Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А бе Македонцки не мора да ја политизираш работава значи овде не се работи за Стојков или Лавови,Тигри, Поскоци,Жаби туку се работи за обични граѓани кој повеќе од совесно си ја извршија должноста,еве го примерот кај мене и кај тие 90% кој беа таму во 2001 ,ми идат 2-цајкани на врата со еден цивил во 3 и пол наутро и ми викаат сакаш сега со нас да идиш или во 6 дојди да не те забираме сега земи си пижами и гаќи друго се има,треба да се пријавиш во касарна те имаме на списоко и немој да те лажи умо да не си дошол ,не ме прашаја дали имам некој дома,дали сите се во ред ,дали можам да одговорам на позивов и гледај чудо кога појдов таму во 6 уште 50-тина луѓе исти случај некој се спремал за берење тутун дошол со унечка,со туткал на рацете го гледаш некој со цревата паркирани надвор за вадење во фичо па жена му плачи со децата да му објасни дека тутуно му гори,дека по 10 дена ќе се пријави доброволно,после Бабе со циркуларо му вика јас ќе одам остај го Синан нека седи тука,,и гледај чудо кога појдов таму немаше ни еден пратеник,директор,великодостојник(национална загуба) се само работничка класа чемер,беда и јад (колотерална штета) ,а системов за регрутирање бил рандом(причам ти причу) затоа Македонски не ми го мешај Стојков со резервен состав на Македонска армија кој беше во 2001 нема никаква поврзаност
не политизирам и не сум запознаен во корен со работите, само знам дека има неколку организации на бранители кој не се координирани, наспроти тоа имаме планинци во одела кој зимаат дневници хонорари и мобилки на сметка на 140 зацрнети фамилии...
Денес имаш Парламент кој е целосно под контрола на македонските сили и затоа, уште еднаш ќе повторам: оставете ги луѓето нека ја завршат работата како што треба
и како да сакаш да кажеш; и ДПМНЕ се истите предавници како и СДСМ.
Само да можам некогаш да избегам од оваа недојдија никад нема да се вратам
Амин.:wink:кажи како да ти помогнам...вакво губре како тебе не е ни потребно тука
кажи како да ти помогнам...вакво губре како тебе не е ни потребно тука
Амин.:wink:
Ова изметов само го потврдува тоа што го кажав погоре.У нормални земји ваква стока пред зид се става.Никогаш никаде за оваа држава нема да се борам кога има таква извршна власт со џандари педери!Кога представници на власта се искомплексирани ѓубриња! Само да можам некогаш да избегам од оваа недојдија никад нема да се вратам