот да го заработат :icon_lol:
Нека стои, ако го бришам тие што не виделе ќе пропуштат можност да се насмеат

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.594
Поени од реакции
22.578
So tie dzvezdi se osvajashe na fifa, pes, fm, ama vo realnosta nikad, shto i beshe sluchaj so niv. Na sautgejt keleshot mu treba tim od radnici i edna dzvezda ko jude (fati me za mud), a ne pichleminja so buns i anksioznost.
Клише е мислењево.
Да, точно е дека тим составен од ѕвезди на сите позиции не значи по автоматизам освојување на титули (посебно кога се работи за репрезентација), дотолку повеќе што може и обратен ефект да има (нешто како англичаните).
Меѓутоа, со авторитет на клупата, со добра организација и атмосфера во екипата, не гледам зошто не би освоиле, ако веќе ги бива.
Доказ ти е Шпанија од 2008 до 2012. Со играчи како Чави, Иниеста, Виља, Торес, Фабрегас, Алонсо, Бускетс, Рамос, Пиќе, Пујол, Икер итн. доминираа во тој период и освоија 2 европски и едно светско првенство.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.346
E da, eden isklucok e Spanija i odma klishe.
Kaj englezive nemas ni avtoritet, ni red, ni nisto, samo dzvezdi, zatoa i pisav. Imas marketing i bustanje deka se najskapa ekipa i tolku.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.594
Поени од реакции
22.578
E da, eden isklucok e Spanija i odma klishe.
Kaj englezive nemas ni avtoritet, ni red, ni nisto, samo dzvezdi, zatoa i pisav. Imas marketing i bustanje deka se najskapa ekipa i tolku.
Па да имаат тренер што разбира модерен фудбал и понормални медиуми кои нема да и го перат мозокот на нацијата, реално и до сега ќе имаа англичаните освоено некое СП или ЕП.
Со тие играчи што ги имаат и ги имале, срамота е да служат како декор на секое натпреварување.

Од сите поголеми (џоамити) фудбалски нации, англичаните имаат само едно (сомнително) СП, тоа од '66та кога освојуваат со непостоечки гол. Европско немаат освоено, единствено финале им е тоа пред 3 години на Вембли.

It's coming home, my ass.

Kajgana Shop

На врв Bottom