Предлог законот за бранителите е во Собрание!

• Креатор на темата Креатор на темата dungeon master
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
абре, зарем има потреба да се расправате... едноставно секој кој ќе го прочита ова нека самиот се потпише и нека ја рашири веста на што е можно повеќе роднини и пријатели... и нека се отвори ваква тема на други форуми и блогови...

Потпишано!

А бе Македонцки не мора да ја политизираш работава значи овде не се работи за Стојков или Лавови,Тигри, Поскоци,Жаби туку се работи за обични граѓани кој повеќе од совесно си ја извршија должноста,еве го примерот кај мене и кај тие 90% кој беа таму во 2001 ,ми идат 2-цајкани на врата со еден цивил во 3 и пол наутро и ми викаат сакаш сега со нас да идиш или во 6 дојди да не те забираме сега земи си пижами и гаќи друго се има,треба да се пријавиш во касарна те имаме на списоко и немој да те лажи умо да не си дошол ,не ме прашаја дали имам некој дома,дали сите се во ред ,дали можам да одговорам на позивов и гледај чудо кога појдов таму во 6 уште 50-тина луѓе исти случај некој се спремал за берење тутун дошол со унечка,со туткал на рацете го гледаш некој со цревата паркирани надвор за вадење во фичо па жена му плачи со децата да му објасни дека тутуно му гори,дека по 10 дена ќе се пријави доброволно,после Бабе со циркуларо му вика јас ќе одам остај го Синан нека седи тука,,и гледај чудо кога појдов таму немаше ни еден пратеник,директор,великодостојник(национална загуба) се само работничка класа чемер,беда и јад (колотерална штета) ,а системов за регрутирање бил рандом(причам ти причу) затоа Македонски не ми го мешај Стојков со резервен состав на Македонска армија кој беше во 2001 нема никаква поврзаност

другар мојата настојчивост на темата и моите предлози се токму поради таа причина, поради истата крвна група...

не политизирам и не сум запознаен во корен со работите, само знам дека има неколку организации на бранители кој не се координирани, наспроти тоа имаме планинци во одела кој зимаат дневници хонорари и мобилки на сметка на 140 зацрнети фамилии...

наместо да правиме муабет какви треба да бидат медалите, ние дискутираме ДАЛИ воопшто ке има пензии

Кој гледаше Скај нет...за жал само скај нет, другите поголеми медиуми не најдоа храброст да ги подржат оние што ги бранеа 2001,

Одличен потег само да се оди до крај, да се употребат што е можно повеке пропагандни елементи....одличен документарец....

не политизирам и не сум запознаен во корен со работите, само знам дека има неколку организации на бранители кој не се координирани, наспроти тоа имаме планинци во одела кој зимаат дневници хонорари и мобилки на сметка на 140 зацрнети фамилии...

Во ред, тоа беше додека владата беше под контрола на продадените души. But, timing is everything. Денес имаш Парламент кој е целосно под контрола на македонските сили и затоа, уште еднаш ќе повторам: оставете ги луѓето нека ја завршат работата како што треба, без непотребни јавни истапи. Ваквите методи за притисок врз власта можеби имаа смисол до 2006, но денес се наполно депласирани, зашто со оваа акција испаѓа дека не веруваш во денешната влада, и како да сакаш да кажеш; и ДПМНЕ се истите предавници како и СДСМ.

е шо, демек не се... баш ме интересира шо име ќе имаме !!!

Денес имаш Парламент кој е целосно под контрола на македонските сили и затоа, уште еднаш ќе повторам: оставете ги луѓето нека ја завршат работата како што треба

оставени се не се секирај...значи доагаме на првиот и основен предуслов, политичка подршка....дај боже да ја имате

и како да сакаш да кажеш; и ДПМНЕ се истите предавници како и СДСМ.

ке видиме, ставот на достоинствое токму тој, барем тој јавниот што го видов вчера

Никогаш никаде за оваа држава нема да се борам кога има таква извршна власт со џандари педери!Кога представници на власта се искомплексирани ѓубриња! Само да можам некогаш да избегам од оваа недојдија никад нема да се вратам

Само да можам некогаш да избегам од оваа недојдија никад нема да се вратам

кажи како да ти помогнам...вакво губре како тебе не е ни потребно тука

Оваа тема според мене треба да се затвори.Доста беше.Благодарност до сите они кои истакнаа тука дека се потпишале.Ќе ми извините ако сепак останам скептик.
Крајно сум разочаран од овој народ и тоа нема да се смени во догледно време.
Јас бев надвор од државава ни наша кога почна гужвата а се вратив за да се умешам.Сите оние кои пред тоа на маса по неколку испиени пива лупаа и се декларираа како патриоти и ослободители у тоа време ги немаше,зборам за мои бивши познаници.Кога се вратив и им кажав со која цел се имам вратено,сите тие ме направија будала.
Значи...ке повторам пак...луѓе,кои си го ризикувале својот живот за одбрана на својата татковина,да треба да се служат со маркетинг за да добијат признание од оние кои ги бранеле во тоа време,по понижувачка работа тешко да се замисли.

кажи како да ти помогнам...вакво губре како тебе не е ни потребно тука

E e тејкет изи т.е земи го пополека!Моабетот беше дека нема веќе а не дека не сум!А дали е потребно или не е не си ти тој што треба да каже!

Никогаш никаде за оваа држава нема да се борам кога има таква извршна власт со џандари педери!Кога представници на власта се искомплексирани ѓубриња! Само да можам некогаш да избегам од оваа недојдија никад нема да се вратам
Ова изметов само го потврдува тоа што го кажав погоре.У нормални земји ваква стока пред зид се става.

Abe ostajte go party bracker ( i ne doznav sto e toa bracker ) sega e pod negativni emocii, mu pisale kazna nekoi policajci. Aj ce ti pomine ne se grizi, pari se pecalat :tapp::tapp::tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom