Предновогодишна Кајгана собиранка - Мистик, сабота - 27.12.2014 [20:00 ч.]

Најмомент на собиранката...

• Нарачката Божино на шанк: „Дајте ми едно ЧАЈЧЕ од морковче“

Гласови: 0 0,0%
  • Трчањето на Ilumious до микрофонот за Du Hast дерејќи се „ГЕРМАНСКИИИИИ“

• Грчењето на Мојсо и the walk of shame на Рики

• Крејзи ин лав кога го тераше Клипче да ја опцуе

• Закачалката кај Пејо во стан што ја сруши Fiend

• Кога урлавме сите на микрофон ко нездрави

• Победата на Crazy in Love против хејтеризмот #nohatespeachgirl

• Запознавањето на blue ladybug & Џонтра Волта

• Клипче кога не и дозволуваше на Џинџер да седи до други мажи

• Вкупно гласачи
    24
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Зашто бе не кафана?
Затоа шо тие шо ќе останат последни или ќе треба да платат за тие шо јаделе и пиеле или ќе треба да ја чистат кафаната следни 5-6 дена.
Кајгана собиранка се прави за упознавање, дружење и комуникација. Секој со секого да искомуницира. Во кафана тоа е неизводливо пошо никој нема да спои маси за 40+ души, значи ќе бидат раштркани на неколку маси и че моеш да напраиш два реда муабет само со 4-5 души од твоја маса :pipi:

Кафана е за да седнеш со 10тина луѓе и да јадеш.
Сум бил на повеќе кајганџиски собиранки во кафана и освен една кај маршалот другите беа реално просек (hint-2 златника). Атмосферата зависи од групата, не од индивидуата. Ако повеќето седат, ќе седиш и ти.
Билијар е добра идеја, но за тоа минимум ќе ни требаат 10 маси х 4 души. А 10 маси не знам кај има. Башка пак додека трае една партија, си врзан за еден дел од друштвото. Нема момент да ти текне и да мрднеш на страна да напраиш со некој кој е на спротивниот ќош на просторијата.
Парковаќа е uber добро место но не во овој зимски период. Од средина на април до крај на септември.
Сите собиранки кои биле 40+ во кафулиња, клубови, се покажаа како најдобро нешто до сега. Од Дајмонд, преку онаа кај железничка, Миднајт, до мистик.

Муабетот ми беше да е бар и баш како класични барови да има билијард/пикадо, а не во смисол на класичини тинејџерски места со SPS, и такви ми ти ствари :). Таман си имаш маси за седење/пиење/муабет правење. Таман си имаш океј музиче. Па можеше и некој да играат пикадо/билијард. Али само шо ми кажаа дека такво место сте немале, јбг, не сте метропола како Прилеп :D

Муабетот ми беше да е бар и баш како класични барови да има билијард/пикадо, а не во смисол на класичини тинејџерски места со SPS, и такви ми ти ствари :). Таман си имаш маси за седење/пиење/муабет правење. Таман си имаш океј музиче. Па можеше и некој да играат пикадо/билијард. Али само шо ми кажаа дека такво место сте немале, јбг, не сте метропола како Прилеп :D
Скопјанишча море ,шо знает тие ....

Караоке не знам дали ќе има од причина што сите се јачаа минатиот пат, а само @Peja989, @King B и @kooperativa пееjа, ама ќе смислиме други компетитивни активности поврзани со пиење :pos:

Да не избрзувам, али ајде, фала однапред за местово. Ако случајно не ја бива, кажи на време да удриме некоја алтернатива.

Иначе може не се сеќаваш добро на настанот, но на караокето освен тие што ги спомна пееја и Werther, @Smert и уште две души на кои не им се сеќавам на никовите. Се на се, не беа малце луѓе со оглед на тоа што повеќето ретко кој знаеја претходно а имаа пијана публика од 50 и кусур непознати души.

Би дошол и јас амаако има некој љубезен да ме собере и да ме врате после :rolleyes:, оти појма неам кај се наоѓаат кафаните/дискотеките, не сум од скопје... Не познавам никој бтв.
Некој за ракија бифор парти?

Би дошол и јас амаако има некој љубезен да ме собере и да ме врате после :rolleyes:, оти појма неам кај се наоѓаат кафаните/дискотеките, не сум од скопје... Не познавам никој бтв.
Прво незнаеме ни кај ќе биде, коа ќе се дознае тоа лесно е да се организира и припарти и афтер и се. Плус од карпош имаш доста членови немај гајле ти само изрази желба да дојдеш

Sent from my Nexus 7

Да не избрзувам, али ајде, фала однапред за местово. Ако случајно не ја бива, кажи на време да удриме некоја алтернатива.

Иначе може не се сеќаваш добро на настанот, но на караокето освен тие што ги спомна пееја и Werther, @Smert и уште две души на кои не им се сеќавам на никовите. Се на се, не беа малце луѓе со оглед на тоа што повеќето ретко кој знаеја претходно а имаа пијана публика од 50 и кусур непознати души.

Не е оправдување. Мене ми беше прва собиранка, ever па пеев :)

Пред тоа го знаев само СабаховиЧ. не е оправдување, ако сакаш да пееш, че певаш.

Знам дека го напнав @kooperativa да пее, со АјОн и подлегна на притисокот, собра храброст и запеа, за жал :D

Иначе, со Сабахот си ја пеевме You'll Never Walk Alone а сам ја пеев од Фреди Меркјури, за брејкување фри, пошто (иако никој не ме знаеше) ме напнаа дека сум хомофоб :D

Нема гајле за тоа, познато е дека прво форумџии си се собираат на одредено место, па сите заедно идат на журка :)

Кај што ве читам на темава ептен ми се прави ќејф да дојдам. Па и со караоке било на претходни собиранки.(y)
Во текот на неделава ќе кажам дали сигурно идам или не.

Кај што ве читам на темава ептен ми се прави ќејф да дојдам. Па и со караоке било на претходни собиранки.(y)
Во текот на неделава ќе кажам дали сигурно идам или не.
Дојди, ти Надалистка си, увек се добредојдени такви луѓе. :D

Од кој град си друже?

Не си единствен кој ќе доаѓа прв пат, или прв пат, а од друг град. Ако има уште некој од истото место со кола што е, лесно е да се договори. Ако не .... well, ќе смислиме нешто :D

Не е оправдување. Мене ми беше прва собиранка, ever па пеев :)

Пред тоа го знаев само СабаховиЧ. не е оправдување, ако сакаш да пееш, че певаш.

Знам дека го напнав @kooperativa да пее, со АјОн и подлегна на притисокот, собра храброст и запеа, за жал :D

Иначе, со Сабахот си ја пеевме You'll Never Walk Alone а сам ја пеев од Фреди Меркјури, за брејкување фри, пошто (иако никој не ме знаеше) ме напнаа дека сум хомофоб :D

Можеби не е оправдување. Ама не секој има храброст да го стори тоа што вие неколку души го сторивте. Посебно ти со изборот нa песната :D. Ако овој пат има караоке можеби повеќе души ќе се пријават.
Да, изгледа Сабахот беше еден од тие кои не ми текнуваше кој е од караокерците.

PS: Го забораив и @Max Legend И он пееше на караокето, мислам дека Бетмен шпицата :D[DOUBLEPOST=1417997919][/DOUBLEPOST]
Е да, сеа ми текнуа дека и Ред Стар Фан или како и да беше пишан дечкото исто пееше :)

Е, он беше другиот ник што не ми текнуваше :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom